Dag Eigil: Nå, lerar, va du ude på byen i går?

Ellers våknet vi opp med en skikkelig forkjølelse her i går morges. Intens nysing, snørr, vondt i halsen, vondt i hodet, the lot.  Vi følte oss faktisk skikkelig dårlig, og det uten å ha hatt det spesielt kjekt dagen før, for å si det sånn.  Men vi stivet oss opp med et par Paracet, og gikk på jobben. I klasserommet ble vi møtt med følgende bemerkning: "Nå, lerar, har du vore ude på byen i går..?" Vi må ha sett rimelig redusert ut… :-)

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
byen, dårlig, forkjølelse, skikkelig, ude

38 comments


 1. Stakkaaaar, har nettopp hatt det samme med påfølgende reprise og jeg håper jeg slipper runde nr. 3 slik som i vår, den endte i bronkitt.

  God bedring.

 2. Hehe, de uskyldige små er vel kanskje ikke så uskyldige likevel? Jeg ville aaaaaldri funnet på å anklage mine lærere for noe sånt, selv om jeg visste at den ene var anlagt med alkoholi. :-)

 3. Det var sikkert du som spydde utenfor domkirka lørdag natt for å så sovne i sitt eget spy.heehhe…..

 4. For en herlig kommentar,mend det finnes influensa vaksine Herr Lærer og Fylkeslegen anbefaller de som jobber i omsorgsyrker å ta den.

 5. He-he-he,
  unnskyld at jeg ler rått her nå, men det klinger så godt også vet du.
  Den stavangerdialekten du skrive’

 6. du lerar…
  er det ikke fint at elevene bryr seg :))

  og til deg og Breiflabben – Laluna_0 her i nr #3 er trønder som bor i Stavanger – husk på henne neste gang noen skal samles i eders by.

 7. hehe.. føler med deg.. har slitt m feber og et hode som vekselsvis inneholder murstein og vatt de siste tre dagene.. og nå har det slått seg på øra og så idag skal jeg til legen..

  Solpudder og foundation er forresten en god oppfinnelse.. det gir iallefall meg litt farge i ansiktet når jeg er blekere enn vampyr i ansiktet..

  God bedring.. og god helg..

 8. Jeg ber om litt tutoring på min side,
  gramatisk art —————-

 9. avatar Dag Eigil

  Takker for det! Joda, i dag føler vi oss faktisk bedre allerede. Hvilket i grunnen var uventet. Så får vi se hva helgen vil bringe av snørr og hoste, da. Men noe skal man jo bruke helgen til! :-)

 10. avatar Dag Eigil

  Hyggelige elever i videregående-alder, rimelig oppegående. Med ungdommelig, dog godmodig, uktiskhet. Det var nok annlerledes da vi var elever, ja. Det var tider, det. :-)

 11. avatar Dag Eigil

  Huff, fri og bevare oss vel!

 12. avatar Dag Eigil

  Vi pleier faktisk å gå og vaksinere oss, både vi og vår hustru – velsigne henne. Selv om man hvert år leser i avisene at dette med vaksine i første rekke er myntet på eldre og syke mennesker, eller de som skal ut og reise eller skal ta eksamen. Vi tar nok vaksinen i år, også… :-)

 13. avatar Dag Eigil

  Dialektbruk er viktig, vettu. En skikkelig kulturbærer. Og spesielt med en dialekt som den stavangerske, en auditiv nytelse. :-)

 14. avatar Dag Eigil

  Ja, ikke sant? Virkelig hyggelige elever er det, også.

  Joda, vi har noen bloggere her i Kulturhovedstaden, også..! :-)

 15. avatar Dag Eigil

  Ser du har noen sånne ortografiske feil her og der, skal komme tilbake til deg! Ha en herlig helg. :-)

 16. avatar Dag Eigil

  Ja, det er faktisk bedre steder å være enn i klasserommet når man er plaget med slikt. Men det går vanligvis greit, og man kommer jo igjennom dagen så vel som uken. Bedre i dag, faktisk. Uventet, på en måte. :-)

 17. Beklager det var ikke meninga å smitte deg.

 18. avatar Dag Eigil

  Her i Kulturhovedstaden holder vi oss med våre egne basiller… :-)

 19. Utakk er verdens lønn…hehehe. Men de er nå sjarmerende da, med sin rett fram måte å snakke på. Selv tar jeg det som en tillitserklæring når de kommer med allslags rare spørsmål og kommentarer. God bedring fortsatt. :- )

 20. avatar Dag Eigil

  Joda, elevene kan være riktig så direkte, så også ved vår skole. Men det var godmodig, for å si det slik. Mye bedre i dag, faktisk. Ha en herlig helg! :-)

 21. Du håp nok elever som legges merke til det meste .Du får ha god bedring 😉

 22. Nå måtte jeg le. De barna de barna:)))) God bedring da!

 23. avatar Dag Eigil

  Det skal ikke særlig mye til før elevene reagerer, nei. Pedagoger blir vurdert konstant! Ellers er formkurven stigende! :-)

 24. avatar Dag Eigil

  Elevene er observante, vettu…:-)
  Ha en fornydelig helg!

 25. *host*
  Da har jeg vært hos legen.. han trodde heller ikke jeg kom til å dø av ørebetennelsen, selv om han forsto det var vondt og plagsomt..

  syns nesten stikket i fingeren for å måle crp er værre enn ørebetennelsen.. men nå er jeg unormalt følsom i fingertuppene mine og da..

  Jeg trodde forresten heller ikke jeg skulle dø av litt ørebetennelse, iallefall ikke i helga..kanskje det blir værre når jeg blir gammel og en ørebetennelse i kombinasjon med lungebetennelse tar knakken på meg 😉

  God helg :)

 26. avatar Dag Eigil

  Huff, såpass ille at legebesøk var nødvendig? Ikke bra. Men du har vel fått “meddisin”, og bør være på bedringens vei. Selv har vi ikke hatt behov for noe legebesøk. Rimelig bra i dag, har vært på jobben og allslags. Ellers er det godt det er helg! Ha en nytelsesfull helg! :-)

 27. Jeg og har vært på jobben i dag.. igår og forleden dag jobba jeg hjemmefra.. heldigvis har vi det ganske fritt i avisen jeg jobber i.. vi kan jobbe hjemmefra om vi føler for det.. Tror nesten jeg måtte ha kasta inn håndkleet om jeg MÅTTE møte på kontoret med feber og hodepine.. hjemme fikk jeg iallefall skrevet noen små nyheter…

 28. avatar Dag Eigil

  Det finnes selvsagt grenser, og alle må vel “kaste inn håndkleet” og lytte til kroppens signaler en gang i blant. Men terskelen for å gjøre det ligger rimelig høyt for oss, og for de fleste andre som bedriver sin undervisning ved vår skole. Skjønt det villig vekk skal innrømmes at det av og til finnes bedre steder å være enn i klasserommet nå en er redusert. Den der muligheten til å benytte hjemmekontor er nok heller ikke særlig aktuell i vår bransje, for å si det slik. Er det ikke så at du kanskje skal begynne i radioen, forresten? :-)

 29. hehe.. fikk beskjed om å melde meg for radioen når tiden min i avisa er over ja.. men nå snakker de om det i avisa at jeg fortsatt er med på laget etter nyttår og.. at det ikke bare er en gjesteopptreden for meg.. de prøver jo å stappe i meg wienerbrød, kaker og kokosboller for at jeg ikke skal være attraktiv for andre medier enn avisa 😉 (heldigvis har vi et lite treningsstudio som aller nærmeste nabo på jobb)

  Ikke alle yrker som lar seg kombinere med hjemmekontor.. som journalist kan jeg heldigvis jobbe hjemmefra, eller bortefra.. har programmer på datan som gjør at jeg kan sende store artikler med mange bilder uten problemer selv om jeg ikke sitter i redaksjonslokalet.. (sitter strengt tatt på et distriktskontor til daglig da..)

 30. avatar Dag Eigil

  Vi husker det der med wienerbrødene og andre godsakene, ja. Men det viktigste er jo at en trives med det en gjør, og med sine kolleger også. Alle yrker har sine utfordringer, og journalistyrket er ikke noe unntak. Ikke læreryrket, heller, for den del. Og det går greit. Man blir herdet, får rutine. Det verste er faktisk de der sabla rettebunkene, skal bruke tid i helgen til retting, for eksempel. Men av og til hadde det vært litt herlig med en hjemmekontordag inniblant, og ikke alltid bare være “i front”. Akk ja. Men elevene er stort sett greie. :-)

 31. Det er igrunn veldig intr å være journalist.. man oppdateres hele tiden på det meste..
  Nå feks holder jeg på med to saker som GARANTERT vil bli hvoedoppslag i avisen.. har to andre saker “på vent” og en jeg leker litt med å begynne med.. Alle er førstesideoppslag, det tørr jeg nesten påstå..

  Det er jo litt gøy når man får tilbakemeldinger på reportasjer jeg har skrevet og.. særlig når en person i utgangspunktet ikke er så intr i hunder, men etter å ha lest en sak jeg skrev fikk han et ønske om å være med neste gang det seminaret jeg skrev om arrangeres..

 32. avatar Dag Eigil

  Du verden, førstesideoppslag og greier. Not bad. Og du må tydeligvis være i stand til å få til interessante vinklinger på ting, også. Spesielt i sånne tilfeller som med han som i utgangspunktet ikke var spesielt interessert i hunder. Det må være inspirerende. :-)

 33. Uff da. Ønsker god bedring :-)

 34. Værre blir det nesten ikke, busta uten å ha gjort noe galt.

  Men jeg skulle gjerne vært flue på veggen akkurat da!

 35. avatar Dag Eigil

  Elevene merker straks at noe, uansett hva, er forskjellig. For å si det slik, det finnes andre steder som er bedre å være enn i klasserommet når man er litt redusert, eller ganske enkelt stresset eller i dårlig humør. Men man man tar seg sammen, og går inn i rollen. Og elevene er nå stort sett kjekke, da. Men vi ble litt sånn overrasket, liksom… :-)

 36. avatar Dag Eigil

  Heldigvis går det fort over. Vi føler oss langt bedre allerede i dag. Merkelig, i grunnen. Ha en herlig helg, på tross av drittværet! :-)

 37. Du må ikke gå på byen og drikke så sørgelig mye!

 38. avatar Dag Eigil

  Vi dannede og modne herrer må passe måten, og går sjelden ut på byen i ukedagene. Det må være alderen… ? :-)

Leave a Reply