Dag Eigil: Bussfrustrasjon

Vi er som kjent en miljøbevisst herre, i alle fall liker vi å tro det.  Månedspass på bussen, for eksempel, det er lurt.  Men huff og huff…her oppdager vi at vi grunnet diverse ikke hadde fått brukt månedspasset på opptil flere dager.  Nei og nei, hva i all verden….nei, dette var slett ikke bra!  Vi vandret derfor med lett sinn og ditto steg opp mot bussholdeplassen i går morges. Tralala…venteventevente…hmmmm, og så var det busskortet, da. HVA? IKKE NOE BUSSKORT I LOMMEN?  Nei, det var bare til å gå ned til huset igjen. Kortet lå sikkert i lommen på den tynne, hvite jakken i pc-rommet. Men nei, ingen jakke der. Av med sko, stampe ned trappen…, joda, der hang jakken, og i lommen lå månedspasset. Opp igjen, på med sko…og brummebrumme, der for bussen forbi mens vi selv stod i garasjen. Akk ja, bil i dag også….!

Og i dag?  Joda, busskortet var på plass, men så var det bussen, da.  Hmmmmm. Ingen buss.  Uaktuelt med bil.  Bare til å ta bena fatt.  Men en frisk, trekvarters spasertur er jo sunt, da, spesielt på morgenkvisten.  Til og med oppholdsvær.  Det skal bli lenge til vi kjøper månedpass igjen.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , ,

13 comments


 1. Bussfrustrasjon er et utbredt fenomen og jeg skulle ønske jeg var modig..da kunne jeg kjørt bil.. :)

  Det kan bli litt frustrasjon her, ja. Men så er det jo så fornuftig og miljøvennlig å kjøre kollektivt, da. Hva, er det slik fatt at du ikke kjører bil? Eller har du sertifikat, men ikke bil…? :-)

 2. Du vil vel på ingen måte si at kollektivtilbudet er under enhver kritikk? Det er vel ikke det du sier? 😉

  Ooohhh! Åh, neida, langt derifra! Nei, vi er selvsagt overbevist om at våre dyktige politikere gjør alt de bare kan for å ivareta og videreutvikle kolletivtilbudet…ehhh..eller noe sånt. Men det er jo vår, og turgåing er sunt! :-)

 3. Kjekt å bruke bena noen ganger også 😉

  Javisst! Apostlenes hester, vettu! Og det enkleste er oftest det beste…. :-)

 4. Selvgjort er velgjort, DE, bare husk gode sko heretter.
  *humrer*

  Gode sko, vettu. Og tro på godt vær….! :-)

 5. Ja, blås i det månedskortet! Sats heller på å gå hver dag. Enda mere miljøbevisst og mye sunnere. Og så skal du ikke se bort fra at det også kan føre til en og annen latter hos elevene når du kommer inn i klasserommet våt som ei drukna katte. Og en god latter forlenger som kjent livet, så ditt avkall på busskort vil således forlenge livet til både Moder jord, deg selv og elevene. Tre ting på en gang – rene kinderegget det!

  Og svaret på dagens konkurranse er kinderegg.

  Hehe..og rådet er jo egentlig meget godt! Dertil er det god og gratis trim, samtidig som man kommer seg til og fra jobb. Vi pleier faktisk å få det for oss i perioder, og går fram og tilbake hver dag, uke etter uke. En liten mil til sammen, ikke verst. Men vi liker ikke å gå i drittvær…akk ja. Litt sån pinglete sånn… :-)

 6. Om du ikke røyker, lån deg en røyk og en lighter. Tenn på røyken når du venter på bussen. DA kommer den 😉 Det er en universell sannhet 😀

  Oooohh! Ja, det hjelper, vettu. Garantert! Kan eventuelt forsøksvis erstattes med å legge vekk pengene/busskortet. :-)

 7. Tur i drittvær må også til – ellers forlenger du jo ikke livet til studentene.
  Du får dra med deg den velsignede hustruen dersom du er for pinglete til å gå alene 😉

  Ja, og ellers er det de som sier at det ikke fins dårlig vær, bare dårlige klær. Men vi vet ikke om det er helt sant… :-)

 8. Turen på 45 minutter var da fin. Kjedelige greier. Legg passet i lommeboken hvis det ikke er så svært.

  Jeg beundrer de som har orden i hver minste ting, for det hadde vært en drøm. Det går med mye ting til leting, og så kan jeg aldri fatte hvorfor det jeg søker ikke ligger på det mest opplagte stedet.

  Fin dag videre i morgen, og det er ikke godt å si hvordan du forflytter kroppen da ? :-)

  Joda, i fint vårvær kan slike turer være både sunne og forfriskende. Det må innrømmes at overtegnede herremann nok er bittelitt sånn distre av seg, dog ikke slik at det bikker over. Og i dag kom faktisk bussen da den skulle. Og busskortet var på plass…du verden! :-)

 9. Se det, se det, fruen ble sikkert også fornøyd når hun fikk høre at du tok beina fatt og fikk rørt litt på deg! -Det var vel hun som satte deg på diett, var det ikke….? En flott start på dagen det der, vet du, så det burde du gjøre til en vane. Jeg kjører veeeeldig sjelden buss nå for tiden, forresten, men egentlig burde vi vel være flinkere til å ta ibruk kollektive kjøretøyer…… Altfor mange sitter i hver sin bil og furter over den lange køen inn til sentrum/jobben om morgenen…!

  Ha en flott dag der nord! Her stråler sola og det er meldt at gradestokken skal opp i 14-15C i dag igjen, som i går. Herlig!

  Hun gav oss nok noen små hint, for å se det slik. Men vi liker godt å gå tur. Og så er det gratis, attpåtil. Men selvfølgelig er det bedre å reise kollektivt enn å sette seg i bilen. Og dessuten er det miljøvennlig. Her er det grått i dag, og meldingen for helgen er ikke den beste. Men det er vår i luften, og vi merker at det blir lysere dag for dag. Og snart er det sommertid! Ha en herlig helg, i alle fall snart! :-)

 10. Ha-ha!
  Der ser du. Det straffer seg egentlig å være miljøbevisst, iallfall hvis busstransport og diverse går med lange mellomrom. Dessuten er det lettere å holde styr på et sett bilnøkler, enn alskens kort. :-)

  Her hos meg er jeg pokka nødt til å benytte bil. Eller… Pokka nødt er jeg vel ikke, men jeg akter vitterlig ikke å bruke to timer ekstra hver dag for å komme til og fra jobb bare for å spare diesel, som jeg likevel betaler svimlende avgifter for å benytte. *Kremt* Og jeg bor i Trondheim kommune. Skulle tro kollektivtilbudet var god og effektiv i en så stor by, men sånn er det dog ikke.

  Nei, det er merkelig hvor dårlig det egentlig står til med kollektivtilbudet, selv i større byer. Så også her i byen. Og ellers betaler vi jo både bensinavgift og bompenger en masse, så vi har vel egentlig ikke den helt store samvittighetskvalen for å ta bilen en gang i blant. Men vi er heldig. Vi kan jo faktisk gå til jobben…:-)

 11. Pingback: Hva er galt med dere, folkens? | Tales uklare tanker

 12. avatar Esarmika

  Du vet hvorfor alle elever kommer for sent om vinteren? Man kan jo bare skylde på at bussen ikke kom… 😛

  Men ja, spasertur er sundt. Jeg gikk til og fra skolen i dag, men her er det ikke fint vær. Det snødde bortover, og var kaldt. Men. Trim ble det – påtvungen trim – jeg har nemlig ikke råd til busskort…

  Vi er som kjent selv pedagog, og har nok måttet døye mangfoldige buss- og lokaltogunnskyldninger i forbindelse med forsentkomming. Og ikke bare om vinteren, for å si det slik….!

  Vi hadde også en periode med snøkaos her i byen, all trafikk stod. Mener vi gikk over en mil den den ene dagen. Sunt! :-)

 13. Hehe, dette er vel noe man kan kjenne seg igjen i noen og enhver. Oppholdt meg mye i hovedstaden en tid, og brukte da å kjøpe månedskort. Imidlertid hengte jeg meg opp i at det kortet jeg syntes å ha i lommen hadde feil årstall på seg. Vi befant oss da i 2008, mens det på månedskortet stod 2007. Lite visste jeg at månedskortene har årstall ut fra året taksten ble regulert… Dvs. at Oslo Sporveier har nyttår midt i året…
  Når jeg er hjemme her i Mo i Rana er det beina eller bilen som gjelder…

  Hehehe…merkelig kortsystem. Forvirrende for en stakkars utenforstående. Vi bor riktignok i en Oljebyen, men kollektivtilbudet er ikke helt slik det bør være. Men vi kan jo både gå og sykle. Og kjøre…. 😀

Leave a Reply