Dag Eigil: Kan menn virkelig bare gjøre en ting av gangen?

Fra representanter for det såkalte “smukke kjønn”, herunder vår hustru – velsigne henne – har vi fra tid til annen blitt minnet om at menn stort sett bare kan beskjeftige seg med en ting av gangen.  Vi greier formodentlig ikke helt å ha to tanker i hodet på en gang, langt mindre bedrive flere aktiviteter samtidig.  Men skal altså ha vansker med såkalt “multitasking”, noe kvinner følgelig skal være langt bedre på.  Vår hustru – velsigne henne sier at det visstnok skal ha noe med at kvinner kun har ett hode å tenke med.  Altså et handikap.  Vi vil uansett stille spørsmålstegn ved denne tankegangen.  Som moden, oppegående og til tider oppestående representant for mannekjønnet vil vi hevde at vi er fullt ut kapabel hva multitasking angår.  Vi både går og snakker på en gang, og kanskje tenker vi, også.  Eller vi sitter og tenker…på så mangt, mens vi andre ganger bare sitter.  Fra en vår våre pålitelige kilder hører vi om ekstensiv, mannlig praksis når det gjelder å stå, tenke og snakke, nesten på en gang, i kombinasjon med å spille lommetennis.  Virkelig imponerende.  Men det stopper ikke der.  Vi har til og med hørt om menn som er i stand til å onanere, pese  og se på pornofilm på en gang, samtidig som de tygger tyggegummi. 

Vi er neppe så avansert.  Selv nøyer vi oss med å legge i vaskemaskinen, og på samme tid fundere over vaskepulverets, vaskeprogrammets og vasketemperaturens mysterier. Kombinert med hjerteslag, åndedrett og stoffskifte.  Samtidig.  Ikke verst, til å være mann!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
en, gang, hode, kjønn, multitaskin, , representanter, smukke, tanker ,

25 comments


 1. Jeg er rett og slett imponert!:) Morsomt innlegg!

 2. avatar Dag Eigil

  Ja, vi mannfolk kan få til det utroligste! :-)

 3. Dere er eksepsjonelt søte når dere prøver multitasking i alkoholpåvirket tilstand;)

 4. Hmmm, jeg har begynt å slite med å gjøre flere ting på en gang, begynner faktisk å gå litt i surr. Spesielt om jeg har flere samtaler samtidig. Mulig det er alderen som begynner å ta på??
  Synes forøvrig at hele denne “menn kan gjøre bare en ting i gangen” tingen er litt vel overdreven. Vi kvinner må jo legge ned strikketøyet om det skjer noe spennende på tv. Eller, i alle fall så må jeg gjøre det. (akkurat som om jeg strikker, he he).
  Hva er multitasking?

 5. avatar Dag Eigil

  Litt overdrevne rykter om oss menn finnes nok, ikke tvil om det. For øvrig gjør vi ingenting annet når vi ser på tv, i likhet med vår hustru – velsigne henne – annet enn å skrive en sms sånn en gang iblant. Men da mister vi jo gangen i det vi så på tv…akk ja. :-)

 6. *ler* Vel,vel,vel – dere er da søte når dere prøver… *fnis*

 7. avatar Dag Eigil

  Ja, ikke sant…..? Vi herrer får i sannhet til mye! :-))

 8. avatar Dag Eigil

  Det hender vi prøver hardt, også! :-)

 9. *prøver iherdig å holde latteren tilbake*
  Ja, dere menn er flinke dere. 😉

  Men jeg er nå mest imponert over at du faktisk kan betjene en vaskemaskin!

 10. # Fioljenta

  Ja, vi herrer kan sannelig få til litt av hvert….til og med vaskemaskinen. Etter kyndige råd fra vår hustru – velsigne henne – that is…. :-)

 11. Vasker du klær?

  …imponert her, jeg bare ødelegger klærne.

  En gang prøvde jeg å lage middag, det innebærer å holde på med en rekke ting samtidig veitdu. Bortsett fra 2 overkokinger, 1 tørrkok og 4 totalutluftinger av hele huset for røyk synes jeg at jeg klarte meg relativt bra til å være mannfolk he..he..

  Vaskemaskinen er et avansert redskap, som vi herrer nødig befatter oss med i utrengsmål. Og kun etter grundig instruksjon fra vår hustru – velsigne henne – det være seg muntlig eller skriftlig. Matlaging har vi i grunnen mer teken på, selv om det også der har skåret seg noen ganger. Men vi kommer oss! :-)

 12. En ting om gangen er jo bra !
  Hvorfor skal menn gjøre flere ting om gangen ?
  Kan virkelig damer gjøre flere ting om gangen ?
  Hver gang vi gjør noe er det nettopp dette vi gjør
  Og gjør en noe uten å fokusere hele ens oppmerksomhet ?
  Dette å gjøre flere ting samtidig eller
  holde fokus på flere ting samtidig kan ikke jeg !
  Ha en fokus i kveld DE !

  Jo, takker så mye for det! Det er vel kanskje de damene som er flinke til å gjøre flere ting på en gang, og de som kanskje ikke er fullt så flinke til dette. Tilliks med oss herrer, kanskje. Ha en fin aften. Vi tales…! :-)

 13. Halloooo – vaskemaskinen?! Den har i alle år vært u hustruens hule hånd! Teksten bør rettes til “oppvaskmaskinen”, for den kan bare skrus på 3 og så går det greit. Vaskemaskinen med dens stofftyper, skylle- og såpeprogrammering er derimot for avansert for monotaskere. Har bragt i erfaring at støvsuging og kantklipping også er fruens jobb, mens det enklere swiffe-redskapet og den mer mandige gressklipperen er husbondens gebet. Greit med arbeidsdeling, men man bør ikke blogge på seg ting man ikke gjør altså! Hilsen observant hustru.

  Veel, vi har kanskje ikke vasket tøy så veldig ofte. Men det har da vel hendt. Etter grundig, forutgående instruksjon, da. Men vaskemaskin eller oppvaskmaskin…det viktigste er jo at det blir rent…! :-)

 14. # solveig47

  …he..he..jeg visste det var for godt til å være sant 😀

  Vel, selv de flinkeste og mest tjenestevillige herrer har sine svakheter….! :-)

 15. Kort digresjon: Multitasking kan gjøres på ymse vis men stort sett gjøres det etter det sk “round robin” prinsippet der hver enkeltoppgave tildeles like mye oppmerksomhet (prosesseringstid) etter et runddans prinsipp.

  Dette er noe helt annet enn parallell processing der en overordnet oppgave deles opp i enkeltprosesser som, der det er mulig, utføres samtidig. Slik prosessering stiller store krav til maskinvare og ikke minst programmering og den utføres ikke i tradisjonelle computere men i sk connection machines.

  Disse har tusenvis av prosessorer som hver eier sitt eget område av maskinminnet og de samarbeider på et vis som kan sammenlignes med et telefonsystem som er i stand til å sette opp gruppesamtaler mellom disse prosessorene. De brukes bl.a. i seismisk prosessering der man omdanner ekkosus fra havbunnen til detaljerte strukturkart av berglagene der nede.

  Å programmere slikt er ikke for pyser. En undersøkelse som i sin tid ble gjort blandt Bell Telephones systemutviklere viste at bare en tredel av disse (som regnes som noen av de ypperste innen it) klarte “kvantehoppet” fra tradisjonell programmering til å gjøre connection machine programming. Alle i denne tredelen var visstnok menn, men det er nok bare et rykte…

  Meget imponerende utredning fra en tydeligvis kunnskapsrik herre. Og konklusjonen var da også oppløftende! :-)

 16. ..rettelse, det var visst ikke Belll Telephone, men AT & T

  Aahhh, takk for presiseringen! :-)

 17. hehe!

  Hyggelig at noen der ute liker våre små og forsøksvis muntre skriverier. Ha en fortsatt fin aften! :-)

 18. Og hvor mange rosa klær får du ut av den vaskemaskinen når du prøver på alt det der?

  Det er, som kjent, alltid en fare for slikt når vi herrer kanskje en sjelden gang må forgripe oss på vaskemaskinen. Derfor skjer det heller sjelden…! Men så har vi da heldigvis andre, gode kvaliteter! :-)

 19. avatar Aase

  Hei Dag Eigil:)

  Eg vil bare si at eg har stor glede av å følge med på bloggen din.
  Trur eg har fått med meg det meste du har lagt ut her.

  Eg ser du kjenner til gamle,gode Tarjei Vesaas.
  Trur nemleg det var han som først sa:
  “Nokon gonger sit eg og tenker,
  andre gonger bare sit eg”.
  Han var nok godt kjend med mannfolks hang til å fordele oppgaver over tid i stadenfor å “multitaske”.
  :)Aase

  Hei, Aase! Veeldig hyggelig at du setter pris på vår smule bloggside. Det er vel ikke alltid samme kvalitet over det vi legger ut her, men vi forsøker da i alle fall. Vesaas hadde tydeligvis forstått ett og annet om arbeidsoppgaver og fordelingen av disse, ja. Ha en fin helg! I alle fall snart! :-)

 20. Heia Dag Eigil :)

  Ja naa fikk jeg sannelig en stor dose av din eminente humor..trusen takk til deg! 😀 Jeg fikk meg em kjempelatter her, og de sier at latter er den beste medisin..isaafall skulle bloggen din vaert paa blaa resept! 😀

  Tusen takk for latteren, og hils din hustru, velsigne henne :)

  Vi takker og bukker for veldig hyggelig og oppmuntrende kommentar from overseas. Hyggelig å kunne lyse opp hverdagen med litt humor.

  Ha en ellers herlig helg, og kanskje også vinterferie….? :-)

  Ha en god fredag, og saa er det helg :)

 21. HAHA..jeg ser jeg har skrevet trusen isdetet for tusen her…du verden..kan ikke si jeg er saa god i multiasking akkurat..tenke..taste faa det skrevet..hmmm, om det bare ikke hadde vaert for disse skriveleifene som jeg er overbevisst ligger lagret inne paa min PC..:D

  Vi må innrømme at vi stusset en aldri så liten smule over den der trusen som plutselig kom inn. Men vi er jo som kjent høflig og diskret, og forstod med en gang trykkleifen…! :-)

 22. Ja men du vet, en mann som går inn for å løse en praktisk oppgave er dedikert og fokusert: han VIL løse den!
  Kvinnfolka er mer halvhjertet og ufokusert, sikkert fordi de tenker på flere ting samtidig og fantaserer om heftig sex hele tiden!

  😀

  Ooohhh, selvfølgelig! Og vi vil ikke se vekk fra at de hungrige kvinnene i gitte situasjoner vil kunne se positivt på oss besluttsomme og ihuga herrer…på opptil flere måter. Hvorav enkelte ganske hyggelige…! Ha en ellers herlig og fokusert helg! :-)

 23. Det med tyggisen imponerte meg… ;D

 24. # Smultron

  Ja, ikke sant….? Det er ikke måte på hva vi herrer kan få til på en gang, bare vi går inn for det. Skikkelig fokusering! :-)

 25. Hmm: hvem onanerer mens de tygger tyggis? Tror det ville gitt meg uheldige assosiasjoner :)

  Hehehe…men enkelte tar den jo helt ut når det gjelder multitasking, da…! :-)

Leave a Reply