Dag Eigil: Er det noen der ute som kan hjelpe oss, og ellers legge oss inn som venn…?

Som noen der ute muligens har fått med seg, så føler vi oss, i likhet med en del andre bloggere, fortsatt noe frustrert hva gjelder WordPress-oppgraderingen og utfordringene i kjølvannet av denne.  Riktignok er frustrasjonsnivået på vei nedover, men det er langt fra normalisert.  Vi har sjekket diverse råd og vink, blant annet inne hos Catalyzator, og der oppdaget at det er mange som sliter med følgende problem:  Det er umulig å få oppdatert profilen, slik at navnet blir klikkbart, man får lagt ut profilbilde, etc. etc..

Problemet er altså som følger:  Når vi gjør forsøk på å oppdatere profilen, og legger inn egen bloggadresse i det aktuelle feltet, og klikker “oppdater/lagre”, får vi feilmelding og at vi også må legge inn e-postadressen.  Problemet er imidlertid at denne allerede ligger der, og framstår i grått.  Det går ikke an å fjerne den og legge den inn igjen, eller fjerne den.  Men dette skjønner ikke systemet, og følgelig blir det ingen oppdatering av profilen, hvilket igjen medfører at vårt navn ikke framstår som klikkbar link i kommentarer.  Dette problemet er det mange som har, herunder vår hustru – velsigne henne – men er det noen som vet hvordan dette skal takles?  Må man bare vente og se det an? 

Dersom det ellers er noen som ønsker å kommentere hos oss, må dere legge oss inn som venn.  Ikke verst, det heller.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1

22 comments


 1. http://34145.vgb.no/2009/01/31/friendslisteleylam/ Her har Leyla vært så gull å legge ut forklaring på åssen du finner vennene dine – så lenge du husker nicknavnet… Du er ikke alene om å famle her inne, min venn… vi er mange med bind for øya nå ja! Drøserina!

  Hei og hopp, og takk for svar. Vi har sjekket inne hos Leyla også, og hos Catalyzator. Friends-listen har vi begynt å få en viss dreis på, heldigvis. Men den der profiloppdateringen sliter vi med fortsatt. Imidlertid begynner Nisselue å få det virkelig bra til, kanskje ikke helt uventet. Så det går seg vel til etter hvert. Vi famler videre… :-)

 2. … men du har jo venneliste her til venstre?

  Joda, den der listen har vi begynt å få til. But there is more…! :-(

 3. avatar Deara

  Hei Dag Eigil, dette med tilbakelinken fungerte hos meg et døgns tid, men så gjorde jeg et eller annet i Dashboard, og så ramla linken tilbake til meg sjøl BORT! Det fungerte ikke lenger, og jeg har lest rundtom at flere har det samme problemet. Tror systemet har fått litt propp, og dette vil de nok rette opp (om det går an hehe, man kan jo lure)
  Du må adde noen flere venner, da går du bare på dashboard på Friends – resten ser du sjøl :)

  I dette systemet blir man avhengig av FRIENDS, om man ønsker kommentarer – egentlig likt andre bloggportaler rundt omkring somjeg kan se…

  Problemet er på ingen måte eksklusivt, nei. Begynner å få en viss dreis på den der Friends-listen, men vi savner den klikkbare navnelinken. Men det går seg vel til. Ha en ellers fornydelig søndag. :-)

  Men, vi får bare se det an, hvor mye de tilpasser likt gamle vgb-forsiden, det er vel det som er spørsmålet. Jeg håper på noe bedre enn dette TREIGE greiene i hvert fall :)
  Tvi Tvi til oss alle! Ha en fin søndag.

 4. Skulle gjerne lagt Dem som venn jeg, men det går ikke….
  men jeg finner Dem, og det er jo alltids noe:)
  Fortreffelig søndag ønskes:)

  Det går an å finne friends ved å gå inn på Friends, deretter Find friends, og søke. Deretter legger du til navnene, og aktiviserer widget’en Friends. Etter en ut- og innlogging skulle listen være der…:-)

 5. avatar Henriette00

  Har lagt deg til i min venneliste. Pleier å bli i godt humør av å lese på bloggen din ,og av og til humrer eller gapskratter jeg også.
  Dette med å linke seg selv har jeg ikke funnet ut av enda, hadde faktisk ikke tenkt på det. Men men , nå har jeg jo lest det du har skrevet her og må irritere meg opp over, eller glede meg over å få det til eller ikke.
  En strålende søndag til deg og din velsignede hustru.

  # Henriette
  Vi takker for meget hyggelig kommentar, som er oppmuntrende og inspirerende. Hyggelig at folk liker våre små skriverier.
  Nei, vi sliter med den der linke-til-seg-selv-greia fortsatt, og vi er ikke alene. Vi får håpe de ansvarlige får en orden på det….! :-)

 6. avatar lillebetta

  Hei Dag Eigil. Jeg er helt ny her, og jeg var redd for at det var jeg som var gammeldags og ekstremt uteknisk. Takk for at du viser verden at jeg ikke er alene. Har fått inntrykk av at det har skjedd en del forandringer som ikke har vært til det bedre.

  Lykke til med videre blogging.

  # Lillebetta
  Joda, det medfører nok riktighet at det er en del bloggeting som ikke funker helt etter oppgraderingen. Det er mange som famler i mer eller mindre mørke, og noe kommer nok til å gå seg til etter hvert. Takker ellers for hyggelig kommentar.. :-)

 7. avatar Bohemens

  Kjære Daggis!! Du er venn hos meg vettu 😉 Med bilde!

  Dersom du vil endre friendslista di til bilder går du på friendsknappen og klikker redigere og merker av for mozaick. Og lagre endringer seff 😉

  #Bohemen
  Joda, takk for hyggelig kommentar. Driver og lager til Friends-listen selv, og utvider etter hvert. Den blir visst viktig etter hvert. Ha en fortsatt fin aften! :-)

 8. avatar Henriette00

  Ser at det virker som om du har fått til det der med å linke til seg selv, eller strek under navnet som jeg ville kalle det da. Jeg har samme problem som du skriver om over her, så hvilken magi brukte du for å fikse det ??

  # Henriette
  Problemet er vel heller at den der linkegreia plutselig finner på å funke litt sånn av og på, uten vår påvirkning. Men det er mange som har klaget, og det vil nok sikkert ordne seg etter hvert. Akkurat nå virker den ikke, men det er mange som har samme problem, ser vi. Ingen magi på gang, altså…dessverre… :-(

 9. avatar Pistolero

  hey DE …

  hvis du vil vise profilbilde på siden din må du legge bildet til i “brukere”-menyen på dashbordet.

  der finner du en knapp som heter “your avatar” – bruk denne til å laste opp avatar.

  så må du gå i design-menyen på dashbordet. der velger du widgets, og så velger du “blog avatar” som en av widgetene du vil vise på forsiden din.

  (sånn var det jeg gjorde det. tror jeg ;P)

  ha ellers en distingvert søndag der nede i ittepå-byen ….

  # Pistolero
  Takker så meget for innspill og råd. Skal sjekke dette nok en gang. Så får vi se…og ha en aldeles fornydelig aften fortsatt. For ikke å snakke om uke. :-)

 10. avatar Dag Eigil

  linketest

  Funker tydeligvis fortsatt ikke…! Fadosten, og! :-(

 11. avatar tuttilutt

  Jeg får heller ikke til tilbakelink under navnet :(

  Hyggelig å finne tilbake til siden deres :)

  #tuttilutt
  Det er mange som strever med det der. Hyggelig at du stakk innom. Skal legge deg til i Friends-listen… :-)

 12. Men det er vel klart at du ligger som venn!

  # Tale
  Ahh, betryggende. Vi har selvsagt lagt inn deg i vår Friends-liste, også. Skulle bare mangle. Og listen utvides heldigvis etterhvert. Ganske nyttig. Vi tror ting går seg til etter hvert. :-)

 13. avatar lilleyam

  Hei vennen 😉

  Skjønner ingen ting jeg. Ikke gidder jeg lese bruksanvisninger heller. Ikke akkurat nå 😉

  Vi får håpe på bedre og mer opplyste tider. Og en god uke 😀

  # Lilleyam
  Vi skjønner ikke så veeeldig mye, vi heller. Men så er det håpet om de bedre tidene, da. Ha en herlig uke, du også! :-)

 14. Jeg har også observert dette merkelige fenomenet med uforandrerlig epostadresse. Epostadressen som er registrert på meg eksisterer ikke lengre. Jeg forsøkte i de første dagene å endre på denne. Dette fungerte så lenge jeg var pålogget. Men så snart jeg logget meg av, og så på igjen, var den gamle epostadressen fortsatt der. Så ble den grå og sperret. Jeg har sendt mail til support om dette.
  Du er også lagt til som venn :)

  # Johni Schuwedahl
  Joda, det er nok en del av oss som fomler og famler med både dette lille problemet og diverse andre. Vi har knottet en del selv, med varierende resultat. Vi får heller ikke lagt ut profilbildet/avataren, ikke om det smalt! Men vår venneliste utvides kontinuerlig…:-)

 15. Akkurat det problemet har jeg oxo, godt å se at jeg ikke er alene..

  Venter bare på at de som styrer fikser dette fortere en fy :)

  # Jojja
  Jepp, det er en del av oss. Men vi har en følelse av at de ansvarlige har fått et par hint om saken. ha en fortsatt herlig aften og morgendag! :-)

 16. Catalyzator er møkk lei…. Supperådet burde lenkes til dataen å tvangsjobbe døgnet rundt men dem har vel tatt vinterferie… *sukk*

  # Catalyzator
  Det er nok flere som er litt lei, for å si det slik. Men vi observerer at du har fikset det der med linken, i alle fall….men vi smiler litt allikevel! :-)

 17. avatar Pdyqf

  Jeg kan ikke legge deg til fordi jeg er helt grønn på dette her .savner kjære gamle vgb.;))

  # Pdygf
  Savner det gamle systemet litt, vi også. Men vi får håpe at det jobbes med saker og ting. Tror nok det går seg til. Ha en fin aften og morgendag! :-)

 18. avatar Bente_K

  Herren(e) er igjen lagt til som venn, som De bad om (og fordi jeg har likt å lese i denne herrens blogg) :)

  Men fadosten…du har jo flyttan vekk!!!

  # BenteK
  Vi kommer nok snart tilbake…! :-)

 19. Jeg tester bare her om jeg er blitt klikkbar. I så fall er grunnen at enten har jeg gjort noe rett nå,eller så er det bare vgb som har fiksa alt dillet det har vært med dette her….vel vel

  Ser at du har flytta til de blågule, men håper at du fortsetter med innlegg her…..de får meg ofte til å smile nemlig,og sånt skal man jo ta vare på.

  # Henriette
  Joda, du er visst blitt klikkbar. Vi selv, derimot…men vi har ikke gitt opp håpet. Vi takker ellers for hyggelig og oppmuntrende kommentar. Jo, vi kommer nok tilbake igjen.. :-)

 20. avatar Dag Eigil

  # Henriette

  Du er blitt klikkbar, vettu! Hmmm..må sjekke dette.. :-)

  Joda, vi kommer tilbake. :-)

 21. Vi har da lagt Dere til som venn for opptil flere dager siden. Ooops.., dette innlegget er..også av litt eldre dato. Ja, men da er det vel greit da…;))

 22. avatar Dag Eigil

  # Simonsen06

  Tusen takk for hilsen og friends-info. Og fin tekst på egen side. :-)

Leave a Reply