Dag Eigil: Og så er den politisk korrekte kvinnedagen over…

Og så er kvinnedagen over for denne gangen.  En kvinnedag som har blitt markert med vekslende oppmøte, og med de sedvanlige, harmløse og til dels forslitte parolene, de vanlige, Blenda-hvite luksusproblembesvergelsene med smak av 1970-tallet.  Egentlig helt utrolig.  Det eneste interessante innslaget denne gangen kom fra Sara Azmeh Rasmussen, som foran en buende og snøballkastende forsamling av muslimer satte fyr på en hijab. 

Joda, Sarah Azmeh Rasmussen er en dame som virkelig har markert seg i den etter vårt syn helt nødvendige islam- og religionskritiske samfunnsdebatten, og det på en velformulert og grundig måte. Selv om hun nok kan virke provoserende i noen sammenhenger, støtter vi likevel hennes hijab-brenning 8. mars, og håper det blir flere slike aksjoner, utført av mennesker med innvandrerbakgrunn.  Selv kunne vi tenkt oss 8. mars-slagord som “Nei til tvangstildekking”,  ”Jeg nekter å være på konstant telttur gjennom livet”, “Jeg er et synlig menneske, ikke telt”, “Nei til religiøs kjønnsapartheid”, “Nei til tvangsgifting”, “Nei til omskjæring”, “reell integrering – nå!”. For eksempel. I stedet for det tannløse mølet de politisk korrekte kom med i går. Ellers hadde det vært forfriskende med slagord som “Nei til all fascisme! Boikott Saudi-Arabia og Iran!” Vi håper i så måte på at satsingen på alternative energikilder nå skyter fart.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , ,

16 comments


 1. Jeg får si som en eks-kollega sa i forbindelse med 8-mars for maaaaaaaange år siden: *Nei til salg av kvinnekroppen…Vi vil ha den gratis!!!*…Jeg lo så jeg ramla av stolen…kan det bli bedre enn det??? Nope:))

  Hæhæhæhæhæ…fantastisk! Vi rister av latter, her vi sitter. Og tenk på hvordan dette ville fjernet behovet for prostituerte, da…! :-)

 2. Diva : hahahahahaha… der lo jeg godt ;D

  og hva angår hijab-brenning ; jeg synes det var høyst unødvendig. men det er nå meg.

  Veldig hyggelig at du stakk innom, Maroc! Håper alt er så noenlunde som det skal med deg. Fint at du likte innlegget. Vi kunne kanskje pyntet litt på det her og der, men alligavel. Kvinnedagsflosklene her på berget er i sannhet forslitte, og det mangler liksom nytenking. Og det er mye å ta fatt i.

  Det er nok mulig at hijab-brenningen kunne vært erstattet av noe annet, men som en provoserende effekt har den jo gjort sin virkning. Ha en fortsatt herlig mandag…og uke for øvrig!:-)

  PS Du gikk virkelig glipp av flott bloggtreff hos Breiflabben for lit siden…ooohhh! :-)

 3. ps : noen ganger føler jeg at jeg har sett det huset du har som bakgrunn på bloggen din. men jeg husker bare ikke helt hvor.. kan også være min ville fantasi…

  Hehehe…Vi kan jo si såpass at det huset der ble revet for snart 10 år siden. Akk ja, tiden går. Brualt, men det var nødvendig. Så det kan jo tenkes at du har sett det, vettu…! :-)

 4. Jeg skjønner ikke helt hva norske damer sutrer for…
  Neste år stemmer jeg for at alle damer holder basar og sender pengene til Irak så enkene og alenemødrene der kan sende barna sine på skole, både guttene og jentene!
  Alle disse kvinnesaksforkjemperne bør heller bruke kreftene på å hjelpe til med kvinnesaker i andre land, for Norge er likestilt til det kvalmende politisk korrekte i dag… Og vi har ikke noe å sutre for!

  Det kunne nok tenkes at det hadde vært behov for litt basarpenger til Irak-damene, ja. Og skolegang må jo være selvsagt, for begge kjønn. Det er sikkert fortsatt skjevheter hva gjelder likestillingsarbeidet her på berget, men vi har kommet langt. Veldig langt. :-)

 5. Jeg leser med interesse det du skriver. Og uten at det må oppfattes som kritikk så må jeg nok si at det å boikotte Saudi-Arabia og Iran for å fremskynde utvikling av alternative energikilder er fullstendig absurd og 100% skivebom.
  For det første så handler det ikke om hverken mange på eller overskudd av fossile brensler, her olje, men om økonomisk og politisk vilje.
  Og da må man snu nesa i motsatt retning.
  For det andre så finnes disse alternativene allerede. Norge er som vanlig langt frem, og vi har verdens største forekomster av det som vil bli løsningen. Vi snakker om kald fusjon. Vi snakker om Thorium. Jeg kunne snakket mye om de tekniske og miljømessige fantastiske fordelene ved dette, men det blir antagelig kjedelig. En annen gang 
  Men så lenge det er samme forvalter av eksisterende energikilder som av de fremtidige så har vi en solid kommersiell bremsekloss.
  Og det er DER vi må øve påvirkning. Ikke ved å hule og bære oss i gatene, men ved å sørge for å ha riktig folk på riktig sted. Ved å oppmuntre barna våre til å utdanne seg innen feltet, ved å velge politikere som ØNSKER endring og er villig til å betale for det.
  Midtøsten blir energimessig uviktig i relativt nær fremtid. Og DET er det grunn til å bekymre seg for…

  Thorfinn

  Vi takker for fyldig og meget interessant kommentar. Her har vi lært litt i dag, også. Nok fossilt brensel i verden fortsatt? Ingen knapphet likevel? Interessant.

  Men satsingen på alternative og fornybare energiformer tvinger seg nok likevel fram. I tillegg til miljø, og klimagevinsten, kan dette bidra til å fjerne viktige inntekter fra fascistoide og ustabile regimer i Midtøsten og, for den del, andre steder. Her bør absolutt Norge være proaktiv. Men siden vi fortsatt forvalter “gammeldagse” energiressurser, kan det nok ta sin tid.

 6. Kvinnedagen her i Røtidalen blei en fadese i tro tradisjon.

  Røtidalens kvinnelige rødstrømpeforening starter som regel dagen føre med å varme opp nede på vannhølet pub, noe som alltid ender med at hele gjengen ligger dritings og spyr oppe i en haug med bannere og ubrukte fakler på kvinnedagen.

  …vi har bare døpt om dagen til “den kvinne fri dagen” her nede.

  Fadedetradisjon? Ja, men det er da for pokker tradisjon! Og tradisjoner skal man jo ta vare på! Kultur, vettu! :-)

 7. Jajja, de kan brenne flagg til enhver nasjon, gjengen, men når man brenner en hijab DA bryter helvete løs. Respect, dude… xD

  Nei, et flagg eller 10 som brennes…pyttsan, pyttsan! Gjør’ke noe det, vettu! For ikke å snakke om ambassader. Brenn dem ned, helt i orden! Da er det straks noe annet med hijab! :-(

 8. Jeg synes det var helt på sin plass at hun brente hijaben i går, dette var reell kvinnekamp. De som stod nede i massene og ropte “Nei til Sara” og rev i stykker plakater fremstod som regelrett latterlige.
  Noe som jeg stusset over, var at det så ut til å være en norsk mann som lagde en snøball og kastet på henne. Lurte på hva slags nisse dette var. Var han en islamsk konvertitt som liker å denge teltkjerringa si, eller var han en misforstått politisk korrekt representant for vår venstreside?

  Ja, det var en flott og påkrevd demonstrasjon, utført av en modig kvinne som vet hva hun snakker om. De der nissene som stod og buet og skapte seg, og kastet snøball, var patetiske. Vi har ellers aldri helt forstått hvorfor den presumptivt oppegående, politiske venstresiden driver og lefler med islamofascistiske krefter, i en slags uhellig allianse. :-(

 9. Jeg har syntes at kvinnedagen hadde utspilt sin rolle her i landet. Riktignok er det områder hvor kjønnene ikke stiller likt, også her i landet. Men så store forskjeller at det har klart å trigge meg til kamp har det i alle fall ikke vært. Men nå har dagen gjort krav på sin plass igjen, for med innvandrerne kom også nye ting å kjempe for.
  Jeg synes det er flott at hun turde!

  Tja. Uspilt sin rolle har vel kvinnedagen ikke, men det er kanskje på tide å fylle den med litt annet innhold. Og dertil våge å gjøre det. Vel har vi sans for dette med likelønn og kvinner i styrerommene, men det får da være måte på. Med innvandringen har vi fått andre problemer, ingen tvil om det! :-)

 10. avatar Neugierig

  Hmmm… jeg synes jeg kan tolke en klassisk lærer ut fra dette innlegget. Kan det stemme? Tilbehør for en klassisk lærer er; palestinaskjerf (må ikke nødvendigvis bæres, men må eie et), stemme SV, eie islendergenser, kjøre Lada (nå til dags er det Berlingo). Hvor mange kan du krysse av for? 😉

  Ellers så digget jeg hijabbrenningen, selv om det kanskje var litt over the top for muslimene. :-)

  Vi kan nok være klassisk på vår måte, men den der typen klassiskhet som du nevner her, kan vi nok ikke akkurat skryte av at vi har vært plaget av. Sånn sett er vi nok en smule politisk ukorrekt. Men vi har på følelsen av at det blir flere av oss etter hvert. Joda, vi hadde avgjort stor sans for hijab-brenningen. :-)

 11. No skulle jo æ komme me ei super forklaring på den dær teller greia di, men ser du har fått til 😀 Flink du e!!
  Ha en najs dag 😀

  Vi modne herrer får det jo til, men det tar sin tid! :-)
  Og ha en fornydelig mandagskveld..

 12. Heeeiii… det med Berlingoen til Neugierig stemte jo! :-)

  Hmmmm…Det måtte i så fall være det eneste. Joda, vi kjører Berlingo, og er fornøyd med det…! :-)

 13. Kan du gi en akademisk definisjon av begrepet “politisk korrekt”?

  For øvrig er kvinnedagen INTERNASJONAL, og det er svært mange kvinner rundt omkring på jorden som trenger vår solidaritet, kvinner fra de fleste religioner og kulturer.
  Men synd at hijabdiskusjonene i trygge gode Norge har skygget for viktige ting.

  Det med den internasjonale solidariteten er vi veldig enig i. I dette tilfellet, med fokus på kvinner. Men selvfølgelig også generelt. For all del, dette vil vi gjøre klart. Vet ikke her og nå om vi skal komme med noen vitenskapelig definisjon på hva det vil si å være politisk korrekt, i den grad slikt kan sies å ha noe med vitenskap å gjøre i det hele tatt, da. Men tanker om hva det er, har vel kanskje de fleste, tenkende mennesker. Et sett med holdninger til hva som til enhver tid er akseptabelt, stuerent, på en måte. På mange områder. Vi har for eksempel en beklemmende følelse av at det er politisk korrekt og akseptabelt å kritisere Israel nord og ned, og kanske demonisere landet for alt det er verdt. En tilsvarende kritisk holdning til for eksempel Saudi- Arabia er kanskje ikke fullt så politisk korrekt. Enn si kritikk av Hamas. Eller hijab-bruk. For eksempel. :-)

 14. Heisann Dag Eigil

  Flott innlegg som vanlig! Du skriver omtrent det samme som jeg tenker.

  Kvinnedagen er jo nesten en parodi her i Norge hvor kvinnene har det best i hele verden, i hvertfall om en skal tro på FN, men allikevel så skriker de og bærer seg hvert eneste år, over hvor ille vi norske menn er, mens de samtidig innbiller seg at minoritetskvinner har det så mye bedre enn dem, med tvangsekteskap, omskjæring, æresdrap, mishandling etc.

  Ellers er jeg enig i din definisjon på politisk korrekthet men må tilføye noe. Det er politisk korrekt å kritisere jøder, kristendom, nasjonalisme, patriotisme, Israel og USA som høyresiden liker, og ikke så politisk korrekt å kritisere Kina, kommunisme, fascisme, Islam og alt det andre som venstresiden tilber.

  Jeg tipper det er venstresiden som har fått definisjonsretten her, og dermed kan nyte godt av sin hersketeknikk i debatter.

  Det som er litt underlig, for ikke å si trist, er at venstresiden ikke evner å se hva slags fandenskap de har stelt i stand.

  Når det er sagt må jeg tilstå at jeg klappet da Sara Azmeh Rasmussen brente hijaben sin og ble fri. Og så lurer jeg veldig på hvorfor venstresiden ikke støtter innvandrerkvinner som har frigjort seg, men i stedet nærmest beskylder dem for å være hjernevaska. Hadde Rasmussen vært kristen og frigjort seg fra den, så hadde hun fått all mulig oppmuntring og støtte fra venstresiden. Snakk om hykleri.

  Da er det bra at det ihvertfall finnes noen oppegående mennesker som kan se ting klart.

  Stjerner avgitt.

  Vi takker og bukker for fin og fyldig kommentar og stjerner! Ellers har vi også lest og kommentert ditt lesverdige innlegg om noenlunde samme sak.

  Vi har mer enn en gang undret oss stort over venstresidens omfavnelse av islamismen, eller den islamofascistiske ideologien. Kristendom er ut, islam er absolutt in. Det er mulig at de tror at de kan opprettholde en slik uhellig allianse på grunnlag av felles USA- og Israelhat. Det kan nok gå en stund, men på et eller annet tidspunkt vil de få angre bittert på det der.

  Ellers er det nok en hel del områder som kan defineres som politisk korrekt eller ukorrekt, og du er inne på diverse av dem. Ha en fortsatt fin tirsdag…! :-)

 15. En perle av et innlegg, Dag Eigil! Kunne ikke sagt det bedre selv:-)Det trengs nytenkning når det gjelder kvinnedagen, absolutt. Jeg savner også disse kvinnene som helt tydelig (ihvertfall en stor del av dem) påtvinges denne teltduken. Skulle ønske de kunne rive den av seg, alle som en og utbasunere at nok er nok, se meg akkurat som jeg er og verdsett meg like mye uten dette plagget på hodet. Akk, ja, drømmer….

  Vi takker så mye for hyggelig og fin kommentar. Fint at noen der ute setter pris på det vi skriver. Vi er også overbevist om at det store flertall av muslimske kvinner faktisk blir påtvunget denne tildekkingen, med bruk av ulike former for mer eller mindre diskret tvang. Og enkelte er jo så tildekket at vi bare kan se øynene deres. “Jeg finnes egentlig ikke”. “Unnskyld for at jeg er her”. Fy flate for en skam! Ja, vi kan drømme…! :-(

 16. Maroc: Angående hus, så tror jeg kanskje det er portveien 2 som har blitt malt blått. Jeg vil også bo i et så koselig hus.

  Dag Eigil: Jeg synes mange av årets paroler var gode, og særlig viktige for innvandrerkvinner. Hva med “Kamp mot menns vold mot kvinner”, “Styrk helsestasjonene”, paroler om likelønn og “Full barnehagedekning, flere førskolelærere”?

  De blodrøde parolene, ut- av Afghanistan- og anti- israel- parolene har ikke noe i et 8.mars- tog å gjøre. Kvinnebevegelsen er for venstreorientert, og de trenger å invitere flere av sine meningsmotstandere inn i toget.

  Joda, det skal vedgås at de der parolene var bra. Og de er dessuten formulert på en slik måte at de favner alle kvinner, uansett religiøs eller etnisk bakgrunn.

  De der andre parolene du nevner, har ingenting i et 8. mars-tog å gjøre, nei!

Leave a Reply