Dag Eigil: Da vi møtte Jesus på Mallorca (humor)

“Se, der borte sitter sannelig Jesus”! Vår hustru – velsigne henne – løftet noe overrasket blikket, fulgte vår pekende finger, og sannelig, der satt han. Den moderne Jesus het ikke Kristus til etternavn, han het Martinez, Jesus Martinez. Dagens Jesus hadde også et yrke. Han var lydtekniker på Ballermanns Bierstube i Playa de Palma, et sted med høy gemutlichkeitsfaktor und halbmeterlange Knackwurste, komplett mit Brot und Sauerkraut dabei. Akkurat denne dagen var Jesus lydmann for firemannsbandet The Four Tops, kjekke, sorte, amerikanske menn med gode stemmer og kjappe danseføtter, som framførte svisker fra motown-sjangeren fra 60-tallet und so weiter. Ganske god underholdning mens ølet rant ned i varmen, ikke minst da de sorte med afrohår forsøkte å få øyekontakt med noe av de tyske turistene foran scenen. Uten det hele store hellet. Etter en stund tok de en liten pause, og det var da vi fikk vite at lydmann Jesus satt midt iblant oss. Vår hustru – velsigne henne – var av den oppfatning at dette nok ikke var DEN Jesus, men bare en ganske vanlig mann. Det har hun muligens rett i, men hvem vet? Forrige gang han var frampå, vet vi jo hvordan det gikk. Korsvandring og fin utsikt over Golgata og greier. Denne gangen hadde man gitt ham jobb som lydmann, kanskje med mulighet til å utrette lydtekniske undere. Og lyden var grei, den.

Kanskje så vi ikke Jesus blant syndere og sikkert også noen ferierende tollere denne kvelden, men en Jesus var det i alle fall. Hvorvidt han fikk godt betalt for innsatsen vites ikke, men uansett, som en klok mann en gang uttalte; “Doing God´s work doesn´t pay much, but the fringe benefits are beyond this world”.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , ,

9 comments


 1. avatar Pdyqf

  Det var ikke dårlig det da Dag eigil ;))

  tusen takk for hyggelig kommentar. Du, er det noe galt med bloggen din? :-)

 2. avatar Pdyqf

  Det hender jeg ikke får svart på kommentarene ,og kommentert hos andre .Nicket mitt får jeg ikke stilt og ikke vennelista min heller .har klart å aktivere arkivet og kalenderen .Men det andre får jeg ikke til :)

  Vel, det er stadige utfordringer her. Men det må vel komme seg. Vi prøvde å klikke oss inn på din blogg, men fikk den ikke fram. I går, that is. Vi prøver jo igjen, selvsagt! :-)

 3. He he he, legg til humor i stikkordsfeltet så får du det på dagens liste også.

  Har fikset det, det funket faktisk…! Vi lærer stadig noe nytt! :-)

 4. avatar kungfuz

  Seilte med Jesus i mitt forige liv. Han var fyrbøter og kom fra Porugal.
  Jesus Weracrus Pinto husker jeg ikke feil.
  Han hadde vært gift i 40 år og aldri sett sin kone naken fortalte han.
  Ja de jesussene altså.

  Heftige Jesus-signaler du kommer med der. De må være et spesielt folkeslag, de jesussene. Og så kan vi lure på hvorfor han aldri hadde sett sin frue nøgen, og implikasjonene av dette… :-)

 5. En from prestefrue her i bygda, fikk se Jesus i et blendende lys langs E-18 i Porsgrunn for et par år siden.

  I fjorten dager forkynte hun om “miraklet” til flere nysgjerrige som ville få med seg alle detaljene i denne fantastiske åpenbaringen.

  -Historien fikk en annen vending da fartsbota kom i posten…

  😉

  Jesus er over alt, vettu! Herrens veier er som kjent rimelig uransakelige. Men å sende fartsbot etter åpenbaringen, var jo litt smålig, kanskje… :-)

 6. avatar MT

  Sant det,Jesus er overalt:)

  God natt til deg og di hustru

  For det er Jesus her, og Jesus der, og Jesus her og der og der…! :-)

 7. Spre dere sa han – og de krøp sammen!
  Ingen point med setning nr 1, men æ følte for å skrive det, passa liksom inn i denne høytidelige blogglesingen…akk og ve…
  Æ gjer mæ – hendern i været!
  Avdelinga for tull og tøys-kommentara e herved åpna!

  Og man skal som kjent kunne spøke og tøyse litt med det meste…! Selv med Jesus. :-)

 8. Herrens europaveier er uransakelige, ja…

  De veiene, også! :-)

 9. Hehe. I slafsebyen Stavanger kan det lett fordreies, særlig i de finere strøg ovenfor Vestre Plataa. “Jesos” blir lett til “je e’ soss”. Går vel ut på ett 😛

  Skal ikke vekk fra at dersom Jesoss kom tilbake i dag, så tar han kanskje bossen, også! :-)

Leave a Reply