Dag Eigil: Torsdagsfrustrasjon i november

Vi konstaterer med en viss frustrasjon at det er blitt torsdag.  Vi vet ikke helt om vi liker torsdager.  Det er til og med såpass at vi vil si at vi nærer en viss misbiliggelse overfor torsdager.  En dag som er så nær helgen at at vi nesten kan kjenne smaken av den,  og så er det ikke helg allikevel.  Det er tvert imot arbeidsdag i morgen også, og dertil en rimelig tøff sådan.  Ikke bra, det der.  Og det på tross av at vi sitter med en følelse av at uken har vart i et par uker allerede.  Kan det være kollegene? Nei, de er da like smørblide og omgjengelige som alltid.  Elevene?  Bare veloppdragne og høflige sjarmtroll.  Lutter velstand. 

Noen vil kanskje fremholde at torsdag tross alt er bedre enn mandag.  Det kan være noe i det, selvfølgelig.  Men mandagen forsøker ikke å framstå som noe annet enn den blåmandagen den er.  Mer eller mindre.  Vi knytter ingen forventninger til at det snart er helg når det er mandager.  Mandag er bare en kjip dag, kanskje ukens kjipeste.  Mandag er i så måte en dønn ærlig ukedag.  Torsdag, derimot……vel. 

Dessuten er det november, det er gråvær, og vi slanker oss.  Ikke utsikter til en kakebit en gang, i mils omkrets.  Ikke det at vi er spesielt flinke til kakebaking, verken vi eller vår hustru – velsigne henne.  Men vi holder ut.  Vi biter tennene i sammen, behersker oss, og og ifører oss dannelsens rustning.  Det er jo tross alt snart freddan!  Selv i november.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
elevene, frustrasjon, kollegene, mandag, november, torsdag

34 comments


 1. Syns tia fra sommeren og til nå har gått alt for fort ‘lell, jeg… er så mye å gjøre hele tia at tia flyr, selv når man ikke har det morsomt…

 2. Ettersom jeg “allerede” har blitt pangsjonisse har dagene en tendens til å ligne på hverandre, og ikke seg selv. Dermed framstår torsdagen som like akseptabel som den tildels utskjelte mandagen. Når det gjelder dette med at “vi” slanker oss, må jeg desverre korrigere deg. Jeg slanger meg ikke for tiden. Jeg feter meg ikke heller, det går mest på det jevne. Men fortsatt er jeg kjent for å være tung å snakke med, av en eller annen grunn.

  Jeg forstår det ikke!!

 3. Jeg skrev “slanger” – men mente “slanker”. Men det hender både titt og ofte at jeg “slanger meg” på sofffan!

 4. Ukedagene flyr de så i morgen er det heldigvis Fredag 😉

 5. Det er torsdag i dag ja. Det er en drittdag.

  For det første har jeg en enda verre drittdag på skolen i morra, med to vanskelige og to kjedelige fag.

  For det andre består denne dagen av tre norsktimer i strekk, så kjedelig at jeg sover hver gang.

  For det tredje har jeg kort skoledag så man skulle tro at jeg kunne få gjort _mye_ lekser. Men jeg blir sittende på nett og surre altformye, og får dermed ikke gjort noenting.

  For det fjerde husker jeg alltid hver torsdag at det var onsdag i går, og at jeg egentlig skulle vært på møte og truffet mange av vennene mine og hatt det koselig. Men det er jo litt sent å huske på nå.

  For det femte er det bare nesten-helg, og ikke helt. Og jeg vil ha helg. Helst nå.

 6. Hvem kommer nå? Rettskrivningspolitiet! Godeste Dag Eigil, du må ha hatt det travelt når du forfattet dette innlegget. Tar du en gjennomlesning og finner de 2 feilene jeg fant? Fint.

  Ellers er torsdag bedre enn onsdag, for det er midt mellom…. Og du, tiden flyr når man har det gøy!

 7. :-) Jeg er dødsheldig i år, for jeg har fri på fredager….bortsett når de “velsigna” kursdagene blir lagt på fredager…(som i neste uke). Heldigvis er det ikke for mange av dem, så stort sett kan jeg nyte livet på torsdagskvelden og enten skeie ut med det man ofte gjør å freddan, eller trene og pine meg som jeg nå prøver å gjøre i løpet av uka.

 8. Nå er hvertfall torsdagsarbeidsdagen snart over, om det kan være til noen trøst. Jeg sitter jo fortsatt hjemme og har allverdens med tid, men er enig i at torsdager ikke er den beste, spesielt på jobb… møter, ukeplaner, alt skal gjøres klart til nese uke osv. Ha en fin kveld da:)

 9. avatar Dag Eigil

  Sant nok, dagene, og av og til ukene, kan gå sent, men månedene flyr av gårde. :-)

 10. avatar Dag Eigil

  Da kan vi jo forstå at bildet på sett og vis blir et annet. Sikkert greit nok for noen, kanskje monotont for andre. Vi visste ellers ikke at du var blant pensjonistenes rekker.

  Men for oss som fortsatt må henge i den der klokkestrengen, og holde de sabla hjulene i sving, kan nok selve kontrasten mellom hverdag og helg ha litt mer å si. Man verdsetter kanskje også fridagene og helgene litt mer enn dersom de fleste dagen er like uansett. :-)

 11. avatar Dag Eigil

  Av og til flyr ukene fort, andre ganger kanskje ikke fullt så fort. Men månedene flakser av gårde. :-)

 12. avatar Dag Eigil

  Hva, har Trykkleif-faen vært frampå nå igjen? Må sjekke dette…

  Tiden flyr når man har det gøy, ja. Men denne uken har vært, og er, stressende. Slik er det nå av og til. Bra at du har det så gøy at tiden flyr. :-)

 13. Vil du at jeg skal gjenta hva jeg mener om sytende lærere?

  Ellers vet jeg om seksogtjue kuer som må melkes to ganger daglig. Hver dag. Pluss en bråte med kalver og okser som må ha mat, til og med i helgene…

 14. avatar Dag Eigil

  En rimelig kjip skoledag, tydeligvis? Men den er da i det minste kort. Ikke verst, bare det.

  Du er nok heller ikke alene om det der med å føle at altfor mye tid går med foran skjermen. Pc- eller tv-varianten. Men av og til blir det bare sånn. Akk ja. Ha en fin dag! :-)

 15. avatar Dag Eigil

  Dette lett ironiske hverdagssytet sånn en ganske alminnelig novembertorsdag trenger da ikke å være begrenset til lærere. Kunne like gjerne vært statoilhydro-ansatte, eller de som jobber i Nav. Men vi har stor forståelse for dere bønder, som må ta dere av dyra og det andre arbeidet uansett….hva, mener du at arbeidstakere generelt er sytete? :-)

 16. avatar Dag Eigil

  Ja, av og til skal man bare være heldig i det der timeplan-lotteriet. Det er det vel unt, neste skoleår er det nok tilbake til det vanlige opplegget. Selv skal vi ha 6 timer i klasserommet i morgen fredag, dog med prøve i to av dem. Så har vi noe å kose oss med i helgens ledige stunder. God langhelg! :-)

 17. avatar Dag Eigil

  Joda, arbeidsdagen er over, selv om vi har bunker som ligger og venter på oss. Torsdager kan være kjipe, ja. Med slike ting som du nevner. Pluss avdelingsmøte og teammøte.
  Hva, fortsatt hjemme? :-))

 18. avatar Dag Eigil

  Hehehe..vel, det er jo bare en liten konsonant som skiller. Rart hva slikt kan gjøre, i grunnen.. :-)

 19. Hver dag er et mirakkel !
  Smil og dans litt og les dikt og tenk at denne dagen opplever du noe helt unik !

 20. avatar Dag Eigil

  Det er bare å bukk for en meget positiv og inspirerende kommentar! :-)

 21. Jeg har hørt at torsdag er beslutningens dag, hva nå det måtte innebære :O))

  Jeg synes torsdag er en fin dag, men ingenting er vel bedre enn fredagen.

  Her står ikke slanking på probgrammet, men hj.laget ris de lux med kylling og diverse.

  Da er det ikke lenge igjen før helg Dag Eigil, så hold ut :O))

  Nyt kvelden, med eller uten kake…

 22. Fysj og føy….Jeg hater både å lage prøver, gi prøver, og rette pøver. Sist gang syns jeg at jeg lagde en genial prøve faktisk. Den var på en måte bankers å rette. Det var HERLIG det!!! Lykke til i morgen da, både med den lange dagen, og med arbeidet i helgen! Du er flink!

 23. I morgen er det FREDAG og helg. :)

 24. nå har jeg vært syk hele uka, dagene er så like.. så da kan helgen komme, for da må jeg på jobb igjen! 😛

 25. November, torsdag, slanking og ingen kaker? Det var litt av en tankerekke. Men i morgen er det fredag likevel da:)

 26. avatar Dag Eigil

  Huff, ja, ille med prøver som må lages og rettes. Takker for oppmuntrende kommentar fra “kollega”.

  Det der med retting må vel være noe med det verste med hele lærerjobben. Men der og da kan det jo være greit å sitte prøvevakt i to timer, på en dag med mye undervisning. :-)

 27. avatar Dag Eigil

  Ja, og takk og lov for det. Ikke minst er det freddan! :-))

 28. avatar Dag Eigil

  Beslutningens dag, hehehe…joda. Vi har da i det minste besluttet noen småting. Torsdagskvelden kan i alle fall ha sin sjarm, på tross av jobb i morgen.

  Du er heldig som ikke trenger å hive deg på den der slankingen, eller så driver du sikkert og trener jevnt for å holde på den der slanke linjen. Ha en herlig kveld ellers, og snart god helg!:-)

 29. avatar Dag Eigil

  en tankerekke til å lage en riktig så traurig liten tekst av, ja. Mulig at vi gjør det, også. Vi tunge gentlemen må lide for skjønnheten! :-)

 30. Hmmm…. ikke var det noe feil med kollegaene, og ikke var det noe galt med elvene. Er det hustruen som gjør det så traurigt da?

  Neida, jeg trodde ikke det, sånn egentlig.

  I alle fall, i morgen på denne tiden, da er det helg. Hold ut….

 31. avatar Dag Eigil

  Huff da, ikke bra å være syk vettu! Smittet i Syden? Vi har også opplevd slike greier, senest i fjor, på ferie i Kambodsja. Har visst noe med airconditioning-opplegget å gjøre. Jobbe i helgen? Lykke til! :-)

 32. avatar Dag Eigil

  Nei, heldigvis er fruen også blid og velfungerende (her holdt vi nesten på å skrive “velsmurt”) som alltid. Det er nok heller årstiden, og den kjipe måneden. Samt en stressende uke. Men det går nok bra… :-)

 33. #9,5:

  Neida. Har bare merket meg at det er de med mest fritid som syter mest……

  ….unnskyld……

 34. avatar Dag Eigil

  Fritid og fritid…i dag kom en kollega og sa at han hadde sittet med rettebunker og ItsLearning til ti om kvelden i går. Helt vanlig. Det har vi også gjort mange ganger. Vi har det greit, men av og til skulle vi ønske at vi hadde en jobb med klarere grenser mellom arbeidstid og fritid…men vi klager ikke. Kjekke kolleger og stort sett hyggelige elever og fagskolestudenter. :-)

Leave a Reply