Dag Eigil: Bremsespor på morgenkvisten

Nok en morgen, og attpåtil mandag. Gudene skal vite at vi på ingen måte er noen morgenfugl, vi kan vel nærmest karakteriseres som et skikkelig å-menneske.  Januar, og mørkt og trist utenfor.  Akk ja, det er bare til å hive seg rundt, og møte dagens og ukens utfordringer med et mer eller mindre påklistret smil.  I vår svakhet lar vi oss friste til å ta bilen til jobben, noe vi i grunnen sjelden gjør.  Vi er da miljøbevisst, og vi har heller ikke den helt store sansen for kjøring i idiottiden. Hvilket er vår personlige, lille betegnelse for rushtiden.  Og vi snegler oss av gårde i langsomtkjørende kø, gjennom ørten rundkjøringer og et par lyskryss. 

 

Og da begynner vi å kjenne det.  Presset, trykket.  Et stadig mer presserende behov er i ferd med å manifestere seg, det er noe som må ut, desperat, aber schnell!  Det er som om tarmen plutselig har begynt å oppføre seg som en buktende ål, mens tarmtottene danser jenka.  Men siden vi sitter i bilen, er det bare å konsentrere seg om trafikken, og prøve å tenke på noe annet.  Mind over matter, på en måte.  Og vi kjører litt, og bremser litt, og beveger oss rykkvis og sent, men dog likevel framover.  Det er bare til å klemme igjen, og forsøke å koordinere ringmuskelen med føttenes pedalbevegelser.  Pokker, hvordan er det folk kjører?  Eier de ikke alminnelig folkeskikk?  Et par bråbremsinger til nå, så blir det bremsespor flere steder enn på veien, og kanskje vel så det!  Kan ikke våre medtrafikkanter se vårt lidende ansiktsuttrykk, og slippe oss fram?  Akk, livet er så visst fullt av prøvelser. 

 

Endelig framme ved arbeidsstedet.  Presset, prøvet og lutret får vi endelig parkert, og beveger oss med stivt ganglag fram mot døren og nødinngangen.  Kan det være noe rett i at lettelse av og til er bedre enn sex?

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
bremsespor, mandag, presset, rushtiden

42 comments


 1. Var sikker på du også hadde fått mageinfluensaen da jeg så overskrifta di…;D

 2. avatar Dag Eigil

  Huff, du sier noe der! Bare tanken på magesjau-basillusker og skumle, raufossframkallende virus får tarmtottene til å krympe seg…:-)

 3. xD

  Du har min fulle medfølelse.

  Søkki ta.

 4. Haha…synd æ ikke la ut innlegget før du kjørte – kanskje du hadde fulgt mitt punkt nr 4 😉

 5. Det var noe merkelig som overrumplet meg like etter nyttårshelgen (IKKE partyrelatert altså..) – det ble sagt at jeg var GRØNN i ansiktet. Ser du en slik farge i kinnene, hold deg veldig nær ei bøtte…

  :(

  Har du forresten sett mitt nye bloggdesign?

 6. Tenkte at du hadde fått en av disse akutt tilfellene av mageinfluensa,jeg.. De er trasige saker! Det er ganske typisk det at må-ting hender når det er umulig! Håper dagen ellers blir flott! :)

 7. avatar Dag Eigil

  Vi takker for støtte og forståelse for følt frustrasjon i en presset situasjon…! :-)

 8. avatar Dag Eigil

  Burde absolutt truffet forebyggende tiltak, ja..hmmmm! :-)

 9. avatar Dag Eigil

  Huff, den grønnfargen, formodentlig med tilhørende tilstand preget av skikkelig ubehag, hørte ikke helt bra ut….men hittil har vi greid oss bra. Hmmm….*gå ut og kikke i speilet…* :-))

 10. avatar Dag Eigil

  Neida, vi føler oss fortsatt bra. Heldigvis ingen påtrengende basiller eller virus…men man vet jo aldri.

  Ellers kunne det lett blitt litt sån “shit happens”, ja… :-)

 11. Gud hjelpes!

  Det der er noe av det værste man kan oppleve. Ikke nok med at manndommen får seg en alvorlig knekk men volumet inne i bilen er jo så lite at odøren fort kan slå en voksen mann i svime.

  …og du kan jo tenke deg hva som blir samtaleemnet nede på brannstasjonen de neste ukene hvis du steller i stand med en skikkelig kræsj i ubevisst tilstand he..he..

 12. avatar Dag Eigil

  Høhøhøh….det hadde ikke vært helt bra, nei!

  Men på den annen side kan vi nok en gang si at vi ved hjelp av vår mandighet og viljestyrke har klart å takle utfordringen! :-)

 13. Jamen, kjære deg da. Har du ikke lest rushvettsreglene?
  “Legg aldri ut i rushtiden før du har vært på do!” står det. I alle fall i mitt hode. Og det gjelder alle. Inkludert barn, hunder og menn. 😉

 14. Oj oj, det kunne fort blitt en dårlig start på dagen. En ordentlig dritt-start!

 15. avatar Dag Eigil

  Burde kanskje lest noen slike regler, ja…men av og til skjer saker og ting så kjapt og uventet…! :-)

 16. avatar Dag Eigil

  Her sånn i ettertid føler vi jo at det var sekunder om å gjøre, ja. Kun sekunder som skilte en rimelig grei arbeidsdag fra bortimot fiasko…! :-)

 17. Hvis du kjenner du uttrykket “å skonta” så vet du nok hva “en skont” er. Trasig, særlig under bilkjøring :))

 18. *flire* 😀
  Hmm…den typen lettelse er alt av nytelse jeg får for tiden …hehe

 19. Det er ikke greit bestandig 😉

 20. Å shit, den derre kjente jeg helt hit gitt, både…trykket… og ikke minst lettelsen!
  *puster lettet ut* :))

 21. avatar Dag Eigil

  Vel, vi må tilstå at vi ikke helt vet hva det der ordet betyr, på tross av at vi er Siddis, og dertil en moden herre. Men vi har jo en generell ide om det, for å si det slik…. :-)

 22. avatar Dag Eigil

  Ooohh, solidaritet i primærbehovet tegn! Hyggelig…! :-)

 23. avatar Dag Eigil

  Nei, for av og til så bygger trykket seg opp, brått og ikke minst uventet. Og i upassende situasjoner…:-))

 24. avatar Dag Eigil

  Den typen lettelse er både god og viktig, men det er også viktig for sinnets munterhet og legemets velbehag at man får tømt samtlige blærer…men stå ikke skjønne quinder nærmest i kø for å oppnå en smule av Reds gunst, da..? :-)

 25. hehe.. noe stiv i ganglaget når du omsider kom deg ut av bilen..

  Du er igrunn heldig som kan gå til jobb.. selv MÅ jeg bruke bilen i tilfelle jeg må ut på hasteoppdrag iløpet av dagen, da rekker jeg ikke løpe hjem å hente bilen først for så å dra ut på hasteoppdraget.. Har vurdert å la bilen stå utenfor jobben, men da må jeg skrape og koste om jeg plutselig må ut, og det har jeg jo heller ikke tid til..

 26. I kø? Hehe..nei her snakker vi rimelig oppblåst internett-ego med null hold i virkelighet 😀

 27. avatar Dag Eigil

  Vel, du har kanskje et lite poeng der. Selv trenger vi ikke bil i jobben, unntatt kanskje helt spesielle anledninger. Men av og til, altså.

  Ellers er vi fortsatt fri for både snø og is her på den sørvestlandske regnkysten. Det var litt vinterstemning rundt juletider, men hittil har januar værmessig sett vært en våt gjesp….akk ja. :-)

 28. avatar Dag Eigil

  Hehehehe….huff da…! :-))

 29. Ojsan! Medfølelsen strømmer gjennom hele meg her. Tror det var på grunn av gjenkjennelsen og forståelsen av et slikt problem.
  Huffamei!

  Kom til å tenke på en skoletur vi var på for noen år siden. Bussjåføren dreit seg bokstavelig talt ut, stakkars fyr! Og jeg som satt fremst med noen små elever for å passe på at de ikke skulle bli bilsyke!!!!
  Nei huff, nå vil jeg inn på en annen blogg for å lese om noe annet.

  :-)

 30. avatar Dag Eigil

  Usj, stakkars bussjåføren! Skikkelig utdriting, og det i en offentlig og nærmest profesjonell setting! Det må ha vært en skikkelig ekkel hendelse for samtlige involverte, for å si det slik…hehehe..

  Og ha en fortsatt herlig aften! -)

 31. Helt opplagt at det er bedre å drite istedetfor å ha sex, ihvertfall hvis man må drite når man skal ha sex.

  Tenker forøvrig at det må være særdeles morsomt for dere som er fra Stavanger, og litt voksne, å følge NRKs dokumentar “Olje!”. Vil tro at man kan risikere å se seg selv på noen av de mange klippene fra 60- og 70-tallet.

  Ikke visste jeg at Arne Rettdal var sheriff i Stavanger på den tiden, men gudene skal vite at han tok noen snarveier som ikke ville ha gått idag.

  Uansett et meget godt produkt av NRK, igjen. Ligger nok noen tusen timer bak en slik produksjon. Ingen andre i Norge som er i stand til å lage noe slik.

 32. Det kan man så absolutt si :-) Og i noen tilfeller så vil det til og med være sant. Så det så….

 33. Heia Dag Eigil :)

  Ja naa har jeg sittet her og ledd i 5 minutter uten aa klare aa skrive…dette var fornoeyelig skrevet altsaa! Men stakkars deg ogsaa..du maa ha meg unnskyldt at jeg ler Dag Eigil..det var bare saa utrolig godt aa faa en god latter..HAHA!

  Jeg kan naermest se deg of rmeg der du sitter og kniper igjen..UFFDA!

  Ha en fornoeyelig tirsdag..forhaapentligvis uten bremsespor hverken her eller der 😀

 34. Kom i tanker på astronautene som vandrer i det “tomme” rom:-Bare fjorten runder til nå så…

 35. avatar Dag Eigil

  Ja, det er i slike situasjoner man kan lure litt på det der med rangering av primær- og sekundærbehov, for å si det slik.

  Olje-serien til NRK er meget bra, og den kommer forhåpentligvis til å bli sendt til skolene på DVD. NRK har dyktige folk, og kan levere varene, ingen tvil om det. Selv har vi foreløpig ikke sett noen bilder av oss selv, men det jo mangt annet kjent og kjært i omgivelsene, som vi drar kjensel på.

 36. avatar Dag Eigil

  Ja, de fysiske behovene er så mangfoldige, og selv de mest grunnleggende kan som kjent gi stooor nytelse. Og av og til gjelder det å prioritere…:-)

 37. avatar Dag Eigil

  – Og her sitter vi nok en gang på stubben vår, på jobben, denne gangen uten å oppleve de mest presserende behovene. Uten bilen denne gangen. Til gjengjeld er det dårlig vær. Akk ja.

  Ha en fortsatt fin dag og uke, håper du begynner å se lysere på saker og ting.. :-)

 38. avatar Dag Eigil

  Og selv om de der rundene rundt Jorden går fort, så kan de lett bli langtekkelige under presserende omstendigheter. Da er det godt at japanerne har funnet opp en greie for nødvendig avlastning, som skrus rett opp i…vel… you know.. :-)

 39. He-he, nå kom jeg på en “trengende” historie fra Libyadagene som ikke gikk så bra.

  Er det tid for et nytt innlegg?

 40. avatar Dag Eigil

  Ja, og i utlandet kan man jo meget lett komme opp i “trengte” situasjoner…!

  Kom med innlegget! :-)

 41. Jeg fikk meg en god latter nok en gang etter å ha vært innom bloggen din :O))

  Nå skal jeg på teater…

  Ha en fin kveld, og hils din velsignede hustru ;O)

 42. avatar Dag Eigil

  Det er jo hyggelig at folk liker våre små skriverier. Oppmuntrende og inspirerende. Håper ellers at teaterforestillingen var fin og givende.

  Ha en fortsatt herlig dag… :-)

Leave a Reply