God morgen, eller i alle fall morgen

Uff, det er ikke alltid like lett og lystbetont for oss hverdagshelter å komme oss opp så tidlig på morgenkvisten.  Av og til kan det nesten være et strev.  Men vi står på.  Vi er jo mannfolk! Spesielt hustruen!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , ,

18 comments


 1. Hallo! Når står du opp da? Jeg er oppe halv seks jeg for å rekke alt jeg skal før jeg selv skal på jobb, eller om jeg ikke skal så er jeg oppe før fuglene fiser hver dag! Du begynner jo ikke før langt utpå formiddagen, lærer som du er ;-). Morgenkos

  Oppe før kl. 6 om morgenen vi, vettu….! Oohhh!
  Ha en fin formiddagsstund….! :-)

 2. Morgenfugler er de mest verdifulle vet du! De har:
  gull og porselen i munnen, sølv i håret, stål i ben og armer og bly i ræva..!!…takstameteret løper løpsk her:))

  Ja, og med stigende alder legger vi på en foruroligende måte merke til at det der blyet blir stadig tyngre. Merkelig, det der! Nesten skremmende. :-)

 3. Etter at jeg ble “ansatt” i NAV har latmarken inntatt min arme kropp. Jeg er sjelden ute av dynene før 0800. Men da er jeg til gjengjeld svært uthvilt. Man kan bli sliten av mindre:-) Madam Stjordal1 som er i noenlunde samme ansettelsesforhold, venter til at “herren i huset” (håper hun ikke leser dette) er ferdigtrimmet, ferdiglauget og at frokosten står på bordet. Da kommer hun rolig skridende ned den digre marmortrappa iført sine flagrende gevanter og selbuvanter:-)

  Hva, er selbuvanter et vanlig plagg ved frokost-tid hos dere? Da må det sannelig være kjølig. Her er det jo allerede rent vårlig. Går ut fra at du/dere liker deres nåværende ansettelsesforhold, eller lengter dere tilbake til jobben og klokkestrengen? Hmmmm…! :-)

 4. Morgenfugler er noen ekle dyr *grøss*

  Måtte opp i dag jeg også gitt, på tross av at jeg nyter langfri denne uka.

  Ja, livet kan sannelig være hardt, selv på fritiden. Og hvis du dertil måtte ut og måke snø, så er det jo harde tak….! Men vi herrer utholder jo det meste. :-)

 5. Det er litt merkelig det der. Langt over halvparten av oss voksne føler med absolutt hele oss at klokken seks fortsatt er natta. Likevel har vi innrettet verden slik at det er ståopp-tid i hele fem av ukens sjudager. Hvorfor???

  Nei, vi har heller aldri helt forstått det der. Men på den annen side liker vi ikke å være så altfor sen hjem fra jobben, heller. Vi ser i grunnen på klokken rett som det er i løpet av dagen, spesielt etter lunsj. Et dilemma, et sant dilemma! Godt det er tirsdag allerede, snart helg! :-)

 6. Og det er sikkert madammen helt enig i? 😉

  Vår hustru – velsigne henne – er tøff, vettu! Et skikkelig grepa kvinnfolk! :-)

 7. Så hustruen står på eller er mannfolk? Nå ble jeg forvirret! :-O

  Hun står på, og er skikkelig tøff, vettu! Og sterk er hun også. Nesten som en liten hest…! :-)

 8. Se! Nå kan du både klikke på nick og når du har gjort det kan du lese om XO og vennene hans / hennes. Enjoy! :-)

  Oohhh! Ser man det! Flott.

 9. Æsj,nei…tidlige morgener liker vi IKKE…Iallefall ikke om man må stå opp. Å gå å legge seg på morgenkvisten, se det straks noe annet :-)

  Ja, for da blir det liksom å velge mellom å legge tidlig….eller er det egentlig sent…? :-)

 10. Neida, det er slett ikke noe dilemma. Det hele er egentlig såre enkelt. Man bør starte på jobb to timer senere. Og for å kompensere for det så går man også to timer tidligere. Enkelt og greit!

  Yesss! At vi ikke har kommet på dette før? Skal nok prøve det i morgen!:-)

 11. Hah..Morgenstund
  er gull i grunn.
  Det er damenes fristund.
  Sitte der i fred og ro,
  nyte kaffen og noe godt no.
  Slappe helt av
  uten mas og kav,
  Det er deilig vil jeg si,
  og ha morgenfri.
  Ha en fin kveld.
  Og hilse fruen. Den velsignede.:)

  Hehehe…morgenFRI kan nok gjerne oppleves som noe fint, ja. Takk for hyggelig dikt! :-)

 12. Uff, ja morgenstund er tull i grunn. Likte Tales forslag. Tror jeg skal stemme på henne om hun blir stasminister noen gang 😉

  Tale har skjønt noe, vettu. Hun har stått opp en morgenstund før! :-)

 13. Jeg er ikke så lystig om morgenen jeg heller, men en må jo gjøre så godt en kan.

  Uten hverdagsheltene stopper samfunnet opp 😛

  Nei, morgenstundene er som oftest en blandet fornøyelse. Men vi står på. Vi har gjort det før. Vi er jo mannfolk! 😀

 14. Be a man ! Like your mother !! 😆

  Ja, de mødrene kan nok ofte være noen riktig handlekraftige kvanner! :-)

 15. Hrmf! Morgener skulle begynt litt senere og vært litt kortere:-)Fra min side går det stort sett i enstavelsesord sånn tidlig på morrakvisten, særlig på den mørke tida av året.Prøver dog å legge godviljen til med et halvhjerta avvæpnende smil til dem rundt meg sånn ved morgengry, men det har jeg fått beskjed om ligner mer et snerr enn en vennlig gest…:-)B menneske, definitivt B menneske…

  Vi forsøker også å legge en smule godvilje til, eller så gjør vi i alle fall gode miner til ualminnelig slett spill. Ikke akkurat tiden for De store samtaler, nei…!:-)

 16. Jeg har aldri forstått uttrykket “Morgenstund har gull i munn”. Sammenhengen mellom kroppsåpninger, edelt metall og døgnets tider er for meg en gåte.
  Jeg fikk forklaring på at det har noe med “muligheter” i stedet får “munn” å gjøre, dvs. at morgenstunden har noe godt i vente.
  Men da bør de som skriver ordtak, skrive dette om, slik at det bruker et språk vi forstår. Jeg vil til jeg dør forbinde dette ordtaket med kroppsåpninger, edelt metall og døgnets tider.

  Hehehe..du sier noe. Og apropos gull…enhver idiot vet jo at det i beste fall dreier seg om ULL! Men vi har forstått a uttrykket er gammelt og avledet av et ord som egentlig betyr hender, ikke munn. Med andre ord, den tjente mest, den som stod tidlig opp om morran! :-)

 17. Red står opp hver morgen som en maskin. I millitær stil. Det er hardt, det er kaldt og det gjør vondt. Men han vet ikke om annet.

  I dagdrømmene vinner han over ti millioner i lotto, og flytter tidspunktet et par timer fram.
  Da sitter han med ferskpresset juice og leser dagens aviser iført slåbrok og varme tøfler.
  Gjennom åpne franske vinduer blafrer hvite gardiner av sydens solvind.
  Kanskje lurer det en bredhoftet og sensuell Senorita i kulissene…hvem vet..

  Ja, man kan saktens dagdrømme…hmmmmm! :-)

 18. Hello, good morning happy day.
  The sun is shining in my window…

  Jeg husker godt når jeg sa “Good Morning, Steve” i mine libyadager.
  Da kom det ofte tilbake:
  “What so fucking good about it?”

  Trenger jeg å si at han ikke var noen morgenfugl 😉

Leave a Reply