Dag Eigil: Vår yndige, men barske hustru – velsigne henne – utfører fysisk arbeid

Vår hustru – velsigne henne – vårt livs lys og vår sengs varmekolbe – besitter den attraktive kombinasjonen av kvinnelig ynde og arbeidslyst, ja, er det ikke herlig, dere, slik at hun kan være sin husbond til så vel glede som nytte.  Hun er altså ikke redd for å ta et arbeidstak, og gjøre gagns arbeid når det er påkrevd.   Som i dag der ute på øya, da vi skulle sage opp og fjerne et nedblåst frukttre.  Mens overtegnede gentleman holdt hviledagen hellig, som rimelig kan være, egnet oss til ånden, slappet av og tok tiden.  Og foreviget det hele.   

Her er hun allerede godt i gang, og har funnet fram både sager, grensaks og trillebør.  Legg merke til den naturlige elegansen, og den selvfølgelige måten hun behandler redskapen på.

Både motorsag og vanlig sag ligger klar, det er bare til å sette i gang med arbeidet. Men vår hustru – velsigne henne – er sterk, nesten som en liten fjordingshest!

Hei og hå, her går det unna!  Slike damer, det vil gamle Norge ha!

Det blir jo en del kvist og kvas når man driver med slikt arbeid.  Men vår hustru – velsigne henne – tar grensaksen fatt, og da går det unna.  Restene kjører hun spenstig vekk med trillebør. 

Roten er et problem, men slik er det jo gjerne med røtter. Det er vel ikke uten grunn at man snakker om “roten til alt ondt”, og stilt overfor denne roten må selv vår hustru – velsigne henne – melde pass.  Gode råd mottas med takk.

Til slutt er det bare litt opprydding igjen, men det klarer hun med bravur!

Det var vel alt så langt.  Vi synes vår hustru – velsigne henne – har gjort en innsats som er en hverdagsheltinne verdig, og samtidig har overtegnede fått tid og anledning til så vel studier av Skriften som introspeksjon og åndelig renselse.  Dessuten er det jo forfriskende å se på at andre arbeider.  Er det ikke slik det skal være, da?

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , ,

21 comments


 1. Hmmm….tror det bor en liten hustyran i deg Daggis!! Piske kjerringa rundt slik mens du nyter hviledagen……;-)

  Vi må jo holde hviledagen hellig, og ellers tenke på de rette verdier! Ja, for du leser vel også i Skriften om søndagene…? :-)

 2. Flink jente dette da :)
  Hvile på hviledagen er helt ok…så lenge en ikke har ting som behøves gjort! Det er mitt motto 😉

  Ja, hun er virkelig imponerende av og til, og flink til å jobbe. Det er vel egentlig vi, også. Vi kan jo ikke la den yndige jobbe helt alene, så vi var nok med og jobbet litt, vi også. Men det er jo kjekt å spøke litt, da. 😀

 3. Stubben:
  Be deres velsignede hustru om å kappe ned ytterligere to trær i hagen og bruk så de tre stammene til å sette sammen i en “tipilignende” konstruksjon og så ber de henne om å sage ned et fruktre hos naboen og med dette fjerde treet kan hun så lage en vektstang ved å legge den ca midveis oppi “tipikrysset” og så må hun feste et solid tau, aller helst ei trosse, innunder rotstubben og begynne å jekke denne opp. Hun har jo nå hele fire slike stubber og vil bli rimlig dyktig i teknikken når arbeidet med disse er gjennomført samt at vedboden til sist kan fylles opp med utmerket ved fra disse hardbarkede fruktrærne. Be henne så om å svinse en liten tur innom nærmeste polutsalg og kjøpe to flasker vin, den ene overleveres naboen som takk for det fjerde fruktreet og den andre serverer hun sin husbond til aftensmat og helgeavslutning.

  Ha en riktig god søndag :)

  Ooohhh! Det later høres ut til å være en rimelig heftig arbeidsinnsats, men hun klarer det nok, helt sikkert! Takker ellers for fin og lun kommentar, og ha en fortsatt herlig søndagsaften! :-)

 4. Hun holder formen og blir bedre og bedre dag for dag. Hva med deg da, du burde vel ha trimmet musklene dine litt, eller er du bra som du er tro?????Nyt kvelden. Fruen har fortjent en kopp kakao og formasasje:)

  Oppmuntring og kos fortjener hun uansett, vettu! Man skal være god mot sin utkårede. Vi trenger nok den trimmen vi får, begge to. Og deg kan jo hende at vi var med og arbeidet litt, vi også….sånn egentlig. Vi er jo ingen fanatiker. Ikke på noe område….! Ha en fortsatt herlig søndag, og en formodentlig fin mandag, også. 😉

 5. Nei Daggis…..på søndager leser jeg etiketten på tomme vinflasker 😉

  Hehehe…hver sin lyst, vettu! Selv liker vi best å lese på de der vinetikettene før inntak. Men denne helgen har det nok helst vært rolig, med arbeid og tv-titting hos moderen der ute på øya. Men det er greit nok, ingen skallebank, heller. Fordeler med alt! :-)

 6. avatar Toril 54

  Din velsignede hustru besitter egenskaper og fysisk styrke som undertegnede ikke hadde kjennskap til! Hvilken velsignelse hun må være for deg og sin kjære svigermor!

  Ja, hun har absolutt mange og beundringsverdige egenskaper. Og en av dem er at hun ikke er rett for å ta et arbeidstak. Til glede for sin svigermor, og for andre. Og det kan jo tenkes at hun ikke var så aldeles alene om alt det der arbeidet likevel…! Ha en fornydelig aften og ny uke! :-)

 7. Hehe skal si du holder henne i sving :) Et godt stykke arbeid det der :)

  Vi setter vår hustru – velsigne henne – sving, og det var faktisk en del arbeid med å få fjernet det der treet. Og mye graps å bære vekk, også. Men det kan jo tenkes at vi overdriver litt med den der helligholdelsen av hviledagen, og var med og jobbet en del, vi også. Men vi tok noen mobilbilder, og det ble plutselig VELDIG fristende å vinkle saken på denne måten…! :-)

 8. avatar lala

  Er du en kristen?

  Vi har nok vårt livssyn og vår barnetro. Men her har vi vel kanskje tatt ut på tur på humorens vinger, på en måte…tihihi… :-)

 9. Vet ikke helt hva som er mest imponerende; at hun gjorde alt det der eller at hun ikke kjørte vekk deg med alt rasket der du satt og dokumenterte

  Hehehe…nå kan det jo tenkes at vi var med og hjalp til littegrann allikevel….! Ellers ville det nok gått oss ille! :-)

 10. He he, det ante meg at du ikke var så tøff at du turde å late deg i nærheten av en kvinne med motorsag! 😉

  Nei, det kan være fali’, vettu! Vi pene og veloppdragne herrer mener jo ellers at den utkårede skal behandles pen og nennomt, må vite! :-)

 11. Heia Dag Eigil :)

  Du verden, din hustru, velsigne henne, er sannelig et arbeidsjern og flink er hun ogsaa :)
  Den rota tror jeg maa dras opp med vaier av noe slag..eller kanskje dynamitt? 😀

  Ha en flott mandag :)

  Vår hustru – velsigne henne – er flink til å arbeide! Utholdende er hun, også. Men det må jo vedgås at vi var med på arbeidet, vi også. Roten får vi ta oss av senere. Kanskje grave den fram. Stykkevis og delt…akk ja. Og ha en fortsatt fin dag. Det er sikkert hagesesongstart hos dere, også…eller? :-)

 12. Hustruen må jo ile til med å påpeke at husbonden gjorde meget av arbeidet selv, innimellom studiene av mobilen. Han saget i innledningsfasen, holdt den slemme stammen oppe med et spett som vektstang slik at sagen ikke satte seg fast når hustruen wrooomet den gjennom treverket, samt trillet vekk børene med kvist og blivende ved slik at hustruen slapp å gå så langt på det skrøpelige kneet. Samarbeidet gikk uten bruk av eder og tilkalling av gamle-Erik denne gang.

  Og dersom vi hadde påkalt nevnte person, så er der jo ikke sikkert at han hadde vært så spesielt hjelpsom, heller! Ellers får vi ta det der studiet av Skriftens ord en annen gang…! :-)

 13. Bra jobbet, og jeg tenkte meg det at du også deltok i prosjektet her.
  Nå begynner livet ute i de tusenvis av hager, og egentlig er det svært så kjekt å konstatere at vi står med begge beina godt plantet i årstiden:

  V Å R !!!!!!!!!!!!!!!!

  Fin uke videre :-)

  Joda, det må nok vedgås at vi var med og arbeidetr, vi også. Kan ikke la representanten for det smukke og yndige kjønn ta jobben alene, vettu! Det kan lett få både ante og uante konsekvenser. Utenfor vår vindu her i Oljebyen er det grått og regnfullt, men det er da vår. Ikke lenge til hagesesongstart, nei. Og det er jo litt herlig, da. Ha en fornydelig og ikke minst vårlig uke! :-)

 14. Ja, nå begynner sesongen. Best jeg bestiller en time hos kiropraktor bare sånn for å være i forkant…. 😉

  Joda, hagesesongen er like rundt hjørnet nå. Eller har allerede startet, på sitt vis. Vi får da håpe at du unngår behov for kiropraktorbehandling i sakens anledning. Vi også, for den del. Men du har kanskje en sterk frue, som tar et tak…? :-)

 15. et glimrende stykke arbeid…..

  …….

  ja… fotograferingen altså…… :)

  Ja, ikke minst! Og husk at det kan ta på å ta gode bilder, der man prøver å fange øyeblikkets energi! 😀

 16. Satt du godt, og smakte kaffen godt? ;D

  Ooohh, ja, selvfølgelig! Vi hadde tatt ut både campingstol og hagebord, og nykokt kaffe på tv-kannen! I tillegg til Den hellige skrift, selvfølgelig. Dertil var det fint og vårlig, og mye pent å se på! ;-D

 17. Det var da svært så effektive dere har vært:)
  Enda godt du hjalp henne innimellom fotograferingen,
  ellers hadde du vel blitt kjørt bort sammen med kvistene du også:)

  Ha en nyyyydelig uke videre!

  Vi takker for hyggelig kommentar. Joda, vi var med og jobbet. Ikke tilrådelig å gjøre annet, vettu. Vår hustru – velsigne henne – kan være grum! :-)

 18. Vel.. du skrøt og velsignet henne så masse at rødstømpen i meg nesten klarer å holde seg i ro… 😉

  Ooohhh! Vår hustru – velsigne henne – får myyye skryt og oppmerksomhet, vettu! Helt klart. Quinden skal behandles pent og nennsomt! :-)

 19. Ahh, dette er, såvidt jeg kan skjønne, likestilling i praksis. Kvinnen utfører arbeid av en slik karakter at det før var forbeholdt oss jegere og samlere. Jeg tror nesten jeg liker det:)

  Hehehe…her er det skikkelig likestilling på alle nivåer, vettu! Det må også vedgås at vi lager middag nesten hver dag….og har maten klar når den skjønne kommer hjem! :-)

 20. Det kaller jeg et realt kvinnfolk !! :-) Meen.. husk hjelm og beskyttelsesvisir når hun skal trave rundt med motorsagen, hun skulle nødig komme til skade, din lille hustru.

  Joda, vår hustru – velsigne henne – kan i sannhet trø til med mye godt arbeid. Og det må jo ellers innrømmes at vi jobbet litt, vi også. Hjelm og beskyttelsesvisir? Hmmmm…takk for rådet! :-)

 21. Wow ! Imponert til de grader !
  Jeg hadde vel død og mistet begge armer
  under en slik innsats!

  Ja, vår hustru – velsigne henne – kan være imponerende. Også i arbeidet. Til og med hennes søster var imponert over den der bruken av motorsag! :-)

Leave a Reply