Dag Eigil: Utålelige sanger vi gjerne hiver

Jada. Det er vel egentlig slik for de fleste.  Det finnes sanger der ute, som oppfattes som til de grader lavmål og pyton at lydkilden rett og slett må slås av.  Alternativet er å forlate stedet.  Det er ikke til å holde ut, det å høre sangen ferdig er simpelthen intet alternativ.  Sitter vi for eksempel med morgenkaffen, med radioen på, trøtt og morgentrumpen, og akkurat DEN, for ikke å snakke om DEN, sangen plutselig blir spilt, så er det bare en ting å gjøre.  Vi spretter opp, krysser golvet i et par steg, og slår prompte av.  På morgenkvisten vi gjerne spesielt ømskinnet hva gjelder slik musikalsk mishandling, men også andre tidspunkter kan være ille.  I forbindelse med middagslagingen, for eksempel. 

Slik det skjedde her i residensen, hos oss, i dag, og det midt i potetkokingen.  Vi hørte stille og fredelig på Lokalen på P1, og med ett, helt uten forvarsel, presterte de å spille Den Absolutt Verste, Møkkasangen med stor M, sangen som nærmest er egnet til å fremkalle brekningsfornemmelser.  Men vi hørte hva det var etter kun få takter, og fikk slått av elendigheten.   Var det tecnho? Nei.  Enda en festlig versjon av Beatles’ forterpede “Yesterday”?  Nei.  Det var enda verre.  Hold dere fast: Det var “Når jeg blir seksogseksti” med Wenche Myhre! Finnes det noen  verre?

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , ,

15 comments


 1. Haha, den sangen får vi aldri høre ferdigspilt her i heimen nei. Ikke andre Wenche Myhre-sanger heller. “Blod igjennom oss” for eksempel, forstummer temmelig kjapt.

  Selv synes jeg det er langt verre med tonløse rappesanger med uhørlig tekst og slitsomt tempo som gnager på trommehinnen og aldri blir ferdige.

  Ikke helt bra, noen av de der sangene, kan man si. Ikke alt av Wenche Myhre er like ille, men noen sanger er altså bare helt….vel. Det finnes andre artister eller grupper som også har uakseptable sanger, så absolutt.

 2. Hmmm, syns du den er så ille? Liker den jeg. Om det er noen jeg ikke liker??? Tja, ja, nei. Om det er kun en sang, så holder jeg ut det meste. Men når avkommene begynner å spille heavy og sånn annen piggtråd musikk, da holder ikke tålmodigheten så veldig lenge nei.

  Er det Wenche Myhre du ikke liker da?

  Wenche Myhre er nok ikke akkurat vår favoritt, for å si det slik. Men hun har jo mange sanger som er greie. Men ikke alle, for å si det slik. Jada, det finnes sanger av andre som også er ille. Hver vår smak, vettu…! :-)

 3. Det finnes nok verre, men merkelig nok blir det vanskelig å navngi eksempler her og nå..

  Jeg velger å tro at jeg har fortrengt det vonde og ønsker i grunnen ikke grave det frem igjen frivillig. Slike jerntepper setter jeg pris på! :)

  Ja, ikke sant….? Men du vet, du hører det, og straks vet du hvor landet ligger…..! :-)

 4. Av-knappen er jo å fine på de fleste lydinnrettninger. Den finner jeg ustanselig. Jeg finnes ikke snobbet, tåler mye rart. Jeg MÅ jo det ettersom jeg selv driver og spiller litt. Men steinknusermusikk og monotone rappere som aldri kommer i mål, ligger tynt an i den stjørdalske heimen.

  Det som virkelig plager meg er de såkalte A, B og C-listene som tvinger NRK til å overfore oss med utvalgte låter. Jeg har stor sans for Marit Larsen og hennes musikk, men NRK jobber hardt for at denne sansen ødelegges. Det blir rett og slett for mye av det gode. Og de stakkarene som skal taste fram vårt nye MGP-håp Alexander med fela har vel gått lei av låta forlengst.

  Ellers er det mye ufrivillig komisk musikk. Ingen nevnt ingen, glemt:-)

  Herlig innlegg du kommer med her. Du tar det på kornet. De der listene, ja,…de kan være skikkelig belastende. Og rapperne…hmmm. Ha en herlig aften, med god musikk. :-)

 5. Det er en skjebne verre enn døden å få en sang på hjernen når du virkelig ikke kan fordra den..! 😛

  Ooohhh! Der har du jo et avgjort poeng. Men det er faktisk mulig, har opplevd det selv…. :-)

 6. :) Kan stenge ute mange forskjellige “musikksnutter” jeg ikke er spesielt begeistret for.. en evne jeg setter stor pris på! Det finne dog et untak: Jazz. Alle typer jazz. Jeg klarer ikke,vil ikke..orker ikke!!

  Om morra`n er jeg veldig følsom for alt som kan hindre meg i å “slå på systemene og sjekke funkjonsnivået” så det er musikk og taleforbud de første 15 minuttene… :) :)

  Jøss, både musikk- og taleforbud, ikke verst. Ikke akkurat tiden for de dype samtaler, med andre ord, i alle fall ikke om morgenen? Kjenner oss nok igjen i det der, ja. Jazz er jo ellers så mye, en voldsom variasjon. Men vi kan forstå at det ikke akkurat er særlig tillokkende med festlig trad-jazz, i alle fall ikke om morgenen…! :-)

 7. Hei
  Når jeg kjører til jobb spilles det Katie Meluha (eller hva hun nå heter) og da må jeg bare slå av radioen, synes det er grusomt! Takke med til Venche Myhre da

  Hva, liker du ikke Katie Melua? Ten million bicycles in Beijing? Pluss en del andre sanger etter hvert…? Heldigvis er vi mennesker forskellige, ikke minst hva gjelder musikksmak….!

 8. Huff, jeg får smerter over alt av det mennesket. Så overivrig liksom. Vi har ekstremt mange sånne overivrige kjerringer som ikke gir seg før det er for seint.

  Ikke helt bra, nei. Og nå tar hun jo attpåtil slike piller som gjør at hun holder på en stund ennå…i alle fall ifølge reklamen! :-)

 9. Er du sprø? Det er klart det finnes verre eksempler enn dette! 😀 Hva med Bombadilla Life, eller Copacabana med Barry Manilow? Og Stjordal har så rett, så rett. Hører jeg Alexander med fela en gang til blir jeg nødt til å sette en pris på hans hode eller noe sånn. Eller ikke. Jeg truer jo ingen. Før jeg vet ordet av det har en eller annen psyk kokosnøtt tatt meg på ordet….

  :-)

  Forferdelige eksempler du kommer med der. Eller hva med de der ketchup-jentene for noen tid tilbake, eller for ikke å snakke om Macarena?

 10. avatar hipors

  hehe.. ser det har kommet mange andre gode forslag til sanger som får en til å ønske at ørevoksen gjør en døv her..
  men du har har hørt om knutsen og ludvigsen? En periode holdt jeg på å bli sprø, var litt søvnløs og hørte på radio norge om natten.. de spilte kanskje kommer kongen, grevling i taket og en til natt etter natt.. ikke bare de, men de som synger hyttetur og ble spilt rimelig ofte.. Etter mange netter var jeg pissesur så jeg sto opp og skreiv en klagemail til radio norge og ba de endre litt på spillelistene sine..så slutta jeg å høre på radio om natten..

  Herregud hvor vanskelig det skulel være å tyde de antispam tegna for å legge inn kommentaren her.. orker ikke logge inn når jeg sitter på jobb..

  Ja, de der karene var virkelig mye frampå i sin tid. Virkelig noe som gnog i øregangene. Eller for oss oldinger, Smurfene! Eller “Daaiiååå”- sangen med Fleksnes! Forferdelig. Ellers må vi vel innrømme at vi logger oss inn også på jobb. Men vi er jo slem, da. :-)

 11. Hehehe, den har jeg ikke hørt på leeeeeenge, gitt! Spiller de den ennå altså? Syns da å huske at den ekstisterte allerede da jeg bodde i Norge for en generasjon siden…? En evergreen, altså? Eller har jeg bare hørt den når jeg har vært hjemme på ferie?

  Godt det finnes “avknapper”, Dag Eigil!

  Grøss og gru, den finnes! Forferdelig, men sant. Men vi har lært oss til å kjenne igjen de aller førtste taktene, så vi kan ile til og slå av elendigheten! Man skal da ikke finne seg i alt! :-)

 12. Det må være forferdelig for en som virkelig legger sjela si i å lage god musikk for småpenger å høre en del av den musikken som håver inn gryn ved å bli spilt radio.

  Hehehe….huff, ja. Du kan nok ha et poeng der….! 😀

 13. Noen låter gjør bare fysisk vondt..når man har hørt dem ihjel tidligere 😀

  Ja, det har nok noe med slitasje å gjøre. Og så blir de likevel resirkulert om og om igjen….akk ja. :-)

 14. Åja, du har selvfølgelig rett i de eksemplene der. :-)

  Huff, ja, de er virkelig forferdelige. Helt forferdelige! De inntar som sådan plassen sammen med en del tilsvarende ulåter…! :-)

 15. Kan noen hjelpe meg med tekst/ akkorder til “”Når man blir 66”. Har en kompis som fyller 66 i morgen. HASTER !!

  Huff, forstår frustrasjonen. Men her må vi nok bare innse vår begrensning, vi kan dessverre ikke bidra med noe her. Selv om sangen er helt forferdelig….! Akk ja. :-)

Leave a Reply