Dag Eigil: Om å stemme lyren

Vi erindrer at vi en gang, et sted, leste noe om å stemme lyren, forberede den til spill. Men vi vet nå ikke helt om det går an.  Hvordan går man fram når man skal gjøre noe slikt?  Lyren svømmer jo så fort, og det må være vanskelig å få tak i den.  Dessuten spreller den kraftig hvis man virkelig får tak i den.  Og så skal man til å stemme den?  Nei, vet De hva, det der tror vi ikke helt på.  Men så er vi som kjent en jordnær herre.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , ,

6 comments


 1. He he, man stemmer selvfølgelig fiskesnøret! Jo mer du strammer inn, jo mere spreller lyren og jo mere lyd blir det. Slett ikke vanskelig – når man først har fått lyr da. Den anskaffelsesbiten skal visstnok være litt tricky.

  Ja, og så må man jo påpeke at lydbølgene når lenger under vann enn i luften. Rene konserten, med andre ord! 😀

 2. Akk ja sann, det går vel an ;))

  Alt går an, vettu. Bare man legger den der godviljen til! :-)

 3. Heia Dag Eigil :)

  Jeg vet man kan stemme luren..men lyren? Den er jeg mer usikker paa! 😀

  Ha en fortreffelig aften Dag Eigil :)

  Det kan nok tenkes at det er lettere å stemme den der luren enn lyren. Men verden er så mangfoldig. Det er så mangt som går an nu for tiden.

  Ha en herlig aften og uke fortsatt! :-)

 4. Vi er noen få som har startet et nytt politisk parti, kalt “Lyren”.
  Stem på dem ved neste valg! =)

  Ja, klart det! Og valget er jo i grunnen ikke så langt unna…! :-)

 5. Hmm, Nunzio sørger tydeligvis for at saken ikke faller i fisk, jeg trodde først at det nærmeste man kom var å stemme kystpartiet….:)

  Nunzio hører med blant dem som holder lyren høyt hevet! :-)

 6. Hm, dersom en fisk var et instrument, ville jeg si det var en fløyte. Men nå er jeg kanskje i overkant fantasifull. Fløyter stemmes med å file på tungen som gir lyd. Som kjent spiser noen torsketunger, dog aner jeg ikke om noen spiser lyretunge.

  Hmmm…lyretungen kan nok også spises, skulle man tro. Men den har tydeligvis ikke den samme kulinariske status som torsketungen. Men det er nok bedre å spise den enn å file på den…! 😀

Leave a Reply