Dag Eigil: Når politi-hijaben nå ligger bak oss

Ja, så er politi-hijabdebatten lagt død, og takk for det.  Aviser og kringkasting kommer med de siste, journalistiske sprell i sakens anledning, for å presse mest mulig ut av saken før den forsvinner.  Justisminister Storberget har fått seg noen durabelige riper i statstådslakken, for ikke å snakke om bulker i karosseriet, og den kommende, departementale oppvasken blir nok rimelig krevende.  Så kan vi kanskje få debatten over på andre, kanskje langt mer viktige områder.  Som for eksempel å få orden på NAV i en tid med økende arbeidsledighet.  Vi vil likevel komme med et par siste kommentarer til hijab-saken.

 

I en herværende lokalavis kan man også lese diverse jeremiader over det forferdelige og forkastelige i at de stakkars, muslimske kvinnene likevel ikke skal få lov til å bruke hijaben sin som ekstrautstyr til politiuniformen.  ”Skal det være slik at et stadig mer multietnisk Norge tillater sine statstjenestemenn å bære kors, mens hijab, turban og kippa forbys?”  En slik argumentasjon, er, med respekt å melde, direkte tøvete.   Det omtalte korset her er det lille korset som finnes i emblemet på politiluen, og muligens også andre steder, altså en del av uniformen.  Det er ikke slik at politifolkene skal få lov til å iføre seg store, dominerende kors mens de er i uniform.  De tar kort og godt på seg uniformen slik den til enhver tid foreligger, uten at denne er gjenstand for diskusjon, selv om denne er utstyrt med et diskret kors i emblemet.  Og skulle det hende at det er noen av politibetjentene som faktisk talt tar avstand fra korset og alt det står for, sånn rent privat, så bruker de uniformen likevel.  De bør da ha andre, og langt viktigere saker å diskutere i politiet. 

 

Vi leser at ”Storbritannia ikke ble islamisert ved at 12 politikvinner bærer hijab”.  Journalisten kan vel tenkes å ha et poeng her, selv om det tilfører uniformen et utidig, religiøst og politisk aspekt som bryter med tanken om politiets nøytralitet.  SV-politikeren Olav Gunnar Ballo kommenterer ellers dette på en særdeles treffende måte: ”Når jeg ser bilder av politikvinner med hijab i London, så minner deg meg mest om en sketsj med Monty Python!”

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , ,

6 comments


 1. Siden du nevner det, synes jeg det er like passende med et kors på uniformen som en hijab. Korset viser bare at Norge en gang i sin tid var så godt som kristnet. Nå tror bare hver tredje nordmann på en skaper. Fremdeles er det et kors i flagget vårt. Og det korset tror jeg ikke viskes bort med det første!! Siden landet har endret seg radikalt siden symbolene ble tegnet, begynner faktisk løven å passe inn i riksvåpenet. Det tar ikke så lang tid før vi har løver i dalstrøkene som vi tror. Kirken må nå nemlig gripe inn og stoppe miljøsynden. Ellers får korset særdeles stor konkurranse fra løven. Og det kan kirken ikke ha noe av.

  Nalleballe! Vi får jo ikke kommentert på de der nye sidene dine. Noen sider kommer ikke opp. Gjesteboken funker ikke. Og på WordPress’en har du slått av kommentar-muligheten!

 2. # nalleballe

  Det har nok gått noen år siden disse symbolene ble tegnet, ingen tvil om det. Og tenk så flott det skal bli når det blir mulig å dra på løvesafari i dalstroka innafor? Juhuuu! :-)

 3. Det der er skikkelig patetisk. Jeg husker de innledende tordentalene på lederplass fra den kanten. Dårlig taper er det jo noe som heter, og så er det noe om oppfarende løver som går i dørken som gamle flysser. Nesten festlig :)

 4. # Sjalle

  Ja, det er patetisk. Men vi er ikke helt uten sans for det humoristiske potensialet i saken… :-)

 5. Skal tro om en må ha lisens for å gå på løvejakt?

  Trenger vi egentlig noe kors i politiuniformene? For det hadde jo vært veldig greit om uniformene var nøytrale.

  Tror i grunnen ikke at det hadde vært så mange som hadde protestert, nei. De fleste hadde vel bare akseptert dette som helt greit.

 6. Det største problemet med denne saken, er at Siv Jensen nå melker den for det den er verdt.

Leave a Reply