Dag Eigil: Politi-hijab? Ja, selvfølgelig!

Politihijab?  Jada, det er klart at de stakkars, wannabe politi-hijabdamene må få lov til å bruke deler av sin totalt uunnværlige, religiøse uniform sammen med politiuniformen.  Dette er jo en nødvendig konsekvens av at dette tøystykket for de fromme og troende på det nærmeste er å anse som en integrert del av muslimsk identitet så vel som kropp, i alle fall for de ihuga.  På den måten unngår de jo at lidderlige og sprengkåte arrestanter, eller for den del politikolleger, opplever at deres opphissende hår og blendende skjønnhet for øvrig får forstyrre det rent tjenestemessige ved å vekke syndige og kjødelige lyster.  Det er jo en kjent sak at de fleste arrestanter i denne situasjonen er seksuelt opphisset til det avsindige.  Og så er det jo flott at de får flashet religionen sin i tjenesten, og vise at ”Jeg er MUSLIIIIIM, jeg, se på MEEEEG!  Se så from og spesiell jeg er, og så forskjellig jeg er fra dere!”.  Dette er jo som kjent særdeles viktig i forbindelse med utøvelse av alle politioppgaver, og vi vanlige, sekulære fjols har jo alle godt av å bli minnet om de evige verdier her i denne syndens pøl. 

 

Vi føler sterkere og sterkere at dette er en menneskerettighet, som må respekteres.  Vi er jo en forståelsesfull person, med høy moral og stor personlig integritet.  Vi har forståelse for at vi må hyle med de ulvene som er ute, og sleike de rævene som skal sleikes.  Det kan jo hende at det er noe i det der om at den som sleiker en ræv for andre, til slutt ender opp med å bli rævpult selv.  Men skitt au.  Vi har jo ytringsfrihet!

 

 

 

 

 

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , ,

23 comments


 1. hahaha – det var da en usedvanlig … skarp, nesten aggresiv tekst fra din hånd, DE, men vi sier oss enige i grunnsynet. dette tullet har gått for langt ….

  forøvrig synes vi denne kronikken er svært treffende i sin omtale av de siste ukers debatt:

  http://www.bt.no/meninger/kommentar/stroksnes/article792540.ece

  ha ellers en fin dag i seinvinterkaoset ……

 2. #Pistolero

  Meget interessant link. Joda, dette begynner å gå litt av skaftet i all sin multikultiforståelsesfullhet, ingen tvil om det. På den annen side kan det jo hende at det kan være starten på en nødvendig oppvåkning.

  Joda, av og til kommer silkehanskene av, også her på vår smule bloggside. Ttttog du ‘an? Selv om vi vanligvis er særdeles snill og pyntelig av oss. Vi er jo en veloppdragen herre, må vite! Ha en fortsatt herlig dag…! :-)

 3. He-he, wannabe-politi-hijabdamene har blitt et populært diskusjonstema.
  Utfallet går nok ikke i deres favør i folket, men jeg er redd DNA viser sitt vanlige mot og følger SV i denne saken.
  Jeg synes det har kommet tydligere fram blant de som taler hijabens sak at hijab også er et religiøet- og maktpolitisk moteplagg.
  Hijaben representerer faktisk to motpoler inad i den muslimske tro.

  Det har garantert framstått som et “våpen” og en religøspolitisk ytring.

  Det er absolutt et maktpolitisk symbol, og et “våpen” i diskusjonen, ja. Og vi bøyer oss baklengs i alle mulige former for støv for denne utviklingen, i håp om at det hele vil gå over bare vi bøyer oss dypt nok! Neida, vi kommer ikke til å stemme rødgrønt ved valget. Ikke det at vi har hatt for vane å gjøre det før, heller. Men nå har vi fått enda en god grunn. :-(

  Og det vil vi ikke ha noe av.

  Dermed basta 😉

 4. Har lest artikkelen ” Is the religion stuppid ”
  belinket av Pistollero.
  Ja, silkehansker har værtmote i Norge i det siste synes jeg. Og rop om dialog -refererr til teksten i linken – er et ephemerisk mantra.
  Selv ser jeg tre grunner til å ikke innføre dette.
  Ha en Silkemyk dag DE !

  Ja, det var en meget interessant link han kom med der. Silkehansker har vært på moten en stund i den politiske debatten, ja. Kanskje på tide at de kommer av. Ha en fortsatt vidunderlig dag, kanske til og med uten hijab! :-)

 5. Noterer meg at Kristin Halvorsen og de øvrige ledere i SV nå har tonet flagg. De er FOR at hijab skal tillates i Politiet. Så vet vi det!

  Bare det er grunn god nok for meg til ikke å støtte SV ved det kommende valg. (Men jeg hadde jo mange gode grunner fra før også)

  Takk for avklaringen, Kristin! (Det skal du ha! )

  Ja, det var en fin avklaring. Klare linjer, i alle fall. Men vi tror nok ikke at vi ville stemt rødgrønt ved kommende valg i noe tilfelle. Men det fins vel dessverre de som gjør det. :-(

 6. Ups bekager skrivefeil, ny tastatur haha
  den er ikke så silkemyk på en måte
  men har mer grovoverflatte

  En skriveleif eller to må man jo akseptere, vettu. Det går nok bra. Nytt tastatur? Det går seg vel til, skal vi tro. :-)

 7. Hihi, et myk og varm plagg ja
  en rev nemlig på luftetur
  ikke en rev som bodde i bur
  litt ekstravaganse så klart !

  Hehehe…og forleden så vi faktisk talt en mann som gikk tur rundt Mosvannet med den tamme reven sin i bånd! En riktig hvit og pen en, som også ville ta seg en tur på isen! Pen og myk var den, også! :-)

 8. Heia Dag Eigil :)

  Dette Hijab tulleriet som de tenker aa innfoere i Politiet er jo ganske saa sproett….Det minner meg foroevrig om de som bruker Hijab er borte…De har nem;ig nektet aa la seg avbilde til foererkort og legitimasjon dersom de ikke faar bruke disse kledningene som dekker alt unntatt oeynene!!
  Da er det noe som er alvorlig galt, spoer du meg!

  Ha en fin kveld :)

  Ja, det er helt utrolig. Ikke en gang bilde til pass eller førerkort! Men så ille er det kanskje ikke i dette tilfellet. Vi lar oss imidlertid irritere/provosere av synet av de heltildekkede, vandrende teltene med en formodentlig from muslimdame inni, kanskje til og med med kun øynene som er synlige. Da er disse menneskene ganske enkelt ikke integrert i samfunnet i det hele tatt, og man kan med rette lure på om de overhodet er interessert i å bli integrert. Og vi har våre tvil.

  I politiet har bruk av hijab ikke noe å gjøre, etter vårt syn, da dette bryter med politiets nøytralitet. :-(

  Og ha en for øvrig fornydelig dag…! :-)

 9. avatar Sylja

  Men… Dette omdiskuterte hodeplagg er altså for å vise at dei følger reglane så strengt at dei skal ha dette på til ei kvar tid, om eg har forstått det rett. No kan ikkje eg alle desse reglane, men er der andre reglar som kan ligge til hinder for at dei kan utføre jobben som dei skal? -Ja, hvis dei skal følge alle reglane slavisk?
  Det er berre ein tanke… Eg har ikkje sjekka dette opp nokon plass…

  Bruk av hijab er et sterkt signal, både religiøst og, i våre dager, politisk. Dersom det insisteres på hijabbruk i jobben, selv i politiet, så er dette alvorlig. Da er de rett og slett ikke skikkelig integrert. Om dette også medfører at det er en del andre arbeidsoppgaver som de heller ikke kan utføre, er en annen sak. Men det skulle ikke forundre oss det minste. :-(

 10. Politimenn – og kvinner har faktisk ikke ytringsfrihet. Når de er på jobb. vel og merke. De kan si hva de mener og gå med hva de vil på fritiden. Når de er på jobb representerer de faktisk politiet og den norske stat.

  Nei, det er helt riktig at politifolk ikke har ytringsfrihet når de er i tjeneste. Det er noe de til en viss grad deler også med andre yrkesgrupper, der poenget er at de i tjenestesammenheng representerer staten/det offentlige/den aktuelle etaten/konsernet/bedriften. Men spesielt tydelig blir det jo i politiet, skulle en tro. Så hijab i polititjenesten forekommer oss aldeles uhørt! Hva disse fromme og utilnærmelige vesnene ikler seg i fritiden, får være deres sak. :-(

 11. Kunne ikke vært mer enig, Dag Eigil. Og den artikkelen Pistolero sendte var meget bra. Det ble virkelig satt i perspektiv.

  Vi takker for fin kommentar. Artikkelen til Pistolero var absolutt bra, opplysende og “to the point”! Akk ja, verden er i sannhet merkverdig! Men vi smiler allikevel! Ha en fortsatt vidunderlig aften… :-)

 12. Hadde jeg ikke visst bedre, ville jeg trodd du var ironisk.

  *knis*

  Vi pene og veloppdragne, modne herrer er sjelden ironiske, vettu. Vi vet vel knapt hva ordet betyr…..! :-)

 13. Testing-testing-ein-to-trii… Fønkar det no? *spent*

  Dette later til å være lovende. :-)

 14. Haha, skulle nesten tro du mente det… pass nå på blodtrykket :-)

  Av og til tar selv vi middelaldrende og veloppdragne herrer ironien fatt! *Løper og henter blodtrykksmedisinen* :-)

 15. Men her kommer jeg – og jeg er uenig! Kan jo ikke alltid være enig :p

  Jeg mener det blir TØFT med hijab som uniform, nesten som Fremmedlegionen..

  Spøk tilside, jeg personlig mener at oppfatningen av at kvinner skal få bestemme selv, dessverre er mangelvare. og jeg syns det er pussig, samt at jeg er lett forferdet over, at nasjonen ikke virker helt klar for dette..

  Men det kommer nok – mark my words! :p

  Vel, vi har alle rett til våre meninger. I alle fall enn så lenge. Og det er jo flott med diskusjon og meningsbrytning. Vi er også intressert i at folk, herunder kvinner, skal få bestemme selv. I privatsfæren, that is. På jobben, spesielt i en uniformert etat, kan det være andre regler. Da får man inrette seg etter disse, eller finne på noe annet å gjøre. Kan ikke disse überfromme muslimdamene ta av seg den der hijaben i jobbsammenheng, så er de rett og slett ikke tilstrekkelig integrert, eller ikke en gang ønsker å bli integrert. Dessuten vet de fleste nå at denne hijab-hypen er en politisk demonstrasjon. Og nå begynner man jo å snakke om at potensielle hijab-politidamer ikke kan utføre nødvendig politiarbeid uten videre, heller. Som å pågripe menn, for eksempel. Hårreisende.
  Vi håper fortsatt at det vil bli satt bom for denne teite debatten, at foten blir satt ned. Men vi er pessimist. Våre rævsleikende politikere gir nok etter nok en gang, i all sin kvalmende, politiske korrekthet. Akk jal :-(

 16. Kongeinnlegg, Dag Eigil! Måtte stjerne denne, jeg da. Nudelig.

  Vi takker for støtte, stjerner og hyggelig kommentar. Av og til må man bare få det ut….! :-)

 17. Politiet bør heller bruke Kebab…

  Ja…en god ide! Smaker bedre gjør den sikkert, også! :-)

 18. avatar Lady_Embla

  Tommel opp for denne! Jeg er møkkalei all denne diskusjonen om rettigheter meg her og rettigheter meg der. Det er faktisk IKKE en menneskerett å få bli politi, om du er norsk eller ikke. Så diskusjonen om menneskerettigheter i denne sammenheng faller på sin egen urimlighet.
  Og om du velger et yrke hvor man faktisk bruker uniform så må man innrette seg etter de uniformsregler som finnes. Hijab har ingen ting i politiet å gjøre. Ei heller ikke andre steder hvor man bruker uniform.
  Nå hørte jeg på TV at om en kvinne bruker hijab så kan hun IKKE ta en mann i hånden, hun kan nesten ikke ta på en mann i det hele tatt. Ja det blir jo festlig!! “Hei du drapsmann kan du være så snill å rekke frem hendene dine for jeg skal sette håndjern på deg”!!! Det blir jo bare surr.
  En uniform skal være et symbol for hva du er og hvor du jobber, du har ikke lov til å stæsje opp en uniform med hva du vil, hverken av smykker, sko eller annet tilbehør. Da har en hijab ingen ting der å gjøre. Vil du ut i et yrke som tilsier en uniform, vel da retter du deg etter de regler som finnes eller du finner på noe annet lurt som passer bedre for deg.
  Og slutt å rop høyt om rettigheter dere som støtter dette forslaget. Dette har ingen ting med muslimske kvinners rettigheter å gjøre i det hele tatt. Det er som sagt ingen menneskerett å bli politikvinne.
  Skal man først diskutere muslimske kvinners rettigheter så er det mye annet man burde satt fokus på. Jeg har til dags dato ikke skjønt problemet med å vise frem håret sitt heller jeg. Helt sikkert en eller annen gal fyr i sin tid som fant ut at det var lurt å finne på. Gjem bort kvinnene så godt man kan, slik at andre ikke får lyst på dem.

  Fant følgende forklaring på nettet:

  En vanlig islamsk forståelse er at kvinner når de er sammen med menn som ikke er i den nærmeste familien skal kle seg og oppføre seg på en måte som ikke kan tiltrekke seksuell oppmerksomhet.[trenger referanse] Oppfatningene av hvilke krav dette stiller til klesdrakt varierer fra lovfortolker til lovfortolker og fra land til land. Hijabens rolle er først og fremst å skjule kvinnens hår for menns blikk.

  Her burde man heller ta diskusjonen, hvor vilt er ikke dette da? Og dette skal man finne seg i???

  Nei, slutt med alt maset om rettigheter der og rettigheter her.Nå er det snart på tide av vi slutter med all denne snillismen i dette landet her, at vi setter ned foten og sier nok er nok. Unnskyld meg men jeg blir bare så inn i h…… dritlei alt snakket om menneskerettigheter. Joda, særlig vi kunne brukt det om vi havnet i f.eks. Pakistan. Da skulle jeg stått på barrikadene og ropt “ribbe til jul, ribbe til jul”…. tror dere jeg hadde fått??????

  Vi takker for tommel og fin og fyldig kommentar. Her kommer du med det ene blinkskuddet etter det andre. Meget bra. Vi gleder oss ellers allerede til julemiddagen i Pakistan, med svineribbe og akevitt. Og øl. Men vi har liksom en viss følelse av at dette ikke blir aktuelt. :-(

 19. Presist DE, no pussyfooting !!

  I denne saken skvetter det bullshit, jeg mener camelshit, der skallenota det ene øyeblikket er viktig for kriminalstatistikken, så for dei djupe religiøse kjenslene, så for likestilling osv.osv. Vikarierende motiver er bare forbokstavene på alt mølet. Jeg løfter frem et sitat fra Pistoleros link til Morten Strøksnes artikkel:

  “Islamsk Råd roper samtidig høyt om individuelle rettigheter og ytringsfrihet I hijabsaken. Det norske samfunn lytter. Bak ligger det evige mantraet om «dialog» – også med folk man ganske enkelt bare burde be om å holde kjeft.”

  Holde kjeft ja, – og ta seg en BOLLE… men en nåssk bolle er nok ikke halal nok…. så Johni Schuweldahl sitt forslag over her er noe som bør vurderes.

  Ja, av og til tar selv de mest siviliserte og veloppdragne mennesker av seg sine silkehansker. Når vi blir provosert nok. Og nå later det til at det er opptil flere der ute, som faktisk begynner å reagere, og endog merke en viss uro. Basim Ghoszlan i Islamsk råd mener at vi her i Norge viser liten vilje til integrering i og med denne politihijab-saken. Ja, nettopp, ja….var det ikke integrering vi leste? Og hvem skal integreres? Det må uansett være et visst minste felles multiplum for atferd, som alle må respektere dersom samfunnet skal fungere. Denne symbolsaken rører på en foruroligende måte ved nettopp dette. Vi får ellers håpe at halal-bollene – eller kebaben – smaker! :-)

 20. å dævven…..

  æ klart å ijt si noe om det hær…..

  æ e stolt !

  Hehehe…vi velger å tolke denne kommentaren som positiv! Ha en fortsatt fin uke og helg! :-)

 21. avatar Lady_Embla

  Nei, er det rart det er krig i verden sier jeg…. Jeg blir sikkert stemplet som både rasist og det som verre er, men velger du å komme til et land så må man faktisk følge de lover å regler som gjelder i dette landet. Man kan ikke bare slå i bordet med sine tradisjoner og sine lover. Æresdrap er noe som blir praktisert, men som man selvfølgelig ikke innrømmer. Drap er drap om du er norsk eller muslimsk. Det er like forbanna ulovlig!! Om det er tradisjon i et land, så kan man da ikke bare dra med seg den tradisjonen til sitt nye land og stå der å si!!” Det er en menneskerett å drepe noen som har lagt skam over familien min!” Ikke faen om det er! Det er helt vilt og så lavmål som det går an. DET er undertrykkende det.

  Til deg som er så opptatt av dette:

  Bruk hijab når du er hjemme og blandt dine likesinnende men på jobb med uniform legger du den hjemme. Så enkelt er det faktisk. Og er mannen din redd for at noen skal syns du er attraktiv fordi du ikke har dekket til håret, ja da er det hans problem og ikke ditt. For nå bor du i Norge og der kan man ikke bli straffet for å se på dama til noen. Joda, jeg vet at det er tradisjon hjemme hos dere, men nå er dere ikke hjemme, dere er her og her gjelder våre bestemmelser. Like det eller ikke, men slå ikke i bordet om menneskerett fordi dette handler ikke om det, det handler om å tvinge igjennom en vilje som går på gamle tradisjoner, det liker vi IKKE for tenk.

  Ooohhh! Skikkelig heftig og uttrykksfull kommentar! Tiltredes! :-)

 22. Hei, Jeg heter Jack og kommer fra Angola, og jeg synes hiijab i politi er feil det er uansett ikke bra at en kvinne skal bruke hiijab i politiet jeg synes de kan ta av hiijab og jobbe i politiet SPØRMÅL 1: HVORFOR ER HIIJAB SÅ VIKTIG??? Dette er et kristne land og jeg synes det passe ikke at muslimske-damene skal bruke hiijab i Norskepoliti og i Engelskpoliti det passe i Kuwait, Syria.
  Det er rart at muslimskedamene skal bruke hiijab i Politi i Norge det er helt for jævelig vennene mine er helt enig med meg og foreldrene mine også.
  Det blir ikke noen hiijab i politi 100% sikker!

  Hei, Jack! Takker for støtte og fin kommentar. Det er nok mange etter hvert som begynner å reagere på dette hijab-kjøret. Kanskje ikke så overraskende, heller. Ha en fortsatt fin dag! :-)

 23. Jeg har nå bestemt meg for å bli muslim OG politi, sånn at jeg kan gå med hijab.. Før var det helt utelukket for meg å bli politi, nå har endelig Kristin åpnet dørene for meg!

  På en måte syns jeg hijabdebatten har blitt blåst opp litt vel mye.. HVOR mange muslimske kvinner (som går med hijab) tenker i det hele tatt på å begynne politiutdanning?

  Hehehe….og lykke til med yrkesvalget…..! :-)

  Neida, vi tror i grunnen ikke at det vil bli så veldig mange muslimske kvinner som faktisk gjennomfører politiutdannelsen, deretter jobber i politiet. Men noen kan det jo bli. Det er vel egentlig et prinsipp som her diskuteres. :-)

Leave a Reply