Dag Eigil: Vårstemning på Sola

 For dere østlendinger og andre som fortsatt sliter med snø og vinter, vil vi herved invitere dere på en aldri så liten tur ut til vakre Sola utenfor Stavanger.  Her, på den sørvestlandske regnkysten, er det slett ikke mye som minner om vinter.  Vi starter med et lite besøk til Sola Ruinkirke, et gammelt kirkebygg som ble restaurert i perioden 1992 – 95.  Det idylliske stedet blir i dag brukt til arrangementer som intimkonserter og vielser.

 Når vi nærmer oss selve Solastranden, møter vi på de marehalmbevokste sandkulene.  Marehalmen skal som kjent binde sanden, slik at den ikke fyker vekk.

 Selve stranden er et populært turområde, også i den tiden det ikke er badeliv her.  Her nærmer vi oss Strandleieren, med det hvitmalte, lille kapellet. 

 Solastranden fotografert i motlys gir en helt spesiell effekt, med solen som speiler seg i småbølgene.

 Men snur man seg andre veien, med solen i ryggen, blir lysvirkningen straks en annen.

 PÅ vår vei langs Solastranden passerer vi StatoilHydros representasjonsbolig, et staselig lite bygg.  Det blir brukt i forbindelse med blant annet ledersamlinger og viktige industribesøk.  Ikke akkurat for alminnelige folk, med andre ord.

 Man skal ikke gå så langt vekk fra stranden før vi ser særdeles tydelige vårtegn.  Herlig grønnfarge, eller?

Vi avslutter vår lille tur ved Sola kirke.  Et pent bygg, det også.  Vi og vår hustru – velsigne henne – takker for følget, og håper dere likte det dere så.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , ,

16 comments


 1. Åhhh!!!! Her har jeg vært, og dette var en nydelig påminnelse om et vakkert landskap.

 2. # JaSol Spania

  Ja, det er skikkelig flott på de jærske strendene, ingen tvil om det. Vel verdt noen turer, både på Solastranden og andre strender. :-)

 3. avatar Pdyqf

  Takk for fine bilder og fremvisning 😉

  Vi takker for hyggelig kommentar. Fint at du likte vår lille rundtur på en av Jærstrendene.

 4. I motlys – overjordisk effekt
  og klosterklokker ? Wow !
  Et syn for mine øyner
  hadde helgevakt hele helgen
  innestengt og deprivert haha !
  Med hilsen til Dere begge to !

  Ja, det har virkelig vært en fin helg, også værmessig. Ikke minst siden det egentlig var varslet idelig regn og gråvær hele helgen igjennom. Men så ble det skikkelig vårstemning og tur i vårlyset i stedet. Ja, vi har vært ute og sett lyset! Ha en fin aften, og morgendag. :-)

 5. Åhh… Eg lengte heim.

  *sukk..

  Hehehe…kanskje du bør ta deg en tur til de gamle trakter? Riktig så fint her, vettu! :-)

 6. Misunner dere vår av et godt hjerte, men den kommer vel hit etterhvert også:)Så mange fine bilder da gitt!

  Vi har nok sluppet rimelig lett unna den der snømåkingen, også dette året. Selv om det har vært et par-tre uker med brukbar vinter også her, til en forandring. Men når våren først kommer, så skjer det fort! :-)

 7. *Sukk*..

  Så urettferdig ; ) Her er det isholker og tørr, råtten snø, grå himmel, vind og rett og slett bare.. fisj. ^^

  Ja, visse fordeler har det jo å bo på den sørvestlandske regnkysten. Spesielt når det ikke regner, og det er vår… :-)

 8. Så nydelig :) :) :)
  Hehe, her har vi Vinterfestival denne uka.. men vi gleder oss.. ikke Drive-Inn kino men Spark-Inn… 😉
  Ha ei herlig uke!!!

  Hehehe…vinterfestilval og Spark-Inn?? Godt det ikke var Sparke-Inn, da.. :-)
  Her trives vi med våren, vettu! Men så er det jo sikkert minst 20 år siden vi sist befattet oss med spark, da. Kos deg på mandagen….det er fredda’n før du aner det!

 9. Så herlig og vårlig. Nyter bildene dine.
  Et lite tips bare. Ser at det står øverst at det er lagret som 1. Gå inn i kategorier og gjør det om til foto for eksempel, så blir du med på temalista. Idag er temaet fortelling, så da kan du jo huke av for det i dagens innlegg.

 10. Hjelp, nå forandret temaet seg til religion! Her må en ha tunga rett i munnen forstår jeg:)

 11. Så da virkelig vårlig ut hos deg, ja. Skal dra frem de bildene når jeg må opp og måke av taket senere…

 12. avatar Neugierig

  Flotte bilder, Dag Eigil! Men du må passe deg så vi ikke oversvømmes av østlendinger og denslags. Man kan jo bli misunnelig av mindre når man ikke er så heldig stilt som det vi er. 😉

  Ja, det er når vi hører og ser reportasjer fra Østlandet og “Norraførr” at man egentlig er glad for at vi bor der vi bor. Med de ulemper og ubetingede fordeler dette medfører. Vi erindrer en gang da vi skulle besøke svigers på Østlandet. Vi kunne liksom ikke få oss til å tro at det virkelig var vinter der, men DET var det! Til de grader. Men når våren først kommer, så skjer det fort! :-)

 13. Ja, herregud. Der er det vinter på søndag og sommer på mandag. Så fort går det, og det er jammen ikke tull engang.

  Ja, og akkurat det er jo litt bra, da. Vi unner jo de der østlendigene vår og sommer, må vite! :-)

 14. avatar hipors

  Ikke akkurat slik det ser ut her oppe.. Nå går det i Finnmarksløpet døgnet rundt her.. Har etter mange år som frivillig for løpet blitt kjent med ganske mange av kjørerne og handlerne så det blir jo noen å følge med på etterhvert.. men det er bare gøy.. Du får gå inn på finnmarkslopet.no og sjekke litt, eller følge sendingene på nrk2 kl 20.10 denne uka :)

  Var forresten noen fine bilder du hadde lagt ut..litt vanskelig å skjønne at det er så grønt hos deg når det er helt hvitt hos meg..

  Joda, det er riktig så vårlig her hos oss. Og godt er det, vi liker i grunnen ikke vinteren noe særlig. Imponerende at du driver og jobber med Finnmarksløpet. vi må sjekke dette. Ha en fortsatt fin og hvit vinter…:-)

 15. Jeg har ingen rolle under løpet i år, annet enn at jeg er en ivrig journalist som følger med på løpet døgnet rundt.. Har jobba med løpet i mange år og greier ikke helt å legge det til side når det pågår, så i år følger jeg de lokale kjørerne, samt Nina og Sigrid på 1000km.. men neste år.. da skal jeg være mer involvert enn jeg er i år..

  du verden, planer om ytterligere involvering i slike kalde og strabasiøse aktiviteter! Nei og nei, det er nesten så vi fryser på lankene bare ved tanken! Vi blir stadig vekk imponert her…! Men hver sin lyst, sies det jo gjerne…! :-)

 16. HÆ …har dere ikke snø?

  Pussig?

  Ja, der er i grunnen merkelig. Her på sørvestlandet pleier snøen helst å komme ned ferdig måket. Litt kjedelig, men det er fordeler med alt. Det gjelder bare å se dem…! :-)

Leave a Reply