Dag Eigil: Lotto? Ikke alltid.

Vi har observert en del skriverier om Lottospill her i  aften.  Vi erindrer at vi forleden, i likhet med både Redneck og andre, også vurderte å kaste bort noen kroner på lotto.  Men så viste det seg selvfølgelig at vi hadde prestert å gå fra spillerkortet der hjemme i residensen.  Dette pleier under normale omstendigheter ikke å avstedkomme noe transaksjonsmessig problem, i og med at det i terminalen finnes en mulighet for å taste inn sitt personnummer i stedet for å bruke kort.  Forutsatt at mennesket bak terminalen forstår problemet, og trykker på de rette knappene. 

Bak disken denne dagen befant det seg en fortryllende, ung dame med asiatisk utseende, slank og velformet og med et nydelig, langt og blankt hår, som snakket rimelig gebrokkent.  Hyggelig nok, det.  Problemet var bare at hun tilsynelatende var helt alene i butikken.  Vi drog fram et av våre mest sjarmerende smil, og presenterte vårt ærend.  Lotto? Joker? Joda, det var greit.  “Do stikka inn kort?  Kort i maskin?”  Det var dessverre umulig.  “Beklager, men vi må nok få taste inn personnummeret i stedet.”  “Hva, personno….do ikke ha kort?, Nei, da ikke spilla, do må gå ut og komma tilbake, stikka kort inn!” Vi begynte å bli en smule rød i toppen, og vår hustru – velsigne henne – stod og flirte og smålo.  “Beklager, men vi må få bruke personnummer.  Ikke noe kort i dag.”  Men den unge damen forstod verken problemstillingen eller hvilke forløsende taster hun skulle trykke på.  Vi måtte bare gi opp, og forlate butikken med uforrettet sak.

Det ble ikke noe lotto den helgen.  Men situasjonen var tydeligvis ikke helt håpløs, for utenfor butikken kom vår hustru – velsigne henne – med følgende konstatering: “Vel, i det minste hadde hun ikke hijab!”

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , ,

12 comments


 1. Du bør saksøke henne for den manglende lottogevinsten i kveld da!

  Vi får si som vi pleier om slike gevinster: Vi hadde ikke hatt godt av det, uansett…! Oohh! :-)

 2. Ja takk og lov for at hun ikke hadde hijab! Da kunne du ha mistenkt henne for terror 😀

  Ja de har så flott hår disse jentene. Sort og tykt og langt….sukk..*stryker seg over issen*

  Det er avgjort estetisk sett bedre når de viser håret, ja…! :-)

 3. Nei, dette var mer plain jabjab… 😛

  Ja, det er forskjell på de der jab’ene! 😀

 4. Hehe, dette opplever man tidt og ofte (eller er det titt og ofte?). For en tid tilbake strevde jeg med å få leid DVD-er i en lokal videosjappe. Grunnen var at jeg glemte å levere DVD-er og fikk så mye overleie (jeg leide DVD-ene og reiste så på ferie) at jeg ble “sperret” inntil jeg betalte. Men så fikk jeg ikke betale i butikken, måtte vente på regning. Når så regningen ble betalt, lot det vente på seg. Og dama i butikken kunne ikke trykke på de rette knappene.
  Vil påstå at de tapte penger, fremfor å vinne noe på denne praksisen….

  Skulle tro det, ja. De som jobber på slike steder, burde hatt skikkelig opplæring i knappetrykking før de slippes løs på kundene. :-)

 5. Jeg har ikke noe i mot våre nye landsmenn, men jeg blir en smule frustrert når jeg kommer i en forretning og blir ekspidert av en som ikke skjønner nok norsk til å kunne hjelpe meg.
  Jeg meldte meg inn i coop og fikk et papirmedlemskort inntil jeg fikk det i plast.. da jeg fikk plastkortet glemte jeg hvor jeg la det og måtte fortsette med papirkortet, som etterhvert begynte å bli ganske slitent.. I en av coops mange butikker satt en av våre nye landsmenn bak kassa og fikk ikke kortet til å fungere.. Hun måtte taste inn medlemsnr mitt manuelt.. Jeg viste henne hvor nr sto, hun snudde kortet og slo inn nr som sto på forsiden.. Jeg sa det var feil og viste henne hvor nr sto, på en klistrelapp.. hun skjønte ikke hva jeg mente og sa de alltid slo inn nr på forsiden om kortet ikke fungerte.. Jeg prøvde å forklare at det på forsiden var likt på ALLE papirkort, og at jeg heller ikke het det navnet som sto på forsiden, at jeg ikke ante hvem den personen var engang.. Hun lurte da på hvorfor jeg brukte kortet til en fremmed?? Jeg sa det var et eksempel, og at mitt navn og nr sto på baksiden.. hun skjønte ikke noenting og jeg ble ganske irritert der jeg sto og så hjelpesløst på at en ukjent fikk bonusen jeg skulle hatt, fordi hun ikke skjønte nok norsk til å kunne betjene meg slik hun skulle gjort. Hadde nok ikke blitt så irritert om det var snakk om en liten sum, men her handlet jeg for nesten 1000kr, også greide hun å rote det til. Må nok innrømme at jeg fresa da jeg gikk ut derfra..

  Hehehe…en smule irriterende, ja. Og spesielt etter en skikkelig diskusjonsrunde med den gebrokkentsnakkende i forkant. Men det er kanskje bedre at andre roter bort bonuspoengene enn at man glemmer å ta med seg bonuskortet. For i det sistnevnte tilfellet, har man ikke andre å skylde på enn seg selv! :-)

 6. Do må broka kort, vet do! “No card, you gotta stay hard”. Eller som disse yndige lang- og mørkhårede brukte å si i Manila på 60-tallet: “No money, no honey”. Det var tøft å bli møtt med slike utsagn den gang.

  For øvrig: Hvordan går det med rettingen?

  Huff, den slags utsagn fra de skjønne og yndige søndagsskolepikene var nok tøffe å takle, ja. God, gammeldags cash kan saktens gjøre nytten. Og kanskje et lite kort, av og til….. 😀
  Rettingen går det heldigvis rette veien med, for å bruke et lite ordspill. Blir nok ferdig til påske, ja. Oohhh! :-)

 7. Hæ, hæ, hæ din fru har sannelig humor 😀 Fra spøk til…..ja, – det er særdeles irriterende at slike språkbarrikader får spre om seg, synes jeg. Kan man ikke skikkelig norsk,ja da, må man praktisere litt mer på “bakrommet” før man får “styre” butikken, i alle fall… 😉

  Litt humor hjelper jo alltid mot hverdagsfrustrasjon. Den stakkars jenta var ikke akkurat spesielt stiv i norsk, nei. Litt mer språktrening hadde nok gjort seg! 😀

 8. Og NT har antagelig flere enn èn kommisjonær på dine kanter om du da ikke bor i “svarte skauen”? Jeg har for lengst sluttet å spille. En prinsippsak i og med at NT insisterer på å opprette en egen spillerkonto isteden for å sende meg gevinsten direkte til egen bankkonto.

  Dermed har jeg også spart meg for problemet med vidunderlig vakre “nek” fra Thailand som ikke skjønner hva de skal trykke på for å få en mann til å smile…
  Ble det helt riktig tro…

  Joda, det var nok avgjort et element av sløvhet og latskap inne i bildet her. Vi hadde en del andre ærender, og så forsvant hele lotto-greia fra tankene. Vi spiller ikke akkurat så mye, men vi har da en femukers inne en gang i blant. Uten at dette hittil har avstedkommet de helt store uttellingene.

  Ellers tror vi nok at de der jentene vet om flere manne-stimulerende knapper å trykke på, sånn egentlig…! Hver knapp til sin tid. 😀

 9. Det var dumt at dere ikke fikk spille lotto. Men jeg ville vel funnet en annen kiosk/butikk som de snakket og forsto kundene i, og tippet der i stedetfor.
  En god uke til deg og din “velsignede” Fru. :)

  Joda, vi kunne nok sikkert funnet en annen butikk eller tippekiosk. Men så skulle vi gjøre diverse andre ærender, og så ble det bare ikke. Men vi sparte i alle fall innsatsen! 😀

 10. Pytt, pytt, DE. Hadde ikke vunnet likevel, vet du. 😉 Jeg spiller tidvis selv, men det er bare for å bekrefte unntaket som bekrefter regelen om at jeg aldri vinner. Eh.

  I og med at vi sparte den der innsatsen, så vant vi jo litt, uansett, kanskje. Joda, vi kjører litt lotto en gang i blant. Uten de helt store uttellingene. Akk ja.

  Eh, har du vunnet….? 😀

 11. ha, ha – ja, tålmodig må man være… Synd dere ikke fikk spilt lotto da – dumt av kioskeieren å ansette noen som snakker dårlig norsk.. Ha en fin dag!

  Hehehe…men på den annen side så sparte vi jo innsatsen! Aldri så galt at det ikke er godt for noe. Men de som står bak disker og skranker bør jo kunne litt bedre norsk, da.

  Ha en fornydelig mandag! 😀

 12. Åja! Hele 10 kroner som står og forrenter (?) seg på min spillerkonto. Må tro jeg skal forvalte dem bra…:-P

  Oohh! Store summer, med andre ord. Vi sjekket også dette forleden, muligen var det 340 kroner der…. 😀

Leave a Reply