Dag Eigil: Råtøff ungdom

La det nå bare være klinkende klart.  Det er ikke sant at ungdom av i dag er late, tiltaksløse og lite utholdende.  Som pedagog ved Kunnskapens høyborg der ute ved fjorden får vi stadig vekk dette konstatert.

Tvert imot, ungdommen er tøff, sta og utholder mye av det vi lett overmodnende mennesker ikke er i nærheten av å klare.  Ungdommer går for eksempel i tøysko i plaskregn eller 15 centimeters snøslaps, og de lufter heroisk nyrene sine i åpningen mellom den tynne T-skjorten og dongeribuksene, uansett temperatur.  Ungdom bryr heller ikke med å få sydd eller tråklet sammen dongeribuksene når de har fått store huller, heller.  Og de utholder uten å blunke musikk, direkte på øret, nærmest intravenøst, med lydstyrke på langt over det vi forsiktige, voksne tør utsette de ømtålelige ørene våre for.  Ungdom setter gladelig livet på spill daglig ved på sykle eller kjøre moped midt i veien, med høretelefoner på, og de bruker aldri refleks, og i alle fall aldri regntøy.

Ungdom går i stringtruser.  Særlig ungdom av hunkjønn.  Eller i boxershorts, med buksene i godt sig nedover lårene.  Aldri får de panikk ved tanken på at buksene faktisk ved et uhell kan sige litt for langt ned, og forårsake en direkte visning, og aldri rødmer jentene fordi trusestringen synes.  De blir heller ikke irritert eller i det minste lett bevegelseshemmet av den konstante kampen for å holde tingene oppe eller på plass, heller.

Vi synes det er tøft.  Skikkelig drittøft.  I egenskap av godt voksen, og dertil herre, rystes vi i vårt innerste bare ved tanken på en trusestring som kryper godt inn mellom rompeballene, med fare for å irritere så vel hemorroidene som vel…..andre ting.  Med eller uten saggebukser.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , ,

19 comments


 1. avatar 124-1

  PÅN IGJEN DU OGSÅ DUDE. BRA.

  Vi står på, vettu. Selv om det jo er påske og langfredag og allslags! Oooohhh! :-)

 2. avatar 124-1

  Håper neste generasjon slipper prakk jeg.

  Det er nok både mangt og meget den neste generasjonen må være uten, kanskje. Både på godt og vondt. Akk ja.

 3. avatar 124-1

  Noen må si ifra lærer.

  Takker for det. Joda, det må nok vedgås at vi livnærer oss som pedagog, ja….! :-)

 4. Også utsetter de seg for uforutsette farer ved å reise i tusentall til Strømstad i påsken, – omtrent som trekkfugler, og betaler gladelig tusenvis av kroner til svensk politi og tollvesen.

  Deretter investrerer de gladelig 30-40 000 kroner av hardt oppsparte midler for å kunne kaste seg på en hemningsløs 14 dagers vedvarende fyllekule – før eksamen setter inn!

  Finanskrise? Nahh !!!

  Vi har nok fra tid til annen også lurt på det der. Og i år har vel politiet på begge sider av grensen satt mye inn for å begrense påskerånerne. Kanskje ikke deg dummeste tiltaket vi har hørt om.

  Ellers er det i grunnen skremmende at det er så mye festing blant russen i tiden før eksamen. Vi skal ikke nekte for at vi også har vært russ, om enn for en del år siden, og at vi festet. Men vi mener at det var litt mer stil over det. Dessuten var våre russekull langt mindre. I tillegg mener vi å erindre at det hele skjedde i tiden etter at vi var ferdige med samtlige eksamener, og gikk og ventet på sensuren. Men tidene har som kjent forandret seg. Akk ja.

 5. Hehe, det var da noen gode observasjoner:)

  Takker og bukker for hyggelig kommentar. Og ha en fortsatt herlig påske! 😀

 6. HÆÆÆÆ???? Hva sa du?? Jeg tilhører den første generasjonen som vokste opp med walkman, men jeg spilte selvsagt aldri for høyt!!! 😉

  Ungdommers totale forakt for våte bein og generell kulde, den er imponerende, altså!

  Vi mener også å erindre at vi hadde walkman, ja. Med kassett. Men den ble selvsagt brukt med den største nennsomhet og forsiktighet, og ikke slik at de som satt fremst i bussen kunne høre hvert gitarriff og hvert slag på slagverket, om vi så satt bakerst.

  Ellers er det jo mye rart i klesveien, ja…! 😀

 7. Hm…og jeg som alltid har regnet meg for rene ungdommen…Innser nå at til tross for at jeg HAR en slitt dongeribukse, så er jeg nok ganske ut i forhold til ungdommens målestokk, ja!

  Hehehehe….slitt, men ikke SÅ slitt, med andre ord? Ikke så slitt at den er full av hull…? 😀

 8. Dette er sant! De tåler mye når det kommer til å vise store deler av kroppen i all slags vær. Til oss gamle grisenes glede 😀

  Jeg har mang en gang snudd meg hjelpesløst etter brune fine fjortisjenter med livet, magen og halve ræva bar. Hvordan du holder ut på skola uten å tafse og sikle er et under!

  Ja, våren og sommeren er en herlig tid, når jentene får på seg sommerklærne, og det ene med det andre vises fram. En skikkelig kontrast til vinteren, det der. Ellers er det mange flotte jenter der ute, ja….selv om det ved vår skole går et mindretall av dem. 😀

 9. Et mindretall ja. Men desto sterkere stikker de seg ut 😀

  Hmmmm….stikker seg ut, ja…kan nok stemme! 😀

 10. hahaha … jeg har også notert meg de trusene som til stadighet stikker seg frem, og kan ikke si annet enn at enkelte kler dem bedre enn andre …. 😀

  våre venner amerikanerne kaller fenomenet for whaletail … når trusestrengene snor seg over en ung kvinnes hofter og visstnok danner et linjespill som til forveksling kan minne om en … hvals hale på vei ned i det dype hav etter en pustepasue på overflaten ….

  mer informasjon (og dokumentasjon) om fenomet finnes forøvrig her:

  http://www.whale-tail.com/

  😀

  Ja, det var sannelig skikklig whale-tail, kan man si! Fortsatt god påske! :-)
  Viva!

 11. avatar Esarmika

  Vet du… Jeg begynte med stringtruse for gudhvethvorlangtid siden. Det var pga jeg ikke takla at vanlige truser ség nedover ræva og gjorde det svett og ekkelt i sprekken. Stringtruse derimot, holder seg på plass der jeg setter den, og skulle man bli svett trekker det inn i den og blir ikke liggende klissete og ekkel mot huden. Så det så!

  Men, ja, jeg er enig. Veldig enig. Men jeg kjenner meg igjen. Helt klart. Selv om jeg ser på meg selv som en veldig snill og uskyldig (haha) jente, sånn egentlig. 😛

  Vi sitter her og nærmest kjenner på den der svette følelsen når vi leser din grafiske beskrivelse av trusesvettemarerittet…..uhuuuu!

  Og selvfølgelig er du snill og ikke minst uskyldig….helt klart! Ha en herlig påske forsatt….! :-)

 12. hahaha:) Veldig bra skrevet. Sender noen stjerner til deg:)

  Vi takker og bukker…det var jo hyggelig! Fortsatt god påske, og vel så det! :-)

 13. avatar Lilleva

  Er bare innom og ønsker deg og hustruen en riktig god påske!:D

  Nei, så hyggelig, da! Long time, no see! God påske fortsatt! :-)

 14. avatar 124-1

  Forklar ungdommen at det ikke er noen forskjell på han som tømmer dass for 1 mill. i året ,og en som går i blådress og tjener det samma er du snill.

  Ja, du har et godt poeng der. Penger lukter ikke, vettu! :-)

 15. avatar Vestlandsrypa

  Gode poeng! Men du glemte hettejakkene… De har hetter så svære at den som er inni verken kan se ut, eller den som ser inn kan se hvem som prøve å se ut. Dermed subbes det avgårde, på og over veier og streder, mens den inni hetten verken ser om det kommer busser eller biler. På den annen side spørs det om det spiller noen rolle, når en i utgangspunktet ikke hører bilene eller bussene grunnet høy musikk på øret. Dessuten er det jo umoderne å knytte skolissene, de lar man bare henge og flagre rundt skoene, og håper at en ikke snubler. Men heldigvis har en tykke gummistrikker rundt buksebena, så man iallefall ikke snubler i dem. (Jadda, jeg har nok den oppvoksende slekt i husstanden.) Men boxer bruker de unge kvinner også -kanskje det er et mer lokalt fenomen for det jeg vet. Dritøfft det også 😀

  Ja, hettejakker er jo fortsatt i høyeste grad populært. Og løse skolisser, du verden. Ja, hva gjør man i grunnen ikke for å ivareta den der tøffheten. Siden blir det vel mer å forsøke å ivareta skjønnheten….! 😀

 16. Stringtruser er helt ræva, mildt sagt. Takke meg til ekte Bridget Jones truser ja.

  Ja, og det merkelige er at det finnes mennesker der ute, som faktisk liker dem! De synes de er behagelige å ha på seg. Ganske utrolig. Men verden er som kjent mangfoldig. 😀

 17. Snille må ungdommen også være – som klarer å motstå fristelsen til å dra i de stringtrusene som stikker frem…

  Meget snille og veloppdragne, ja. Og vi hadde godt forstått dem, dersom noen av dem virkelig hadde tatt et tak i den der stringen….hehehe… :-)

 18. Visst er ungdomment drittøff! Ser jo det med egne øyne. Selv har jeg som favoritt hårbåndet som begge kjønn bruker. Man blir ikke så mye tøffere enn med hårbånd, altså. 😀

  Ja, det der hårbåndet er jo råtøft! For å ta dette til “the next level”, må det vel bli hårnett. For begge kjønns vedkommende, naturligvis. 😀

 19. Åja, og det kommer. Har du ikke sett negrene i USA? De bruker jo både hårnett og heldekkende skaut, også kalt doo-rag. Knalltøft.

  PS: Jeg forbeholder meg retten til å kalle mennesker med afrikansk avstamming for negrer til jeg dør. Så lenge jeg ikke mener noe rasistisk med det, kan de som føler seg formærmet av det ta seg et tak i sin sensitive bak. :-)

  Hehehehe….joda, vi har også en viss sans for å kalle spaden ved sitt rette navn, eller var det negeren? For det er jo det de er! Politisk ukorrekt? Helt sikkert! :-)

Leave a Reply