Dag Eigil: Er brød komplisert?

Her på bloggen kom vi over en diskusjon om hvilken side av knekkebrødet som skal vende opp når man spiser det.  Altså, på hvilken side man skal ha pålegget.  Er det den ruglete siden, eller den flate?

Selv spiser vi helt bøyebrød.  Vanlige brødskiver.  Knekkebrød går også an, men det blir sjeldnere.  Bøyebrødskivene er i så måte relativt ukompliserte.  Inntil man har fått pålegg på dem, da.  Og man mister dem på gulvet.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , ,

12 comments


  1. Mat er mat….alt går ned samme veien 😉





  2. D-E…

    Selvfølgelig er dette komplisert….

    Vi har alt fra loff til sportsbrød i metervis
    skivet – helt
    utenlandske brød i alle fasonger

    landslagene har vel egne bakere….

    hvor mange knekkebrødsorter har vi…. og du er opptatt av opp eller ned….

    selvfølgelig er det komplisert





  3. # btidag

    Huff, nå ble det plutselig langt mer komplisert, det hele…:-)





  4. # Bohemens

    Ned skal det, vettu…og ut igjen…! :-)





  5. og spelt eller ‘vanlig hvete’ eller rug…..

    eller halvferdig…..

    jeg har tyttebærbrød på favorittlista for tiden……





  6. # btidag

    Det der tyttebærsbrødet høres jo unektelig godt ut, ja…





  7. Men hva med skalken da? Skal den ha “innsiden” opp så den blir mest lik en brødskive? Da blir den jo i så fall liggende å vippe rundt på tallerkenen. Eller skal den ligge med flatsida ned? Men da er det jo litt vanskelig å vite hvor langt man kan smøre pålegget før man kommer til skorpa, den er jo over alt.

    Mye man kan lure på, skjønner du! 😉





  8. # Tale

    Skalken er avgjort et problem, og en aldri så liten utfordring. Den er liksom jokeren i spillet, på en måte. Brødspillet…! :-)





  9. Skalken skal være stor, og deretter deles i skiver “på langs”, slik at du får uproblematiske “halv-skiver”.





  10. Eller blir det “på tvers”?





  11. # JuergenHatMaker

    Du har avgjort et godt poeng der! Bare skalken er stor nok…! :-)





  12. # JuergenHatMaker

    Huff…nå ble det komplisert! :-)





Leave a Reply