Dag Eigil: Pedagogisk helbredelse ved bønn!

Det høres kanskje rart ut, men vi modne, men dog kjekke pedagoger kan av og til ha helbredende evner i forhold til våre elever.  Eller om ikke direkte evner, så i alle fall såpass gode linjer opp til Sjefen der oppe at i det minste Han kan besørge helbredelsen.  Vi har faktisk selv opplevd det i vår virksomhet for noen tid tilbake.  Og hvem vet, det er kanskje andre pedagoger der ute, som også har opplevd at de har en slik nådegave.

Vi skulle har prøve i samfunnsfag i klasse XXX, og oppdaget at to av våre disipler var fraværende.  Igjen.  Ja, de samme to unge herrer.  Det var altså ikke første gangen, og kjennere der ute vil vite at det på denne tiden av året nærmer seg slutten på karakterterminen.  Et par små strakser tenkte vi formastelige tanker om at dette dreide seg om såkalt "strategisk fravær", et trekk i det avanserte svarteperspillet om å la læreren og skolen sitte igjen med ansvaret for mangelfullt, eller endog manglende, karaktergrunnlag.  Men vi skjøv disse tankene ifra oss, og gikk ut fra at det dreide seg om sykdom.  Selvfølgelig.  Så vi sa ingenting, lot prøven gå sin gang, og forlot klasserommet med en likeglad mine, samtidig som vi i det stille sendte disiplene noen helbredende tanker så vel som Pauli ord. 

Nå var det imidlertid slikt stelt, at vi skulle ha samme klassen igjen senere samme dag, i et annet fag.  Og ganske riktig, når vi kommer anstigende, er klassen fulltallig, og ansiktene prydet med brede smil.  Vi går fram til kateteret, hilser høflig, og sier: "Vi ser at alle er her, selv de to som var fraværende i forbindelse med prøven før i dag, formodentlig grunnet sykdom." Hoder nikket bekreftende.  "Imidlertid har vi jo sterk tro på bønnens helbredende kraft, så vi har bedt kraftig for dere i mellomtiden.  Og se, folkens, sannelig, sannelig, DE ER HELBREDET!  HALLELUJA!".  Da latteren hadde lagt seg, fortsatte vi.  "Vi har også bedt om at dere skal velsignet med faglig inspirasjon.  Ut på hvert deres grupperom, og ta prøven, NUH!!"

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
disipler, faglig, helbredet, inspirasjon, klassen, pedagoger, prøve, samfunnsfag

36 comments


 1. Mohahaha. Sier man etter den siste setinga. :)

 2. De ble formodentlig glade, de to pøbelfrø, da de fikk en ny sjanse til å øse av sin kunnskap..?

 3. avatar Dag Eigil

  Å, ja, det ble selvfølgelig meeget glade! :-))

 4. avatar Dag Eigil

  Hehehe…skulle tatt med det også, ja… :-))

 5. Denne hadde jeg sans for. :) Ville likt å være flue på veggen der akkurat da.
  He, he. . .
  Ha en fin kveld.

 6. Utrolig hva helbredende evner kan få til hehe. Tipper de unge disiplene tenker seg om to ganger, før de blir “syke” på prøvedagen igjen :)

 7. avatar Dag Eigil

  Hehehe…ja, det var riktig en høytidsstund! Ha en fin aften på alle vis. Nå er det snart kor-øvelse… :-)

 8. avatar Dag Eigil

  Ja, men fuglene må vite. Prøver er ubehagelige, vettu..i alle fall i øyeblikket! :-)

 9. Det ble tommel!!!!! Skulle likt å vært eleven din!!! Det hadde vært noe :- )

 10. hahahaha.. den var god. Nå har jo jeg myyye mindre elever, og det kunne nok ikke falle småtrolla inn å utebli fra en time uten foreldres- og lærers- velsignesle først. De har likevel forbausende ofte vondter både her og der, og vil at tante prinsesse skal fikse både det ene og det andre. Mer enn en gang har jeg tenkt tanken på at det er lege og ikke lege jeg skulle ha vært i jobben min:)

 11. Hehehe :D))) Kostelig frydefullt og førsteklasses håndtering av saken :)

 12. avatar Dag Eigil

  Takker for tommel, det var hyggelig fra en pedagog til en annen. Joda, det hender i alle fall at vi har det greit i våre timer.. :-)

 13. avatar Dag Eigil

  Takker for hyggelig hilsen. Joda, de begynner nok tidlig med vondter her og der, disse disiplene. Og vi pedoger må ofte være langt mer enn “bare lærere”… :-)

 14. avatar Dag Eigil

  Et øyeblikks inspirasjon…! :-)

 15. Heia Dag Eigil :)

  Jeg kan bare tenke med ansiktsuttrykkene paa de to podene!! hahahahahahaha :)

  Du loeste det der med glans :)

  Ha en fin dag :)

  PS: Jeg er ennaa ikke sikker paa navnet paa den fiskerestauranten..Straet hoeres kjent ut…jeg husker at den laa i midten av sentrum, og hvis jeg ikke tar fullstendig feil, tror jeg vi maatte opp en trapp. Bilderammen jeg snakket om er merket med navnet Miljoegaarden…det kan jo vaere produsenten av rammen selvfoelgelig, men kanskje ogsaa butikken?

 16. Genialt! Det må da ha blitt stående som årets kommentar? Kanskje unntatt hos de to som formodentlig hadde hatt et alvorlig tilfelle av skulkesjuken..

 17. avatar Dag Eigil

  Hehehehe..det ble nok allmenn latter, ja. Kanskje litt slemt, og de to det gjaldt, ble nok litt røde i toppen, men de lo jo av det i etterkant, da… :-))

 18. avatar Dag Eigil

  Joda, det ble riktig så muntert i klasserommet på en ganske alminnelig skoledag!

  Mener at fiskerestauranten heter Straen, eller kanskje det var Skagen? Tror mest på det siste. Det er en trapp der. Miljøgården har vi ikke noen formening om…akk ja. :-)

 19. Du verden! Og så raskt som bønnen virket, da. 😉

 20. avatar Dag Eigil

  Bønnens makt er stor, vettu! :-))

 21. Det var da en fin måte å si og gjøre det på .Du får ha en fin Aften deg og din kone ;))

 22. avatar Dag Eigil

  Og en herlig aften og snarthelg til dere også…! :-)

 23. #9,3:

  Nope! Det var ikke det spor slemt. Kun på sin plass. Noen som er så…eh korka.. at de ikke skjønner at de i det minste må være skulkesjuke hele dagen fortjener ikke bedre! 😉

 24. Klok lærer 😀

  Og innmari bra historie.

 25. Hæhæhæ, du må være et helvete å ha som lærer. Sånne skulle vi hatt flere av. Hæhæhæ.

 26. Heia Dag Eigil :)

  Skagen var det!!!!!!!!!!!
  Hurra!! Der kom det vet du :)
  Kjempeflott restaurant, og som sagt….den beste steinbitfileeten jeg har smakt i hele mitt liv :))

  Miljoegaarden er nok navnet paa produsenten…butikken var en slik alt mulig butikk med ting og tang vi kvinner liker…lys, blomster, bilder, dekorasjoner..naa droemmer jeg meg helt bort her..hahahahahaha:)

  Tusen takk for hjelpen med navnet:)

  Ha en straalende fredag…og saa er det helg!! :))

 27. Igjen, dridkult! Rette kommentaren, og den viser at du sannsynligvis er av typen lærer jeg ville kunne likt å bli opplært av i hine hårde dager. Men akk, det er for sent nå. 😉

 28. avatar Dag Eigil

  Ja, tiden går, for oss alle. Det er egentlig opprørende å konstatere hvor gammel vi er blitt, men vi holder ennå ut hverdagen i diverse klasserom og pedagogiske andedammer. Heldigvis føler vi at vi fortsatt fungerer etter hensikten, og av og til kan vi ikke dy oss for å komme med en og annen kommentar…hehe.. :-))

 29. avatar Dag Eigil

  De fortjente det nok, og etter den første rødmen og latteren, så de nok helt greit på episoden i etterkant. Skulkesjuke elever som tror at vi kan sette karakter på ingenting, irriterer jo en smule, ja. :-)

 30. Strenge lerar altså 😉

 31. avatar Dag Eigil

  Takker for hyggelig og oppmuntrende kommentar. Vi føler oss rent ut inspirert, og det etter opptil flere timer i klasserommet. Ha en herlig fredag på mangfoldige vis!:-))

 32. avatar Dag Eigil

  Joda, vi har også hatt gleden av å innta gode fiskemåltider på den restauranten. Hyggelige omgivelser, meget bra mat. Ha en herlig helg! :-))

 33. avatar Dag Eigil

  I alle fall av og til…! :-))

 34. avatar Dag Eigil

  Hehehe…vi er jo stort sett grei, da. Og heldigvis har vi godt miljø i klassene, både i videregående og fagskolen… :-))

 35. Slike pedagoger har vi vel altfor få av i våre dager;)
  Go Dag-Eigil, GO Dag-Eigil!!

 36. avatar Dag Eigil

  Vi prøver å gjøre vårt beste…sånn i all beskjedenhet, vettu! Ha en herlig kveld og uke! :-)

Leave a Reply