Dag Eigil: Fredag den 13. Et minne.

2df99_xfhnBktyi7

De fleste av oss har vel gjerne et rimelig nøkternt forhold til fredag den 13.  Det er vel gjerne også slik at dersom det virkelig hender noe ille på fredag 13., så underbygger dette gjerne overtroen om at denne dagen er spesielt uhellssvanger. Vi erindrer i så måte den gangen vi var utsatt for noe slikt der ute på øya som 12-13-åring.  Ja, på fredag 13, i påsken.  Noe som involverte hogg med skarp samekniv, for egen hånd, og på egen hånd.  Plutselig traff kniven rett over knokene på venstrehånden i stedet for på grangreinen, så kniven stod fast i beinet.  Avkuttet sene, svært sår, voldsom blødning.  Sjokkerte foreldre, sykehus, inngrep, gipsing i månedsvis, infeksjon….you name it.  Jada, tydelig arr.  Men hånden ble jo brukbar igjen, da.  :-)

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , ,

6 comments


 1. Huffda, -men heldigvis gikk det bra til slutt, -og det er jo det viktigste! Min fredag den 13. i går ble meget vellykket og koselig! :) Ble bedt ut på teater av gemalen og holdt på å forgå av latter, -det var skikkelig gøy! 😀

  Ha en fiiiin St. Valentin!

 2. Huff da, huff da!

  Har heldigvis ingen dårlige minner fra den kombinasjonen av dato og ukedag. Alt er tilfeldig, eller selvforskyldt…. :)

  Joda, det er nok helst tilfeldighetene som rår. Men uhellet kan selvfølgelig inntreffe på denne dagen som på alle andre. Heldigvis går det vanligvis bra. Ha en fortsatt fin aften på alle vis…! :-)

 3. Tja… jeg har hatt bursdag fredag 13. mange ganger. Uten at det har gitt meg noen nevneverdige arr av den grunn 😛

  MEN, det er mye annet som har gitt meg arr 😉

  Du verden, fredag 13. som bursdag, not bad!

  Det er nok mye annet enn fredag 13. som kan gi arr, både synlige og usynlige. Men det er vel kanskje så at ingen går igjennom livet uten å få noen slike. Ha en fortsatt fornydelig aften! :-)

 4. # Mairmog

  Jada, det gikk greit til slutt. Og i går kom vi fra dagen uten spesielle men. Teater kan være både kjekt og underholdende, går ut fra at det far en komedie.

  Happy Valentine til deg, også! :-)

 5. Aner man arret etter legens store sygge sting? Ingen finsøm der i gården tydeligvis. Sjokkerte foreldre sier du, men lot de deg håndtere samekniv? Ikke lov i dag det…

  Tuttilutt tror alt er tilfeldig eller selvforskyldt. Det er det nok ikke! I går fredag 13. skallet jeg pannen i en stang på bussen, med langvarig hodeverk og kul dertil. Har aldri skjedd før, i løpet av 23 år med daglig busstur til jobben…

  Vel, kanskje ikke akkurat finsøm, akkurat. Og det er mulig at legene i dag kan sy penere. Det var ellers mye som var lov før. Kniver, bråtebrann, skyting med hagle, kloratbomber, diverse. Som i dag ville betydd førstesidestoff og kanskje politianmeldelse. Det rare var at det ikke ble noe kjefting i etterkant av sameknivaffæren. Rart nok.

  Ellers KAN jo uhell inntreffe også på fredag 13…. :-)

 6. Hehehe…. jeg skadet meg på onsdag den 5. engang, så heretter holder jeg meg hjemme, og helt i ro når den 5. faller på onsdager 😉

  Ja, da blir nok følelsen av uhellssvangerhet knyttet til andre dager enn fredag 13. Men det er rart med det, den overtroen, vettu.. :-)

Leave a Reply