Dag Eigil: Litt om damer og kjøpesex i Praha

Det var om våren for noen år tilbake, og vi var på studietur i Praha sammen med noen kolleger av varierende alder, fasong og kjønn.  En heftig tur for å utvide vår horisont, for riktig å puste inn såvel kultur som historie i denne flotte byen. Og mye kultur ble det, herunder ølkultur.  En dag hadde flertallet i gruppen bestemt seg for riktig å flotte seg i forbindelse med dagens middagsmåltid.  Denne kulinariske høytidsstund skulle foregå på et spesielt spisested, fisefint inntil det motbydelige, der innredningen var en tro kopi av spisesalen i om bord på "Titanic".  Utsiktene til dette ble rent ut sagt for meget for overtegnede og en annen kollega, så vi takket for oss sånn rent foreløpig, og gikk ut på byen, for å søke de mer folkelige gleder og ditto kultur, rundt på diverse brune puber og, skulle det vise seg, tvilsomme skjenkesteder.  Øl og annet ble inntatt i liberale mengder, og det varte ikke spesielt lenge før vi ble kontaktet av diverse østeuropeiske damer, hvorav enkelte ganske pene, som via kroppssspråk og noen få engelske gloser gjorde oss oppmerksomme på at de gjerne ble med oss til hotellet for nærmere kontakt, gjerne av intim art.  Men vi er herrer med høy moral, og de mange tilbudene høflig og smilende avvist.  Vi hadde likevel mye moro av dette, spøkte med at dette selvfølgelig ikke var snakk om "working girls", og at tilnærmelsene hadde sin bakgrunn i vår modne sjarm og personlige utstråling.

Sånn utpå kvelden greide vi da å karre oss tilbake til vårt relativt enkle hotell, der de andre satt og hadde et aldri så lite nachspiel i resepsjonen.  Etter den sedvanlige salven om at vi hadde vært usosiale, ble det spørsmål om hvor vi hadde vært og hva vi hadde gjort.  Og vi smurte godt på, preget av sitasjonen, med at vi hadde vært ute på byen og nærmest sjarmert damene i senk.  Tenk, vi kunne til og med ha kommet med damer til hotellet, hadde det ikke vært for vår høye moral, personlige integritet og store viljestyrke. Ekte kjærlighet!  Et par av de godt voksne damene, hvorav den ene var skilt, satte blikket i oss, og så begynte en tirade om mannsgriser av verste slag, som kunne sitte og spøke med den tragiske situasjonen disse damene var i.  Til latter fra de øvrige, selvfølgelig.  Nei, mannfolk vr seg like over alt, skikkelige griser og fy og flate.  Damer næret selvfølgelig aaaaldri  slike tanker, må vite! 

Så reiser en godt voksen bergensdame seg opp, og sier at hun etter 30 års ekteskap i en gitt situasjon godt kunne tenke seg å betale for en natt med en ung og sexy mann, om det var kjøpesex aldri så mye.  Og på skikkelig bergensk smalt det: "Og, når eg ska ver ærlig, så hadde du nok hatt godt av en, du også!" 

Reaksjonen var ganske så vanvittig, og de to damene var ikke på talefot på lang tid.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
damer, fasong, kjønn, kultur, øl, praha, sjarm, sjarmoffensiven

32 comments


 1. avatar -

  Ble damene venner igjen, da?

 2. avatar Dag Eigil

  Hehehe…etter en tid, ja. Men det tok sin tid, for å si det sånn…:-)

 3. Dette var nok en flott tur med hummer og kanari .Du får ha en fin Søndag ;))

 4. Hehe!! Den første får meg til å tenke på stikkordene Ottar, inntørket, lite innlevelse og ingen sans for humor. Morsomt! Praha er en fin by, den. :-)

 5. avatar Dag Eigil

  Det var en meget bra tur, ja. Selv om det begynner å bli noen år siden. Ha en herlig søndag. Og ute skinner solen, du verden! :-)

 6. avatar Dag Eigil

  Det finnes slike som har disse holdningene, ja. Ikke bra. Praha er for øvrig en by vi kunne tenke oss å reise til en annen gang, også. :-)

 7. Hehehe :-)
  Litt tørke kan gjøre stor skade på humorsansen ja. Godt de ble venner igjen da, selv om det tok en stund ;-D

 8. avatar Dag Eigil

  Egentlig hyggelige damer, begge to. Synd de ikke lenger er våre kolleger. Men det kunne gå hardt verbalt for seg av og til, ja… :-)

 9. Joda, alle modne damer kunne nok hatt godt av “en”, men ikke søren om jeg hadde betalt for en! Nei, den spreke bør helst komme til meg av lyst og glede.
  Ps. Jeg er sikker på at kjøpedamene i Praha evnet å se bak lommebøkene deres, og faktisk observerte både sjarme og stil:)) Herlig historie:)

 10. avatar Dag Eigil

  Hehehe…ja, vi kan jo håpe på at det var sjarmen, i alle fall, og ikke bare lommeboka. Hyggelig at du likte historien. :-)

 11. For en håpløs dame. Holde tordentale i godt sosialt lag ??? Høres ikke bra ut, men herlig at dere andre lo og koste dere . Festelig å lese by the way.

 12. avatar Dag Eigil

  Hehehe…det var litt opphetet stemning der, grunnet inntak av masse rødvin, og det dreier seg om noen skikkelig temperamentsfulle, men hyggelige damer. Ha en herlig aften fortsatt.. :-)

 13. hehe, sannhet serru, den kan være lei å svelge innimellom:)

 14. avatar Dag Eigil

  Ikke alltid like lett, nei. Selv for damer….! :-)

 15. Haha, snerpete damer altså. Det er bra at noen liker å stoppe kjeften på dem.

  Jeg har også vært i Praha og synes at det er en veldig vakker by, med masse flott kultur. Særlig likte jeg å gå på jazzklubber (eller hva det heter på tsjekkisk) hvor man kunne nyte levende musikk fra dyktige jazz musikere mens man tok seg en øl eller to. Håper dere også fikk besøkt en av disse, innimellom alle damene c”,)

 16. avatar Dag Eigil

  Og det spesielle her var at det nettopp kom fra en av damene selv.

  Vi erindrer også besøket i Praha som en tur med mange opplevelser, fra presidentpalasset oppe på høyden, Karlsbroen, den jødiske gravplassen, Operaen og diverse kneiper. Joda, vi fikk også med oss et par besøk på jazzklubb. Meget bra.

 17. Hæhæhæ! 😀 Ja, det er en fin by. Red ble slett ikke oppsjekket av løse fugler dog. Muligens fordi han hadde med sin egen. Fugl.

 18. Bergensdamer er ikke som andre damer, vettu. 😉

 19. avatar Dag Eigil

  Ja, Praha er en flott by, som vi godt kunne tenke oss å besøke igjen en gang. Men vi tar nok med vår egen “fugl”, vi også. Vi pene herrer må passe på, vettu…! :-)

 20. avatar Dag Eigil

  Nei, bergenserne sier det gjerne slik som det er! :-))

 21. He, he. Utrolig morsom!!

  Som min kjære Svenske sier om sure damer; “Hon tränger ett gott skott i rottan!” Det var jo det samme din bergenske kollega mente også.

  :o)

 22. :) historien din fikk meg til å tenke på en gang vi (den gangen vi var en kjernefam, men små barn) var på tur i Tallin. Da kom det prostituerte bort til min daværende mann for å tilby sine tjenester. De ignorerte helt at han hadde med seg både kone og tre små barn… en merkelig opplevelse, og sier vel litt om deres desperasjon. Ha en fin kveld

 23. avatar Dag Eigil

  Hehehehe…..fantastisk svenske-kommentar! *flireflire…* Takker ellers for hyggelig kommentar! :-)

 24. avatar Dag Eigil

  Hehehehe….passe desperate da, kan man si. Selv erindrer vi en episode fra Thailand. Vi var på ferie sammen med vår hustru – velsigne henne – og en singel kompis. Vår hustru – velsigne henne – måtte ut et nødvendig ærend, og da var “damene” ikke sene om å tilby sine tjenester, nei… :-)

 25. #11.5 Joda den kan brukes på alle klimakteriekossor som ikke har fått seg noe på lang tid. hehehehehe

 26. avatar Dag Eigil

  Vi skal endelig huske på den der, ja. Kan sikkert brukes på norsk, også! :-)

 27. Haha!

  Selve dråpen i havet.

 28. avatar Dag Eigil

  En dråpe i havet gjør lite fra eller til. Ikke et musepiss, heller, for den del… :-)

 29. Jeg tenkte på at dette var den siste dråpen i havet som gjorde at det rant over…

 30. avatar Dag Eigil

  Vi erindrer et poeng fra en revy her i Kulturhovedstaden: “Nå er begeret nådd!” :-))

 31. avatar -

  He he, hun var kanskje såret over at hun selv ikke fikk den samme oppmerksomheten… Jeg har fått mange stygge blikk fra damer i 40- og 50-årene, særlig hvis mennene deres har tittet bort først. 😛 Jeg kan vel ikke noe for at de ser på meg…

  Husk å gi de tilårskomne damene litt sexy oppmerksomhet, de trenger det. 😉

 32. avatar Dag Eigil

  Ja, skal kanskje ikke se vekk fra at det kan ha noe med misunnelse å gjøre, eller kanskje avvisning av “forbudte” og politisk ukorrekte tanker..? Ha en herlig dag fortsatt.. :-))

Leave a Reply