Dag Eigil: Joda, vi er her, og befinner oss faktisk ganske vel.

Siden det muligens er noen der ute som kan sveve i den misforståelse at vi har tenkt å ta påskefri, vil vi med dette dementere et slikt rykte.  Dere blir ikke kvitt oss så lett, nei, tenke seg til!  Selve tanken er i seg selv skremmende.  Men i går var det lørdag, og vi gjorde det.  Ikke at det skjer så ofte lenger, vi er jo som kjent en moden herre.  Men vi gikk altså ut på byen. 

Vi må  vel til og med vedgå, selv om vi ikke liker det, at den første ungdoms duggfriskhet har fordampet, både når det gjelder oss selv og vår hustru – velsigne henne.  Det er i slike stunder vi føler et uttalt behov for å fylle på den der duggfriskheten.  Og slik Fantomet forlater Hodeskallegrotten, ifører vi oss vanlige klær, forlater residensen sammen med vår hustru – velsigne henne – endog uten trikot, hvilket her selvsagt er en eufemiske for strømpebukse og stillongs, og begir oss ut i den urbane jungel som vanlige mennesker.  Det er jo tross alt vår.  Der ute oppsøker vi dunkelt opplyste lokaler der det serveres alkohol, til akkompagnement av høylydt prating og støyende latter, steder der man tidvis kan påtreffe både nordlendinger, asiater og negre.  Og bak disken finner man smilende mennesker, som sørger for å fylle opp vårt tomme krus med ny duggfriskhet, opptil flere ganger.  Og små og store problemer blir diskutert, grundig og lenge, og kanskje endatil, i enkelte tilfeller, løst, mens vi innimellom hever våre begre med Farris, kald kaffe og skummet kulturmelk.  Eller i alle fall noe skummende.  Vår hustru – velsigne henne – er av en slik støpning at hun ikke liker øl.  Hun påstår vederheftig at øl er udrikkelig, og at det smaker råtne nøtter, uansett øltype og merke.  Hun hevder til og med at øl er kjedelig.  Heldigvis finnes det gode alternativer, slik at hun kan gjøre andre valg.  Vi mennesker er utvilsom forskjellige. 

Hvordan vi føler oss i dag?  Jo takk, helt i orden.  Kanskje ikke helt duggfrisk, men det var da hyggelig så lenge det varte.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , ,

9 comments


 1. Hei Dag Eigil:)

  Her om dagen mens jeg gikk mine tilmålte kilometer på tredemølle, hadde jeg et halvt øye på tv. (hvorfor heter det halvt øye, det er jo et helt øye, men halvparten av to øyne, men du skjønner hva jeg mener..) Det andre øye var på displayet til tredemøllen. Vel poenget er altså, at på TV“n var det et program om hvordan å leve lenge. Og det var intervju med en kirurg på over 90 år som fremdeles opererte! Et av hans råd var å omgås yngre personer, han sa han ikke kunne omgså persomer på sine egen alder, men når han var sammen med yngre mennesker, fikk han energi og oversudd av dem. Hvorfor kom jeg på dette? jo av det su skriver i andre avsnitt innledningsvis. Du holder deg ung på byen sammen med andre ungdommer. Vel det var hvertfall assosiasjonen.

  Ha ei god påske

  Du er skikkelig flink! Du verden, tredemølle og greier! Selv har vi en treningssykkel nede på gjesteværelset, og det er en tv der nede, også. Hmmmmm….kanskje en tanke, spesielt i dårlig vær. Ellers er det jo fint med tur ute i verden, også.

  Det er nok helst yngre mennesker som går ut på byen, men det hender jo faktisk også at en del voksne folk går ut, også. Og ja, det er sikkert sunt! :-)

 2. Daggis har slått ut håret på byen…wow 😉 Det kan være ok avogtil og komme seg ut en liten tur, og se hva som rører seg rundt omkring 😉 Utrolig hva en kan oppleve dersom en bare dra panneluggen litt til side 😉

  Det kan absolutt ha noe for seg, vettu. I alle fall en gang i blant…! :-)

 3. har en sykkel der også, veksler mellom å gå og sykle. Må gjøre det, vet du. Nå er det jo vår og vi har begynt å sykle ute. I dag blåser det endel, så det blir vel bare en gåtur for min del hvertfall.

  Ja, og nå har hagesesongen startet, også. Mye god trim der. Ja, vi klipper plenene med håndklipper! :-)

 4. Her er strålende sol i dag og kaffedrikking blir det her i huset ;))

  Sol og greit vårvær her, også. Hagearbeidssesongen er også innledet. Nå blir det middag, og hvem vet, kanskje til og med kino! :-)

 5. Det var da enda verre dere fant veien hjem igjen. Man hører jo om så mange som går seg bort i pilsen, jeg mener påsken.

  Ja, her kom vi hjem med stil! Og selvfølgelig rimelig tidlig. Og ellers var sammen med erfarne folk! 😀

 6. Jaja… så lenge det var dugg i “gresset” når man kom hjem, så var det vel verd turen tenker jeg 😉

  Dugg både her og der, vettu. I alle fall lettere bedugget… ;-D

 7. Dristig. Meget dristig å forlate Hodeskallegrotten. I følge VG er slike ekspedisjoner svært ofte forbundet med nærkontakt med netttopp skaller; såkalte springskaller! Vi håper at det gikk bra denne gangen. Men vil på det sterkeste advare mot at dette gjentar seg for ofte. Det er viktig å eksponere seg minst mulig i slike miljø. Man kan sågar påtreffe tidligere disipler….

  Ja, det var nok dristig gjort av oss såpass modne mennesker. Men vi oppsøkte rolige steder med voksent klientell, og var selvfølgelig tidlig hjemme 😀

  Det der med å treffe tidligere disipler der ute i den urbane jungel, og endog nåværende sådanne, har vi et visst kjennskap til, ja….akk ja! 😀

 8. Det var da godt å høre, ellers er det ofte sånn at når den første ungdoms duggfriskhet har fordampet kan dagen derpå by på variasjoner over temaet å befinne seg vel:)

  Ja, det er vel så at det der blir verre etter hvert som man blir eldre. Mens man i yngre år kunne føle seg dårlig i noen timer, og så være helt i orden igjen, og klar for neste fest, er nå situasjonen en ganske annen. Akk ja. Men i dag gikk det greit, med forsiktig inntak. Det er nok gjerne best slik! :-)

 9. Akk. Ingenting varer, selv ikke duggfriskheten. Nå står ikke verden til påske! :-)

  Helt forferdelig. Vi får trøste oss som best vi kan! Heldigvis har man da sjarmen i behold. 😀

Leave a Reply