Dag Eigil: Urbane vintergleder

b74b9_GUqC08pquS

I likhet med diverse andre arbeidende sørvestlendinger, er også overtegnede hverdagshelt overstadig begeistret for vinter og snø.  Allerede fra det øyeblikk vi morgenfrisk og freidig kastet av oss dynen og med friske tilrop til vår alltid morgenfriske hustru – velsigne henne – løp hen til vinduet, ble vår sinn fylt med en eufori av rent ut barnslig karakter.  For der ute i haven, og i byens gater og streder for øvrig, lavet snøen ned.  Hvilke vyer, hvilke vinterlige gleder lå ikke her foran oss?  Her kunne det ligge til rette for både snøengler og snømenn, for ikke å snakke om sunn og kaloriforbrennende snømåking. 

 

Men først en tur på jobben.  Vi er da seriøse arbeidstakere, som med daglig glede selger vår smule arbeidskraft til beste for landet, folket og nasjonalbudsjettet, herunder NAV.  Ute ventet det totale trafikkaos.  Umulig å komme fram verken med bil eller buss.  Bare til å ta apostlenes hester fatt, først som sist.  Stillestående kø allevegne, fra residensen, via diverse gater, i sentrum og ut til lærdommens høyborg der ute på byens beste beliggenhet.  En tøff, svett og ikke minst glatt tur, men ikke uten visuell kompesasjon.  Vi er nemlig velsignet med en rimelig flott utsikt her, som kan være flott også i vinterdrakt!

 

Og hjemme venter snømåkingen…

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , ,

14 comments


 1. Ja, de små øyeblikkene i livet :) .. som snø i Stavanger. 5 minutts intens retroglede 😛

 2. # Sjalle

  Hmmmm….de der 5 minuttene begynner å bli litt lange! Men det er en viss mulighet for at vi dropper den helt store snømåkingsinnsatsen i aften, og venter på naturen gang! :-)

 3. Gratulerer! Men… er gleden straks over, sier dere!
  Nydelig utsikt, er det fra eders ringe bolig altså? :p

  Vinterens såkalte gleder, i form av snø, smelter vanligvis fort her på den sørvestlandske regnkysgen, ja. Men i denne måneden har det faktisk vært litt snø. Trodde den forsvant, men så kom det plutselig mer. Mye mer.

  Utsikten er fra et vindu på jobben, der ute på lærrdommens høyborg med utsikt over Byfjorden….! :-)

 4. Det er en viss fare for at du må ta snøskuffa fatt Dag Eigil.
  Jeg ser med gru på min ringe innfallsport til et smalt smaug.

  Kanskje min unge og spreke nabo kaster seg over snøskuffa hvis jeg drøyer den litt.
  Kanskje en tur innom Rema 1000 og bunkre litt Grans, kan jo hende man har gått tom hjemme?

  Jeg tar sjansen og kaster meg ut i det.

  I’m gone 😉

  Vi lever ennå i håpet om at Naturen vil gripe inn med med varmegrader, og fjerne snøen ad naturlig vei! Men vet nå ikke helt. Akk ja.

  Godt ølkjøp! :-)

 5. Lurer meg på om det var deg jeg nesten gikk rett på ved busstasjonen??

  Ja jeg brukte over en time fra tasta til mariero i dag..da tror jeg at jeg var ganske heldig:)

  Hmmmm…ikke utenkelig! Vi gikk nærmest på autopilot, og skulle helt ut til Kalhammaren. Jada, vi spaserte hjem igjen, også. Ingen buss kom da heller. :-)

 6. Ja denne Hvite Galskapen
  kommer fra en Evil Witch
  et sted fra
  Hadde jeg bare hatt en Slede
  i dag tidlig !
  Ha en fortryllende Urban Aften DE !

  Hehehe…hvit galskap kan gjerne være et passende ord, ja. Og bortsett fra Apostlenes hestere kunne nok slede vært et brukbart framkomstmiddel i dag.

  Og en herlig og urban aften til deg, også….! :-)

 7. Det var litt pussig stemning i et snø-overfalt Stavanger i morges. Bussen min kom ikke, jeg skulle et ærend til Hillevåg før jobb så jeg tok bena fatt jeg også. Litt artig å gå og vasse i den hvite greia mens bilene stod bom stille på veien.
  Har trimmet i dag, måket ned trappene og utenfor garasjen, så forbipasserende skjønner at det er veloppdragne folk som bor her. Værmannen meldte opphold onsdag og mer snø torsdag! Sukkkkk…

  Bare kaos i trafikken i stort sett hele dag! Det eneste som nyttet, var å gå. Så en del trim har det jo blitt i dag, kan man si. Hva, mer snø…? Trodde våren var i emning! :-(

 8. Jeg forlanger et bilde av snøenglene og snømennene 😀 og jeg gleder meg til å se.

  En får svidd av en del kalorier av å lempe snø ja. En kollega av meg hevder at den snøen som kommer ferdig måket er hans favoritt. Men det er da ikke noe stas?

  Huff ,det ble dårlig med de der snøaktivitene. Men vår hustru – velsigne henne – har måkt snø! Foran garasjen. Helt alene. Mens vi var på kor-øvelse…! Sikkert sunt. :-)

 9. Snøen på østlandet er ingen velsignelse for oss som er avhengig av bil for å komme til jobb. Et lite dryss av det som kalles snø, og helvete er løs her. Gleder meg til våren…sukk…

  Forresten – kan du sjekke om jeg har fått til det du ba meg om vedr nicket?

 10. # Modern_9

  Ingen spesiell glede eller nytte med snø i byen her, heller. Sabla kaos i hele dag. Snøen passer i grunnen best på julekort. Men heldigvis er det lenge til jul!

  Nicket ditt er i orden nå, ja. :-)

 11. Så herlig :) men det er vel ikke kaldt nok til at snøen knirker vakkert under skoa når du går på den, slik den gjør her nord om dagen..

  Fikk dere laget snøengler og snømann etter jobb i dag da kanskje?? Dere er vel lekne nok til å finne på det… eller??

 12. # Hipors

  Hehehe….det var faktisk ganske så knirkekaldt her i går. Selvfølgelig ikke på samme måte som der nord, men, som vi sier her i Siddisbyen: Alligavel!
  Det ble nok dårlig med snømenn og engler i snøen, men snømåking måtte nok til. Og i dag er det varmegrader og tøvær igjen….akk ja. Men så venter vi jo egentlig på våren etter hvert, da. :-)

 13. Akk ja, du barnlige glede. Så herlig og fri. Så bekymringsløs. Så fri for alskens tanker om støle muskler av snømåking, bilkaos, kulde og brukne haleben. 😉

 14. # Fioljenta

  Ja, det var tider, det. Tider da man kunne glede seg storligen over enkle, vinterlige gleder, og bare leke, ha det gøy og være til. Og bare oppleve! Men i stedet blir det nå kaving og vassing i snø til og fra jobb, trafikkaos og snømåking. Etterfulgt av de sedvanlige dagene med slapsevær. Akk ja….! :-)

Leave a Reply