Dag Eigil: Selv lubne og bedrestilte mennesker spiser frokost

419d0_dM8uj8kK4T

Det høres kanskje rart ut for enkelte, men selv vi fyldige, men dog pene og veloppdragne mennesker fra byens beste strøk har fysiske behov.  Hvilket i dette tilfelle betyr behov for mat.  Som seg hør og bør, har vi også denne søndagen stått opp for å lage i stand en formodentlig delikat og velsmakende frokost, mens vår hustru – velsigne henne – renser og klargjør sitt legeme for å møte søndagen etter en hard natts søvn.  Og i påvente av at den skjønne skal innfinne seg, disker vi opp med kokt egg, røkelaks, roastbiff, kokt skinke, og, dersom man skulle finne det interessant, til og med gammalost.  Og selvsagt, nytrukket og velduftende kaffe.  Som selvsagt inntas med melk.  Vi kunne ikke under noen omstendigheter tenke oss å drikke kaffen svart.  Vi er da kultiverte mennesker!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , ,

17 comments


 1. Akseptabelt sundt frokostbord det da Daggis 😉 Røyka laks er digg mat 😉

  Absolutt! Og så er det jo sunt, også! :-)

 2. God frokost det der 😉

  Man må jo kunne unne seg noe godt på frokostbordet på en søndag! :-)

 3. Det er fullt mulig å være sulten til og med for de av oss som ser mette ut:)

  En nydelig søndag ønskes Dem og Deres:)

  Ja, der er du faktisk inne på noe helt sentralt. Utrolig merkelig fenomen, i grunnen, men akk så sant. Men det er jo tross alt søndag, og noen gleder må man jo kunne unne seg! :-)

 4. Det var da virkelig lekkert, jeg formoder neste post på programmet er en joggetur Godalen rundt, hehehehe 😛

  Veeel,….men en fin tur rundt Mosikken ble det i alle fall! Litt sånn powerwalking… :-)

 5. DER fikk jeg bekreftelsen – det ER møblert hos demses! Delvis, og på kjøkkenet, i hvert fall 😉

  Ønsker demses en vid-underlig dag.

  Ja, her sitter man komfortabelt når frokosten skal inntas, og det på skikkelig designerservise…! 😀

  Og ha en fortsatt fornydelig helg!

 6. En frokost av elevert standard! :)

  Det må jo være litt stil, må vite! I alle fall på en søndag. Og således styrket kunne man geråde ut i den vårlige og solfylte verden der ute, og spasere en skikkelig fin søndagstur…! :-)

 7. For det første så dette veldig lekkert ut:)
  For det andre er du da en snill mann som lager frokost til hustruen med hun gjør seg klar til å møte dagen og muligens verden
  For det tredje var vel dette bare sunn mat slik en forkost skal være:)

  Vi må jo hygge litt for den skjønne! Og dette er sunn mat. Laks med Omega 3 og greier! :-)

 8. Begynner selv å gå inn i de lubnes rekker nå.., og kjenner matlysta bare øker og øker her…=)

  Hehehe…enn så lenge greier du deg kanskje fortsatt med en stripe i pyjamasen…? :-)

 9. Heia Dag Eigil :)

  Du verden for et frokostbord..det saa da svaert saa delikat ut :)

  Frokost er jo svaert viktig da..Her hjemme har det ogsaa blitt et av dagens viktigste maaltid…og de har det blitt mange av etter hvert 😀

  Ha en flott uke Dag Eigil, baade du og din hustru, velsigne henne :)

  Frokost må man ha, og på søndagene må man jo kunne unne seg litt ekstra. Selv om vår hustru – velsigne henne – ikke er noe frokostmenneske. Men er det noe lekkert, så frister det kanskje likevel. :-)

 10. Jasså, jasså, så det Dag Eigil i frokostens anledning drister seg til å si med forfektede ordelag, er at BurnieBerit ikke er kultivert siden hun tar kaffen bar og svart som selveste asfalten i Gadå?

  Åh, selvfølgelig er BB medregnet blant de kultiverte, må vite! På aller høyeste nivå. Men…eh, har du virkelig prøvd med melk i kaffen? Flere ganger? Det er faktisk meget bra. Litt mer sånn avdempet, på en måte.. 😀

 11. Kaffe er ikke kultivert, det er fælt!
  Te skal det være til frokost. Men med melk, ja! 😉

  Vel, vi skal ikke si at vi ikke har en smule sans for te, det er både godt og varmende. Og selvsagt med melk, på engelsk maner. Men om morgenen må det nok kaffe til, ja… :-)

 12. Hmmmm, jeg trøkka feil på en kaffeautomat da jeg skulle ha gratiskaffe i Statoilkoppen min på Best, og endte opp med no’ som kalles chococcino eller no’ sånt… Det var vanedannende 😆 Nå kjører jeg på det to ganger i uka xD

  Slike automater kan være litt sånn vanedannende, ja. Vi har faktisk en slik på skolen, der de ansatte kan fråtse i divers kaffegodsaker, samt sjokolade (!), men det er jo en del kalorier i slikt. Akk ja… :-)

 13. Her er det bare én ting som manger, i følge et skarpt blikk fra koldjomfruen – nemlig ferskpresset appelsinjuice.
  Det hører til i et velmøblert hjem, i hvert fall i Spania, der appelsinene nettopp er høstet.

  Hmmm..du sier noe! Friskpresset juice, minner oss om ferieminner fra Sydens land. For ikke å snakke om tomatjuice! Det er virkelig snadder. :-)

 14. Jaaa, men chococcino er melk og cappuchino og kakao blanda på en fiffig måte, gjett om jeg fikks jokk da jeg trodde jeg drakk kakao (huska feil, det va’kke kaffe jeg var ute etter den gangen), men det er DRITgodt!

  Absolutt godt, ja…hmmmm. Ikke umulig at vi skeier ut med noen slike godsaker i på jobben i morgen, nei. 😀

 15. Åneidu, her er nok mange striper allerede gitt..
  Er faktisk begynt å bli tung å prate med også, hehe..

 16. # Nunzio

  Vel, hehehe…men en viss substans skal man jo ha! :-)

 17. nei se det, Dag Eigil, det så ut til å være en velsmakende såvel som næringsrik og sunn morgenmat, og siden jeg ikke kan anta noe annet enn at hviledagen utfoldet seg i dannede former etter denne starten vil jeg tro at både husbond og husfrue møtte uthvilte fysisk og mentalt på sine respektive arbeidsplasser innenfor pedagogikken og det petrokjemiske næringsliv i dag.

  Og her sitter vi og taster, etter en dag med innsats på våre respektive arbeidsplasser. Det må nok ellers innrømmes at vi ikke stiller med slike frokoster til hverdags, da er det nok langt enklere forhold som råder. Men i helgene må man jo kunne unne seg noe godt…! :-)

Leave a Reply