Dag Eigil: Rompa er en del av livet.

 Til allmenn informasjon og ihukommelse: Det siste døgnet har vi brukt til å bli ordentlig kjent med rompa vår, denne eiegode og for alle formål viktige kroppsdel som vi alle har et mer eller mindre godt forhold til.  I aviser og ukeblader, og også her på vbg, kan man stadig vekk lese om sprettromper og opptrening av ditto, men i vårt tilfelle har det mer vært tale om sprutræv.  Raufoss! Anus Niagarus med tilhørende vind og dragsug, med tilhørende kvalme og matthet.  Dette må vel sies å være en særdeles lite glamorøs tilstand, lite egnet til å kombinere med utøvelse av pedagogisk virksomhet og hektiske møter, men det er da takk og lov langhelg.  Vår oppofrende hustru – velsigne henne – vårt livs lys og vår sengs varmekolbe – har for tiden tatt avstand fra sin ulekre gressenkemannshusbond ved å ta en tur til Texas, der hun tilbringer nettene i formodentlig opphøyet ro.  Men man vet jo aldri.

Vi blir usedvanlig sterkt fokusert på de fordøyelsesmessige sidene av tilværelsen ved slike anledninger.  For å vri litt på gode, gamle Blood, Sweat and Tears:  “What goes in must come out”.  Før eller senere.  I vårt tilfelle helst før, hvilket utlagt betyr umiddelbart og ettertrykkelig.  Man har pendlet mellom toalettet og senga, de to sentrale stasjonene i vårt ellers så lune og koselige rede, og verdsetter sterkt den korte avstanden mellom disse to punktene.  Hmm!  Har vi nok toalettpapir i huset?  Det er i grunnen pent med mønstret papir, det umønstrede som fås kjøpt på Europris blir litt kjedelig i lengden.  Men det får jo på en måte mønster uansett, i alle fall etter bruk.  Det viktigste er jo at det er mykt.  Vi erindrer at toalettpapir i tidligere tider gjerne ble omtalt som “krepp-papir”, kan det ha vært tale om en norvagisering av det engelske “crap paper”?  Og den skrukken der, har den vært der før?  Er det begynnende slitasje, eller kanskje…..  Det er merkelig med dette språket, med etymologien.  Hvor kommer ordene ifra?  En fyr mente en gang at ordet “hemorroider” var et ord med åpenbart tysk opphav, med rot i preposisjonen “herum”, altså “vondt omkring”.  Nåvel.  Nå har vi i grunnen vært “på slankern” i en uke allerede, og dette bidrar sikkert også til å gjøre oss lettere å omgås. Vi har normalt hatt for vane å legge slike uttømmende aktiviteter til helger eller ferier, så også i dette tilfellet. Ikke så galt at det ikke er godt for noe.  

Ha en fin kveld, og pass dere for Dodraugen!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
bedre, betraktelig, fordøyelse, opphøyet, ro, stoltenberg, varmekolbe

20 comments


 1. ¤ler meg fordervet!¤ Men det er selvfølgelig godt at du er i bedre form. Ha en flott 1.Mai!:)





 2. avatar Dag Eigil

  Takker og bukker…
  Joda, vi føler oss betraktelig bedre. Klar for en aldri så liten tur ned til by’n. Det er jo toaletter der… ? 😉





 3. avatar Tilskuer1

  Vær glad i den rompa du har!





 4. avatar Dag Eigil

  Vi prøver… :-)





 5. Hehehe…

  God bedring, og gratulerer med dagen ;o) !





 6. avatar Dag Eigil

  Takker og bukker..
  Gratulerer med dagen til deg også, og fest på rette måten! :-)





 7. En riktig god bedring! Ufattelig god beskrivelse av alt for velkjente problemstillinger 😉





 8. avatar Dag Eigil

  Takker og bukker. Akkurat kommmet tilbake fra heftig 1.- maifeiring… :-)





 9. Uff da. Håper det har bedret seg nå, og at den heftige feiringen ikke har noe med tilstanden til maven å gjøre. I alle fall ikke før nå 😉
  (knis)
  God natt





 10. *gliser*

  OK du fikk en tommel for uttømmende skithistorie he..he..

  …trur kansje du er kandidat for å få tildelt “Blogjunkiekortet” hos Yetien og da blir du medlem av en eksklusiv klubb her på VGB :-O))))





 11. avatar Dag Eigil

  Det er alt blitt 3. mai, du verden som tiden går, og man er oppegående og i helgemodus. Talen til Stoltenberg var grei nok. Ha en fin dag. :-)





 12. avatar Dag Eigil

  Takker og bukker…
  Bloggjunkie.. ska sei! :-)





 13. Men det er jo viktig å ha et godt forhold til rompa si! :-)





 14. Neeeei, Dag Eilig, stakkar deg. Det er dritt å ha det sånn, bokstavelig talt. Noen gode råd kan kanskje være på sin plass for å få festa magen:
  – Sjøldaua cola. Helt fakta. Cola uten kullsyre, inntas gjerne kald. Hovedsaken er at du får i deg bra med væske når du har diare.
  – Risvann. Du koker litt ris med mye vann, og så avkjøler du vannet og blander det med noe som får det til å smake bedre enn bare ris… dette fester magen kjempebra.
  – Cultura.
  – Imodium (det beste)
  – Enkelte hemoroidesalver bedøver rumpestumpen så det ikke kjennes ut som du driter piggtråd uansett hva som kommer ut.
  *
  Uansett hvilke råd du følger, er det veldig, veldig viktig at du drikker mye og ikke går i manko på salter og mineraler – varer det for lenge må du nok oppsøke lege, søten. Jeg er veldig obse på sånt – moderen havna på sykehus på grunn av langvarig diare, hun fikk ikke i seg nok væske og mineraler/salter – men imodiumet vil nok bremse det effektivt og det er reseptfritt.
  Lykke til, gamle kanon!

  Takker og bukker for gode råd, fra en annen, erfaren seiler på livets hav! :-)





 15. Åssen… fanken har du klart å svare på ditt eget innlegg med kommentarer datert 3. mai 2008 når innlegget ble lagt ut 27. februar 2009? Er du steika synsk???? Og de andre som har kommentert må være like synske????? Hæ????????????????????

  Hehehe…vi så at det var humor som var temaet i dag, så vi har nok jukset litt og tatt en liten republisering, vettu…høhøhøh Yeah, I’m bad! :-)





 16. Tror bloggen er smittet av noe dritt også. Dette er jo helt vilt, både med avaterer datoer og alt. *kikker ut av vinduet og kan konstaterer at det IKKE er mye som minne om mai her ihvertfall….
  God helg, med eller uten dritt :-)

  Mye dritt på gang på bloggen, ja. Men det går seg vel til etter hvert. Selv om det tar lang tid. Ellers var det faktisk rimelig vårlig her i går, men i dag, på lørdagen, er det et mer vinterlig drag i luften igjen.. Akk ja. :-)





 17. Hahahaha, staaaaakkar Dag-Eigil, da! Godt dette er fortid nå da, -men like fornøyelig lesestoff er det uansett! 😀

  Fortid, ja…men for en heftig fortid det var! Og så ømskinnet som vi ble! Det er nesten så vi kjenner det ennå…hehe… :-)





 18. Nu ble æ helt satt ut på morran her… 1.mai…e det ikke 1.mars snart….du må jo ikke komme med sånt…æ miste jo hele fotfeste her oppe..har det vanskelig fra før å holde styr på dagan…hehe…men det har vel andre årsaka, at man bare e fjern rett og slett..
  Vel – æ foretrekke litt grovt dopapir… det e mer effektivt syns æ… men en mellomting mellom lambi og det totalt grove… ja, hyggelig å dele sånn interessant info! Hehe…ha ei fin fin helg! ! :)

  Og ellers fikk vi med oss at man forleden, på tv, i programmet “Forbrukerinspektørene”, hadde testet nettopp dopapir. Lambi vant! Skikkelig uklassing. Eller kanskje det var utdriting…? :-)





 19. Ok altså… her satt jeg og tenkte stakars Dag Eigil som har det så bedritent og med varmekolben i utlendighet attpåtil… Men så var det en stund siden altså, og da er du ikke syk og kvalifiserer ikke til en “god bedring”, beklager men sånn er det. No shit, no pit(y). Verre hadde det vært hvis dette hadde dradd ut i langdrag, over 3/4 år, som det kunne sett ut som snarest for en uten bloggansennitet !! _Det_ hadde nok ikke vært Anus Niagarus nei. Mer sånn Anus Atomicus ? 😆

  Hehehe..heldigvis en stund siden den der gjennomblåsningen, ja. Men heftig var den, rart at analen i det hele tatt overlevde. Men den er jo vant med så mye slags dritt. Godt det er sjelden det skjer. Ha en ellers fornydelig helg fortsatt…! :-)





 20. Siden dette innlegget tydeligvis har vært tilgjengelig i bortimot et år er det da merkelig at ingen har påpekt at rumpa faktisk er en del av underlivet også, om man liker det eller ikke…Men nu er det gjort:)

  Hehehe…du har absolutt et poeng der. Men livet og underlivet henger som kjent også nøye sammen..! :-)





Leave a Reply