Dag Eigil: XO, anyone?

707a0_j8fbczc2aC
En hard arbeidsuke er bragt til ende, for så vel overtegnede gentleman som hans hustru – velsigne henne.  I nok en uke har vi prostituert oss selv ved å selge vår arbeidskraft, den fysiske så vel som den kunnskapsbaserte.  Gitt av oss selv.  Stresset og vansmektet i til dels übersvette møterom, kontorer og klasserom, i en grå, våt og sørpete årstid preget av mørke og altfor få fridager, til fordel for fedrelandet, velferdsstaten, NAV og nasjonalproduktet.  Men nå er det endelig helg.  Tid for å slappe litt av her hjemme i residensen, med tv, åndfull og konstruktiv samtale og kanskje noe godt i glasset.  Campari til vår hustru – velsigne henne – , XO til oss selv. 

I dag har valget falt på Soerlie XO Cognac, produsert i Frankrike, med en rik og intens smak, tøff, men ikke helt uten sødme.  Flasken ser riktignok noe merkelig ut, men man skal som kjent ikke skue hunden på hårene, eller cognacen på  flasken.  Vi skjenker opp, tar en munnfull, ruller den gyldne værsken i munnen.  Svelger.  Lar den varme og velgjørende følelsen bre seg i kroppen.  Føler at freden senker seg.  Ikke noe whiskysøl her i gården, verken med eller uten røyksmak.  Aahhh!  XO, anyone?  Skål!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , ,

9 comments


 1. Neimen Dag Eigil!! Er du begynt å smugdrikke på badet?? 😉

  Etter sending av mobilbilde, tatt på kjøkkenet, har vi nå endelig redigert vår smule XO-blogg. Den smaker for øvrig aldeles utmerket! :-)

 2. Cognac? Seriøst? Av en eller anna grunn så ser det ut som sjampoo.

  Ooohhh! Meget seriøst. Faktisk svært god, også. Selv om flasken ser lovlig rar ut, da. Ha en herlig søndag, med fokus på de rette verdier…! :-)

 3. Skål, Dag Eigil!

  Nyter et glass rødt etter å ha sendt barna i seng.
  Som kommunalt ansatt, helt uberørt av den økonomisk vanskelig tiden vi er i nå så kan man visst fortsatt flotte seg med XO.
  Krisa stakk av med et oppdrag til 200 000, så her går det i pappvin, men det går ned det også.

  Snakkes!

  Hei og hopp, hyggelig at du er frampå igjen. Joda, vi er ansatt i fylkeskommunen. Og vår hustru – velsigne henne – i “oljå”. Ille, det der med oppdraget som gikk fløyten. Men rødvin kan jo være godt, det også. Ha en fin helg fortsatt. Vi tales. :-)

 4. Hæhæhæhæh! Skål med shampooen din! 😀

  Tihihi…man skal som kjent ikke skue hunden på hårene…eller cognacen på flasken! Ha en fin søndag…!” :-)

 5. jeg tar et glass, om det er cognac eller shampoo, før jeg stuper til sengs, trett og glad etter et hyggelig bloggtreff!

  En dag, ja da skal jeg komme meg på bloggtreff i Stavanger! ja, det vil jeg sannelig! 😉

  Og så er det blitt søndag. Håper formen er god etter bloggtreffet. Vi hadde et hyggelig bloggtreff hos Breiflabben for noen tid siden, der skulle du vært, vet du. Ha en fortsatt fin helg.. :-)

 6. Skål:)

  Og ha en fin søndag

  Skåler med brus, det er jo søndag. Men en herlig og nesten vårlig søndag er det. Kos deg, uansett! :-)

 7. avatar Esarmika

  Men… Redneck klarte å putte ei fin jente inn bak flaska… Men du er vel kanskje for.. anstendig?

  (Jeg er bare _litt_ hekta på fine jenter for tiden, skjønner du… :P)

  Hehehe…ja, vi har sett og kommentert det der bildet. Herlig. Nesten slik at man glemte at det var en flaske der også, liksom. 😉
  Vi burde kanskje gjort et lite sprell, men…jo. Vi er kanskje litt anstendig. På vår måte….! :-)

 8. avatar Neugierig

  Skulle jeg dømme etter hvor hyppig XO er nevnt på denne bloggen ville jeg kunne gå hen og tro at XO var herre over Herren. Men jeg tar vel feil, gjør jeg vel ikke?

  Hehehe…vi liker vår XO, men i moderate mengder. Og mens Redneck har sin whisky-gimmick, holder vi oss heller til XO…! Hva liker du? :-)

 9. Hah! Ingen av delene! 😉 Faktisk drikker jeg ikke kaffe heller. Jeg har hittil ikke klart å venne meg til å drikke alkohol. (og like det) Jeg får skrive et eget innlegg om det, så har jeg noe å blogge om. :-)

Leave a Reply