Dag Eigil: Mer frustrasjon

Vi er en snill og pyntelig person med et tålsomt sinn, som klapper både vår hustru – velsigne henne – og katten kjærlig og medhårs på pelsen, men et sted går grensen også vår vårt vedkommende.  Vi har kanskje ikke kommet dit riktig ennå, men vi føler at det punktet nå er i ferd med å nærme seg.  Kanskje det har noe med alderen å gjøre.  Vi sikter selvsagt til tidens etter måten store og, må det innrømmes, plagsomme innkomst av rette- og sensureringsbunker.  Nå ha vi sittet med dette for enhver pedagog kjedelige arbeidet til sent på kveld hver eneste dag i ukesvis, og den og berget av bunker ser ikke ut til å minke.  Kjedelig, og likevel ganske så vanlig, i alle fall for oss pedagoger.  Så, pedagoger der ute, hvordan takler dere slike situasjoner…?

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
bunker, pedagoger, rettearbeid

28 comments


 1. (psssst… har du vedovn? Mangler du opptenningsved…? Hmmmm?)

 2. )Er ikke noen pedagog .jeg er utdannet til noe innen omsorg ;

 3. avatar MT

  Ingen pedagog,men såpass har eg fått med meg her inne ,at eg trur du innehar det som skal til for å overleve denne perioda og dette arbeidet som du held på med,-tolmod og sindigheit:)

  Lukke til og mist ikkje motet!!!
  Det går bra til slutt.
  Pust djupt inn,-og nb! ut roleg,sånn ca 20 gongar pr time.
  Då meiner eg i tillegg til di vanlege puste-rytme:)

 4. Har du havnet på rettekjøret igjen???

 5. Jeg er utdannet pedagog, og forsvant fra yrket før jeg hadde forsøkt på alvor… Verden har vunnet en god leder med pedagogiske egenskaper! :-)

 6. Hva med å gjøre om overskriften din og følge den? Rett ELLER slett..:)

 7. Er ikke pedagog.. Men har medfølese for deg! Det minner for mye om “kontorarabeid” og da får jeg hetta! :)

 8. Heia Dag Eigil :)

  HUFF! Det maa jo vaere utrolig frustrende aa se at bunken bare vokser..ack ja!
  Jeg oversetter dokumenter, og noen ganger, slik som sist natt, holdt jeg paa aa kaste baade pc og faks ut gjennom vinduet…aa faa meg til det punkter der er ikke lett…hahahaha

  Saa jeg haaper naa at du snart kommer opp for luft saa og si og at binken med rettelser minker….og snart er det jul..ops. du maa sikkert rette noe i julen ogsaa du.

  Uansett saa oensker jeg deg en god torsdag, forhaapentligvis en med minkende rettebunke :)

 9. Dette er nok ingen trøst, men jeg slipper å rette, jeg. Muahahahaa!!! ;-D

 10. Det retter seg vel etterhvert??
  Ønsker deg en fin adventstid 😉

 11. Du har tydeligvis alt for mye retting for øyeblikket.

  Ta deg en cognac så blir det både lykkelige elever og lærer 😉

 12. Sett stryk på alle sammen! Det burde da ikke ta så uoverkommelig lang tid? Det vil jo riktig nok bety at du får dem igjen til neste år, men da er du i alle fall sikret jobb og det er jo ikke så dumt i disse finanskrisetider.

  Dessuten vil et repiterende år på skolebenken sørge for at de håpefulle studenter (eller heter det elever på høyskolen?) holder seg unna den etter sigende voksende arbeidsledighetskøen. Og siden lediggang som kjent er roten til alt vondt, har du dermed gjort dem en stor tjeneste.

  For ikke snakke om hvor glade alle disse NAV-folkene vil bli for din gode gjerning. De sliter nok som det er og vil ikke har flere folk innom sine kontorer for å stille vanskelige spørsmål og komme med urimelige krav om jobb eller støtte.

  Fail them all!

 13. avatar Dag Eigil

  ÅÅhhh, for en fristende tanke! Vi har en god vedovn, så noe slikt hadde vært en sann svir. Det er vel da man kan snakke om “brannprøver”… :-)

 14. avatar Dag Eigil

  Vel, men også slike yrker har sine negative sider, etter det vi har latt oss fortelle. Vel, slik er det kanskje med de fleste yrker. Akk ja.

 15. avatar Dag Eigil

  Vi takker og bukker for meget fin og oppbyggende kommentar! Joda, det går over etter hvert, men det tar tid. Sikkert like ille på samme tid i fjor, men ille like fullt. Blir nok bedre til over jul. For en stund. :-)

 16. avatar Dag Eigil

  En ny rettebunke i dag, 4 i neste uke…vi blir nok ikke direkte arbeidsløs hva gjelder retting i ferien, heller. Retting på første juledag – juhuuu! :-)

 17. avatar Dag Eigil

  Det hadde sannelig vært kjekt, i alle fall i øyeblikket. I alle fall burde vi ha satt stryk-karakter på langt flere enn vi gjør. Mye dårlig språk ute og går, for å si det slik.

  Finanskrisen vil nok uansett avstedkomme tilstrømning til utdanningsinstitusjonene, så vi blir nok heller ikke uten verken elever eller fagskolestudenter. Og NAV-ansatte skal jo også leve… :-)

 18. Send noen til meg så kan jeg hjelpe;)
  *sitter klar med rødblyant*
  (bare det ikke er matematikk!!)

 19. avatar Dag Eigil

  Pedagogisk utdanning og ditto egenskaper er nok ikke direkte av veien for noen, ei heller for ledere. Enda godt at du fant ut at læreryrket ikke var noe blivende sted før det ble for sent, på en måte. Lett å gro fast, vettu…men det er i alle fall snart juleferie. Og det blir bra. :-)

 20. avatar Dag Eigil

  Sannelig en tanke, som vi har tenkt mer enn en gang. og i våre dager, med mye elektroniske innleveringer på nettet, så er det jo mye som kan slettes, vettu.. fort gjort, liksom! :-)

 21. avatar Dag Eigil

  Det er mye kontorarbeid, og det av den “skjulte” sorten. Arbeid som ikke alle vet tar mye tid, later det til. Læreryrket er grenseløst, vettu… :-)

 22. avatar Dag Eigil

  Aha, da har du nok erfart en del av de der samme følelsene som vi pedagoger sliter med over rettebunkene. Masse papirarbeid, sene kvelder, tidsfrister. Akk ja.

  Takker ellers for oppmuntrende kommentar. Det minker på bunkene, og selv om det er en del fortsatt, og vi må rette i juleferien også, så tar vi det i alle fall med ro i aften.

  Ha en vidunderlig adventshelg! :-)

 23. avatar Dag Eigil

  Nei, du har nok vært klok og valgt et yrke som ikke er belemret med slike ubehageligheter. Samt ordnede arbeidsforhold, og skikkelig skille mellom jobb og fritid også, kanskje…? :-)

 24. avatar Dag Eigil

  Det kan lett bli for mye av det der, ja. Spesielt på denne tiden av året, med karakteroppgjør og gode greier rett rundt hjørnet. Like ille hvert år, men det tar på allikevel. Men i kveld tar vi det litt med ro, og hvem vet, kanskje blir det litt cognac, også. Om en stund, i all fred og fordragelighet. Ha en herlig adventshelg, med alt som hører til…! :-)

 25. avatar Dag Eigil

  Hehehe… vi retter i alle fall på det så godt vi kan! Og når antall rettebunker minker, så retter kanskje annet på seg, også.

  Og en herlig helg og aften og advent til deg også! :-))

 26. avatar Dag Eigil

  Hehehe…meget hyggelig tanke! Men vi må nok slite oss igjennom arbeidet selv, på tross av at det ikke er verken matte eller fysikk…

  Men i kveld tar vi det heller litt med ro. Ha en herlig og avslappende aften…! :-))

 27. hmm.. eneste rettinga jeg trenger å forholde meg til er skrivefeil, og det retter et program opp i etter at jeg har skrevet artikkelen min.. og går programmet glipp av noen blir de plukket opp av korrekurleseren vår :)

 28. avatar Dag Eigil

  Vel, det er jo en form for retting, det også. Vi har også lest en del korrektur og hatt strøjobber av typen “språkvask”. Men lærerne har nok kanskje mest å stri med av kjedelig retting og ikke minst vurdering av….vi sier ikke mere, det er jo tross alt lørdag! :-)

Leave a Reply