Dag Eigil: Det er i sannhet forskjell på damer og herrer!

Det er bare å konstatere faktum, på tross av allehånde kvinnefrigjøring og innsats for likestilling gjennom mange år: Damer og herrer er ulike. Vi vil belyse dette ved hjelp av følgende eksempel: 

I dag fant vi ut at vi, sammen med vår hustru – velsigne henne – ville kaste en smule glans over den forhenværende Kulturhovedstaden ved å avlegge et besøk på byens kino, for der å berike vår ånd, samt utvide vår kulturelle horisont, ved å bivåne den siste James Bond-filmen, "Quantum of Solace".  Vi må tilstå at vi har en ikke rent liten sans for disse filmene, med sine fantastiske og ekstravagante stunts og heftige action, som tilkjennegir prestasjoner langt hinsides det usannsynlige.  I det virkelige liv ville selv den tøffeste av de tøffe vært død og fullstendig smadret etter første sving i første biljakt, men i James Bonds univers kjøper man liksom hele pakken, som det eventyret for voksne det nå en gang er.  Selv helseminister Bjarne Håkon Hansen, selveste "Pølse-Hansen", har sett denne filmen med velbehag, og uttaler i lørdagens Dagbladet-magasin at hans siste kulturopplevelse nettopp var denne filmen, "den var et kick!".  Og vi er så enig, så enig.

Så vi kommer anstigende, og plasserer oss i salen, og filmen begynner.  Helt fantastisk.  Den moderniserte James Bond fungerer utmerket i en moderne 2008- setting, og vi forelig suges med inn i filmuniverset.  Inntil vi oppdager at vår hustru – velsigne henne – sitter og sover i setet ved siden av oss, tross fantastisk action og heftige lydeffekter!  Og det hadde hun visst gjort en hel stund.  Etter filmen kommenterer hun tørt at det var en elendig film, og "at det går an"!  Vi må bare gi oss ende over.  Det nytter ikke å diskutere slikt.  Ja, det er i sannhet forskjell på damer og herrer.  I mer enn en forstand.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
bond, damer, forskjell, herrer, hustru, james, kino,

30 comments


 1. forskjellene mellom damer og menn er vi glad for og takker vår Gud for:)

 2. Så deres velsignede hustru likte ikke filmen?
  Her i huset har vertskapet enda ikke kommet seg på kino for å se den filmen, men den står på ukeplanen:)

  Ellers har det vært katteutstilling i helgen, og det er jaggu forskjell på katter også. he he

  ha en velsignet fin kveld videre.

 3. Tidligere, la oss si for sju år siden og før, var James Bond-filmene fornøyelige. Artige effekter, en smule handling, stilig gjennomført. Nå: Alt for høyd lyd (dempet det verste med dopapir i ørene), totaltpåtrynet-biljakter, meningsløse drap, og en forvirrende hurtigfilming som man blir helt matt og irritert av. Hvor ble det av elegansen og humoren? Søkk vekk for mange filmer siden! Det var bra et var Luksussalen så jeg kunne lene meg tilbake og ta en lur. Bortkasta penger! Neste film gidder jeg bare ikke å se altså.

 4. avatar Mad

  *ler*

  …og jeg kjente meg plutselig igjen, da jeg var med min forhenværende på Star Wars på kino – jeg sovnet og delte tydeligvis ikke hans entusiastiske glede over roboter, space, Luke og dart 😛

  …jeg liker å forklare hele hendelsen med at det tross alt var nattkino, og derfor var “lovlig” trett…

  En riktig fin søndagskveld til deg og dine :-)

 5. avatar Dag Eigil

  Ja, ikke sant…? Tenk hvis alt hadde vært likt, også på den fronten? Kjedelige greier..! :-)

 6. avatar Dag Eigil

  Ja, vi vil i alle fall anbefale filmen på det varmeste. Skikkelig action og god underholdning. Katteutstilling har vi vel ikke vært på siden forrige gang, for å si det slik, men også der var det stor forskjeller å se. Skulle nesten ikke tro at det var variasjoner over samme dyret… :-)

 7. avatar Dag Eigil

  James Bond har måttet tilpasse seg den moderne tidsalder. Det merker man allerede i begynnelse, med tittelmusikken. Ikke noe gammelmodig musikk der lenger, og de kjente tonene hører vi faktisk ikke før helt på slutten, i forbindelse med rulletekstene. Men elegansen er det ikke lenger så mye av, ei heller humoren. Kanskje et savn, kanskje ikke.. :-)

 8. På enkelte fronter kan det nok ta tid før likestillingen tar igjen naturlovene:)

 9. Herlig D E !
  Men så finnes jo også kvinner som nesten skrikker, ler og tiltrekker seg alt mulig oppmerksomhet i salen også haha !
  Åhh James !

 10. avatar Dag Eigil

  Hehehehe…vi gikk faktisk på forestillingen som gikk i 14-tiden. James Bond er ikke for alle, ser det ut til.

  Vi kan også styre oss for Star War og tilliggende herligheter, men litt action a la Bond går jo an, da… :-)

 11. Selvfølgelig er det forskjell ,og det skal det være .kos deg denne kvelden 😉

 12. Det finnes jo noen av oss som både definerer oss selv som kvinner og liker james Bond filmer, da. Men den lille forskjellen er nå uansett en av de tingene som gjør verden til et spennende sted å leve!

 13. Nå ble jeg glad for at Snille Gubben ikke er noen kinoganger. For dette er en film jeg absolutt ikke har lyst å se :-)

  Hurra for at vi er forskjellige synes nå jeg. Selv om det av og til blir litt forviklinger i både samliv som samfunn fordi vi kommuniserer forskjellig.

  Ønsker deg en fin uke Dag Eigil

 14. avatar Dag Eigil

  tihihi…ja, det kan nok tenkes av det finnes representanter for det smukke kjønn i salen, som hengir seg til slike eksesser, j…! :-)

 15. avatar Dag Eigil

  Og det skal vi kanskje være glade for, i alle fall en del av naturlovene, for å si det sånn! :-)

 16. avatar Dag Eigil

  Ååhh, ja, og vi applauderer gjerne de der forskjellene…! :-)

 17. avatar Dag Eigil

  Den sorten kvinner finnes nok så avgjort, ja. Selv nærer vi en viss skepsis til filmer og serier av typen Star Trek, etc..

  De der andre forskjellene setter vi jo pris på. Veldig. :-)

 18. avatar Dag Eigil

  Kloke ord du kommer med der. Og skål for forskjellene!

  Ha en herlig og inspirerende førjulsuke! :-)

 19. Heia Dag Eigil :)

  HAHAHAHAHAHA, du verden naa ler jeg godt her, kan se det hele for meg du…jeg har forresten gjort det samme selv..sovnet paa kino, og jeg som aldri sovner av i slike sammenhenger, men jeg vaaknet da opp av at jeg ble vekket av min mann og spurte hvordan filmen var..ja, ja, slik kan det gaa du! :))

  Ha en nydelig foerjulsmandag :)

 20. He he he, skjønner ditt hjertes utkårede godt jeg! :) Jeg likte ikke den filmen så godt jeg heller, -altfor masete, altfor korte filmklipp limt sammen til et kjør og et hurlumhei uten like. Ble jo helt svimmel allerede i løpet av de første to minuttene! 😮 I går var gemalen og jeg på kino og så “Burn after reading” med Brad Pitt og George Clooney… Ha ha ha! Plutselig var ikke de to herrene spesielt sexy eller tiltrekkende lenger, -Pitt var jo rene skjære grønnsaken, jo! Og Clooney var sannelig ikke mye bedre!!! Men vi fikk oss i alle fall en god latter!! -Noe jeg ikke fikk da jeg så James Bond… 😉

  Ha en deilig advent der nord! :)

 21. avatar Dag Eigil

  Hehehe….joda, det kan hende den beste. Vi erindrer hin gang for lenge siden, da vi sovnet på kino under bivånelsen av den da oppskrytte og geniforklrte filmen “Tequila Sunrise”. Helt forferdelig film, begge sovnet. Ikke bra.. :-))

 22. avatar Dag Eigil

  Joda, vi kan være en smule enig i at klippingen og de der biljaktscenene var en smule masete og til dels uoversiktilige, på en måte. Litt vel masete, med det var jo heldigvis andre scener som ikke var fullt så tett klippet, og det var jo de fleste.

  Den der andre filmen har vi til gode å se, men den høres jo ut til å være rimelig severdig, da. Ha en vidunderlig førjulstid fortsatt…! :-)

 23. Så godt å vite at slikt er helt normalt og at jeg ikke er alene.. sove meg gjennom en Bond-film og vite at Stormagepus alikevel har det bra! Fine greier,ja:)

 24. avatar Dag Eigil

  Du verden, enda et eksempel på godt sovehjerte i selskap med selveste James Bond! Men av og til kan jo en smule søvn være velgjørende, selv på kino. Og den som sover, synder som kjent ikke, i alle fall ikke noe særlig. Enda godt at gemalen hadde en fin kinoopplevelse!
  :-)

 25. Hehehe, ja, at det går an! Sier jeg også.

  Siste JB jeg var på, da trodde jeg det kom et helikopter rett i ryggen på meg, ærlig talt, fokus er liksom for mye på lydeffekter, de glemmer å lage film.

  Og stakkars Hustruen med dopapir i øra?

  *ler*

 26. *ler*

  Iblant må jeg bare si at dere menn har noen merkelige forlystelser.

  Jeg for min del synes det finnes både billigere og bedre senger enn kinostoler så jeg sender mannen på kino med en kamerat i stedet. ;-9

 27. avatar Dag Eigil

  Ganske godt fått til av vår hustru – velsigne henne -, får en si. Men det hjalp nok å stappe ørene fulle med dopapir. :-))

 28. avatar Dag Eigil

  Ja, sengen hjemme er nok bedre, og dessuten er det billigere å legge seg til å sove der…! Ikke fullt så mye støy, heller… :-)

 29. Hehe! Har også en kompis som har en lei tendens til å sovne på kino. Ofte har han samme kommentar som din kone når vi kommer ut i friluft igjen, hvorpå jeg alltid repliserer “og hvordan kan du synes det når du ikke har sett hele filmen?”

 30. avatar Dag Eigil

  Joda, det finnes nok også mannlige kinosovere. Vi har selv sovnet på kino ved et par anledninger, i forbindelse med filmer som viste seg å være utrolig lite engasjerende..
  :-)

Leave a Reply