Dag Eigil: Blogging om evnen til å pådra seg alvorlige lidelser.

En av våre gode bekjente seilte i mange år i utenriksfart, de siste årene til og med som førstestyrmann.  Dette var et liv han satte etter måten stor pris på, og skuffelsen var nok stor den gang da, på 1980-tallet, da han og andre norske sjøfolk ble satt i land i forbindelse med innføringen av NIS-systemet, og erstattet med utlendinger.  Akk ja.  Ikke bra.  Men denne karen kunne i alle fall fortelle ramsalte historier om sjømannlivets sorger og gleder, ikke minst med vekt på det sistnevnte.  Sjømann i land i fjerne og eksotiske strøk, fest og dilldall.  Og damer, ikke minst.  Dette var i den lykkelige tiden før moderne gledesdrepere som HIV og AIDS ble oppfunnet.  Og de karene visste nok å kose seg med “søndagsskolejentene”, rett som det var.

En gang hadde mannskapet hadde vært riktig så heftig ute på livet dagen før, måtte de like fullt jobbe og svette skikkelig dagen derpå.  Kapteinen var av den strenge typen, og hadde liten forståelse for dekksmannskapets tilstand og svekkede arbeidsevne.  “Du må ikke drive oss for hardt i varmen, vi kan jo bli sjuke!” var det en av gutta som forsøkte seg.  Kapteinen avviste klagene, og svarte noe i retning av at det eneste denne gjengen av latsabber og unnasluntrere i var i stand til å pådra seg av lidelser, var fyllesjuke og dryppert, eller for å si det på godt norsk: “En sur en”.  Og det fungerte ingenlunde som unnskyldning.

Nå begynner det unektelig å bli en del år siden vår venn sjøulken var ute på de syv hav og i de fjerne havner.  Han er særdeles sprek og oppegående, og sikkert fortsatt i stand til å kunne pådra seg både det ene og det andre.  Men i våre dager er det som kjent så mange farer som lurer.  Livet er som kjent ikke hva det en gang var, heller ikke sjølivet.  Så det er vel tryggest å satse på fyllesjuke.

Hva dette har med blogging å gjøre? Vel, vi blogger som kjent om alt og ingenting!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , ,

11 comments


 1. Hehe, ja fyllesjuke er vel mer å regne som en kjemisk renselse av systemet 😉

 2. avatar Esarmika

  Ehh.. Fyllesyke i seg selv er vel ikke så skummelt. Det som er skummelt er HVA man gjorde når man la grunnlaget for fyllesyken 😉

 3. # Johni

  Det kan nok tenkes det, ja. Og hva mer er, fyllesjuke går jo over. Det er verre med det andre man kan på dra seg…hehe.. :-)

 4. # Esarmika

  Joda, fyllesjuke er ille nok, men den går over. Men så er det de de mulige, forutgående aktivitetene, da. Hmmm…kanskje best med rendyrket drikking…? Så vet man i alle fall hva man har med å gjøre! :-)

 5. avatar kungfuz

  NIS- systemet kjenner jeg godt til. Man skulle ha ingeniørutdannelse uansett offiserstilling.
  All skolegang skulle unnagjøres sammenhengende uten mellomliggende praksis.

  Veldig smart.

  Nå kryper man på knærne og innrømmer at det var veldig dumt å innføre noe slikt. Tenk det.

  Hva annet kunne rederne da gjøre over natta i 1980 enn å ansette filipinere oa?
  Vi hadde jo funnet olje. Hva skal man da med handelsflåte?

  Ja, du sier noe! Det var bare til å få vekk de der norske sjøoffiserene, og for den del, de norsk sjøfolka. En av de største masseoppsigelsene i norgeshistorien, som stort sett foregikk i stillhet. Vår kompis måtte få seg jobb på land. I fraktbransjen. Akk ja.

 6. Nå kom jeg til å tenke på gode gamle Bottolf som fikk landlov, og fikk beskjed om å passe seg litt og huske på at damene i Lisboa ikke hadde noe mer å fare med enn jentene hjemme i Oslo. “Men det dem har, har dem jo her i Lisboa…” svarte Bottolf:)

  Hehehe…ja, man må jo være for seg, og ta det man får når man har sjansen! :-)

 7. Dryppert, nei huff huff. Den har jeg heldigvis sluppet unna 😉 Men fyllasjuke har jeg pådratt meg noen ganger..bloggesjuken òg faktisk :) Ha en fin fredagskveld uten ovennevnte plager 😉

  Vi har heldigvis heller ikke stiftet bekjentskap med den der drypperten, verken den eller dens kompiser. Og godt er i grunnen det. Fyllsjuke går over, selv om det er ille. boggesjuken sitter i lenger….! :-)

 8. avatar Pdyqf

  Er inne for å ønske deg en fin helg ;-)))

  Vi takker og bukker så mye for fin helgehilsen! Kos dere! :-)

 9. Man blogger om hva som helst ja! Og takk for det!
  God helg der vest!

 10. #JaSol Spania
  Ooohh, så absolutt! Vi har tro på den er bloggefriheten! Kos dere på alle vis! :-)

 11. avatar Neugierig

  …………….og det er derfor jeg er en trofast leser av bloggen, liker å lese om alt og ingenting! :-)

  Nei, så hyggelig, da! Det blir mye om både laust og fast her, vettu. Med hovedvekt på laust…! :-)

Leave a Reply