Dag Eigil: Bør en snill og veloppdragen herre bli sensurert?

Som kjent er vi en ualminnelig kjekk og grei herremann, høflig og veloppdragen til det utsøkte, og dertil utpreget snill.  Det kunne selvsagt ikke falle oss inn, selv i våre verste mareritt, å tråkke vår neste på liktærne, eller for den del, andre steder der tråkking kunne være aktuelt.  Da måtte det i så fall vært for å forsvare liv og helse.  Men ellers gjør vi knapt en frue fortred, selv ikke vår egen hustru – velsigne henne – som er både stor og sterk.  Det er så vidt vi tør å daske henne kjærlig på rumpestumpen med den fargerike fjærkosten, og da kun sent på fredda’n.  Vi prøver ellers å leve etter mottoet “heller et egg i dag, enn ei høne i morgen”, da vi også har hønas velferd og velvære i tankene.  Så vi skrider forsiktig fram her i verden, og har tror godt om de fleste.  Spørsmålet blir da, om enn retorisk: Bør en så snill og veloppdragen herre bli sensurert?  Vi nærer nemlig en nagende mistanke om at VGB har utsatt oss for nettopp dette.  Men nå er jo VGB’s moderatorer særdeles fintfølende.  Vi respekterer selvsagt det.  Vi kan jo ikke være bekjent av å legge ut noe som kan virke støtende, må vite!  Nei, langt der i fra! Vi har nå  vasket både hender, munn og tastatur med den mest velduftende sæbe, slik at vi nå kan framstå som renvasket og deodorisert og pomadisert, slik det sømmer seg for en gentleman.

Hva vi har gjort?  Vel, det er nesten så vi ikke tør tenke på det, en gang.  Men for å lette vår samvittighet, vil vi opplyse om følgende:  I vårt innlegg “Rektalundersøkelse med tilhørende hyggeprat”  hadde vi, i samarbeid med en annen, seriøs blogger, helt uegennyttig og i folkeopplysningens ånd, lagt ut et illustrasjonsfoto, for riktig å understreke historiens og situasjonens alvor.  Dette ble imidlertid for sterkt for VGB.  De helt spesielt interesserte, morbide og moralsk forfalne av dere der ute, kan imidlertid ta en titt innom vår reserveblogg på Blogspot….vi sier ikke mere.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , ,

20 comments


 1. Noen reagerte på meg, bare for at jeg skrev; hva skjer ?, i en kommentar. Måtte love forbedring til vgb før jeg kom inn igjeb jeg. Så det skal ikke mye til, det vet jeg…..

  Anser deg fortsatt som veloppdragen :)

  Ja, vi kjenner også til den der advarselen, som vi måtte klikke “accept” på før vi kom inn igjen. Visstnok Sjalle, også… :-)

 2. Ka i svarte hælvete? Har de sensurert Dem? Vår alles veltalende og rolige Herre? Nå står ikke verden til paaske! Og paasken har jo nettopp vært! 😀

  Fikk opp advarsel om at vi måtte være snill og grei, og klikke “accept” før vi kom inn igjen. Minus bilde. Samme med Sjalle… hehe… :-)

 3. Det er det verste jeg har hørt. Var innom annabloggen din og titta, og dette måtte da ha blitt tålt. Kan ikke skjønne annet! Men, det er mye rart som har skjedd her.

  Du tok en titt innom Blogspot’en, ja? Ikke særlig pent bilde, men talende! :-)

 4. Var bildet copyrighted?

  Vel, hmmmm….det vet vi vel ikke helt. Men gammalt er det, og visstnok tatt fra en medisinsk bok.

 5. Alle bilder er i utgangspunktet copyrightet, derfor har jeg gått over til KUN egne bilder i min blogg..har faktisk slettet alt jeg har stjålet på nett tidligere (i min `kriminelle` periode)

  Kan du ikke bare ta et nytt bilde, DagEigil? Eller du bender, Sjalle ..leker doktor, og hustruen knipser? Bare et forslag, alle store kunstnere bruker egen kropp i kunstens tjeneste nå for tiden!

  Hohoho… *stikker over til blogspot og kommenterer..* 😉

  Joda, vi har også stort sett gått over til å bruke kun egne bilder. Det kan nok være lurt i lengden. Men vi vet ikke om det dreier seg om copyright akkurat i dette tilfellet. Ellers bøyer vi oss (!) for meget morsom og veltruffen kommentar…. :-)

 6. Hadde du kunnet dokumentert at raua var di, og at personen i andre enden av fingeren ikke kunne bli gjenkjent, og at fotografen samtidig var deg selv, kunne du kanskje få trumfet din protest igjennom.

  Som jeg ser av bildet, var nok ikke selvutløseren oppfunnet på denne tid… Hmm… Ser ut til at dine motargumenter ovenfor mod blir tynne her.

  Åndsverksloven er det mye høy i…. 😉

  Det kan nok argumenteres med åndsverklov, etc.. Men her er det muligens andre såre tær som har blitt tråkket på… :-)

 7. Opphavsretten er udiskutabel, men jeg er litt i tvil om det er den som er grunn for moderering her.

  Går det ikke an å be om en forklaring?

  Jeg spør i uvitenhet, fordi jeg aldri er blitt utsatt for denslags. Er nok eeeeeeeennnnnndaaaa mer veloppdragen enn Dem! 😉

  Veel, det kan jo tenkes at opphavsretten er utgått her. Kanskje. Men…hmmmm… Kanskje best å bruke egne bilder, som Deara sier. 😀

 8. Næmmen, har de sensurert en slik veloppdragen herre som deg?
  Uff, det syns jeg var unødvendig altså!

  Men, men, man lærer så lenge man lever:-)

  Ha en nydelig fredagskvled, du har vel tatt frem den fargerike fjærkosten siden det er freddan lol

  Vel, som du sier, man lærer. Noe nytt. Stadig. Men vi trodde altså ikke at vi gikk over streken.

  Kos deg i helgen, du også! 😀

 9. Næmmen, har de sensurert en slik veloppdragen herre som deg?
  Uff, det syns jeg var unødvendig altså!

  Men, men, man lærer så lenge man lever:-)

  Ha en nydelig fredagskvled, du har vel tatt frem den fargerike fjærkosten siden det er freddan

  Fredda’n er bra, ja! :-)

 10. Næmmen, det var da ikke meningen å gjenta meg selv på den måten der!

  Vel, men det er jo alltid hyggelig med besøk av sjarmerende quinder! 😀

 11. Nunzio: No f’ing way, alle (begge to) er døde for lenge siden og boken er over 60 år gammel. Ingen tryner er fjeset gjenkjennelig. Men hey, alle får lov til å ha sin egen ræv i fred for introduserte prober, men noen har evnen til å overføre ubehag til seg selv, som vi skjønner når sensuren treffer oss i trynet som en pissevåt bleiebukse. DE og s er i aller høyeste grad uten skyld, både moralsk og slesk. Mod er tatt med rumpa bar her. hahaha

  Deara: hadde du fått lov (….) til å se bildet hadde du skjønt at det ikke hadde noen relevans til steamhammer… vekten bak støtet, – det iffne alternativ, forvarsløs og penetrert.

  Betryggende å høre at vi ikke har gjort noe galt her. Annet enn å irritere Mods sensitive følelser, da. Og nei, det er ikke akkurat noe seksuelt opphissende ved det bildet, nei.. 😆

 12. Sjalle, jeg ser jo bildet på Blogspot`n 😉

  Mener du det ble tatt på moralsk grunnlag??

  Vi har også en beklemmende følelse av at bildet ble fjernet på moralsk grunnlag, ja. Kunne vekket moralsk forargelse, vettu! 😀

 13. Å hjelp, og au, det så ikke videre godt ut nei 😉

  Kan ikke være noen direkte nytelse, nei. Og ikke hjalp det med hyggeprat, heller…! :-)

 14. Deara:

  Selvfølgelig, det er “the proper way to perform a rectal check”.. medisinsk tilrådd stilling for….. pirket.. mKay 😉

  Medisinsk tilrådd stilling, ja. Folkeopplysning, folkens! Folkeopplysning! :-)

 15. jeg ble besøkende nr 10 000, gitt! :)

  jeg fatter ikke at en herremann som deg kan bli sensurert!

  Du verden, nr. 10 000. Ikke verst. Siden vi fikk opp telleren, that is.

  Åh, nei, vi forstår heller ikke helt det der med sensureringen. Men selv den snilleste kan ta feil… :-)

 16. Hø… jeg husker ikke noe bilde jeg, så mye reagerte altså JEG på det. Men så er jeg heller ikke regna som en av de mer fintfølende her inne, tror jeg da. Ikke har de sensurert den dritende geiteræva mi når jeg foreslår å suge geita i ræva heller… Ja, det er i sandhetens navn forskiell på folk herinde! Nu frister det meg nesten til ytterpunktet å forsøke å bli moderert, bare for å teste at det fungerer også for oss som stort sett sitter når vi tisser.

  Nei, det kan nok tenkes at du har hatt en del provoserende bilder, dog kanskje av dyrisk karakter. Nå er nok kanskje du ikke blant de mest fintfølende her inne, men deg finnes tydeligvis de som ER det! 😀

 17. Dersom du er “sladda” så bør jo jeg bli det 😉

  Hmmm….veeel, hehehe… :-)

 18. Husker ikke noe bilde, jeg heller.

  Ønsker demses en riktig god natt :)

  Bildet forsvant temmelig kjapt. Først bare en ramme med rødt kryss, deretter forsvant det helt. Men vi tar det som en kompliment. God natt til deg også! :-)

 19. Ironisk ment fra min side, Sjalle;D

  😀

 20. Hahaha!
  *misunn…* Blir aldri sensurert jeg… :(

  😀

  I grunnen en merkelig sak, i og med at vi jo er så snill og grei. Ikke en gang litt folkeopplysning kan tolereres..! Enda godt vi har reservebloggen på Blogspot! :-)

Leave a Reply