Dag Eigil: Telefonsvarere er noe dritt!

Av og til hender det av vi lurer på ting.  Ta nå dette med telefonsvarere, for eksempel.  Eller, i vår moderne tidsalder, telefonsvarertjenester.  Mobilsvar, personsvar, voicemail, you name it.  Slike tjenester kan være svært så nyttige, men hva er det vi gjerne ser?  Eller for å være enda mer presis, hører?  Jo da, her ser vi at det har kommet en ny telefonsvarerbeskjed, men er det egentlig noen beskjed der? NEIDA!   Vel, kanskje av og til, men langt fra alltid.  Vanligvis hører vi bare noe skraping når beskjeden avspilles, mer eller mindre tett fulgt av lyden som tilkjennegir at røret legges på.  Lite spennende, irriterende, og forbannet lite informativt.  Hvorfor i huleste skal det være så avsindig vanskelig å lage de nødvendige lydene med munnen, gjerne kjent som ord og setninger, eller i det minste tilkjennegi hvem det er som har ringt?  Neida, bare litt forbauset pusting og klask på med røret.  Det å komme med en meddelelse på telefonsvareren må visst være en utfordring på linje med å løse sirkelens kvadratur, på sparket.  Eller er det slik fatt at folk gjør dette på pure f…?  Men dersom det er slik det innringende folk vil ha det, så får de selv ta tapet.  Vi får trøste oss til den telefonsvarerbeskjeden som visstnok skal ha blitt brukt av den nå avdøde ordkunstneren og eksentrikeren Vivian Stanshall: ”If you are going to say anything filthy, please speak clearly!”

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
legge, mobilsvar, , personsvar, røret, telefonsvarer, voicemail

30 comments


 1. Jeg hørte aldri på min jeg, for jeg la igjen mobilsvar hvor jeg sa at de måtte ringe senere fordi jeg var ute og trente gamp, og at de ikke måtte legge igjen beskjed for jeg kom IKKE til å høre på’n. Ulempen var at hvis noen ringte sent på kvelden og jeg ikke tok den, var jeg fremdeles ute og trente gamp…

 2. Har sluttet sjekke tlf svarer … sukk ..

 3. avatar Dag Eigil

  Så da ble det vel mye gampetrening, trodde kanskje de som prøvde å ringe deg…? :-)

 4. avatar Dag Eigil

  Huff, ja…ikke bra med alle de der sabla rørpåleggerne…

 5. Det er gjerne på min svarer de som er 65+ som lider av dette pust og klask med røret!

  Men uansett litt irriterende!

 6. avatar Dag Eigil

  Ja, og folk i den aldersgruppen er generelt heller ikke de som heller sender tekstmeldinger! Nei, da er det lettere å klaske på røret… :-)

 7. Du får ta telefonen din når den ringer, så slipper du sånt!

 8. Ikke bli sint nå men….hjelp, vet ikke om jeg tør å si det…Jeg er en av de som klasker på. Tror ikke jeg puster og stønner da…Grunnen er at jeg haaater tlf svarere. Aner jo ikke om folk hører på det likevel, og de gangene jeg har lagt igjen en beskjed…skjer det noe da? Nope…

 9. Jeg blir av og til litt “tatt på sengen” når jeg får telefonsvar. Prøver å legge på før pipet kommer, men det har vel hendt at pipet kom før jeg rakk å bevege tommelen. Jeg hater å legge igjen beskjed på svarer. JEg er av en eller annen grunn aldri forberedt på at jeg kan møte på en slik automatisk tjeneste, så jeg glemmer rent hva jeg skulle, hva jeg heter og ikke minst nummeret mitt. Så jeg lurer på hva som i disse moderne dager gjør at folk blir så tatt på sengen at de bare må legge på?
  Lurer på om det er fordi jeg hater å få slike meldinger selv. Send meg heller en sms liksom. lettere tilgjengelig. JEg tolker det og litt sånn at hvis du ikke har lagt inn et personlig svar på mobilsvareren din, har beholdt telenor sin eller noe, så er det nok fordi du egentlig ikke har så lyst til å bruke mobilsvaren stort. Sånn tenker jeg. Alt for å slippe å legge inn en beskjed.

 10. Jeg irriterte meg over det samme og endret derfor velkomstmeldingen min ved å legge inn ca 4 sekunders venting før pipet. “Nå rekker folk å legge på” tenkte jeg. Den gang ei.. Pusting og klikk får jeg fortsatt. Jeg finner ikke denne pipelyden interessant, men det er det tydeligvis andre som gjør.

 11. Pleier å si til svareren:

  “Hei dette er fra Posten, pakken din med sexleketøy har ankommet og er for stor til å få i postkassen så vi lurte på om du kan hente den personlig på …postkontor i ettermiddag, på forhånd takk”

 12. Jeg sier som # 5 og 6, telefonsvarere får meg til å glemme både navn og formålet med oppringningen. Fryktelig skummelt….

 13. Tror det er en slags prestasjonsangst ute og går. Kremt pust tenke jeg må si at jeg heter solveig og det gjelder bla bla PIIIIIP å hekkan nå ble jeg nærrvøs klask…

 14. avatar Dag Eigil

  Hehehe…det er jo ikke alltid at det er mulig å ta den der telefonen, da… :-)

 15. avatar Dag Eigil

  Vel, vel. Vi er heller ikke akkurat overbegeistret for telefonsvarere, og det har vel hendt at vi har latt være å legge igjen svar….men før pipetonen. Da blir ikke dette registrert…. :-)

 16. Hmmmm, hva driver så du med som er viktigere enn å ta i mot enn en telefon?

 17. avatar Dag Eigil

  Nei, vettu….det kan jo være så mangt… hehe.. :-))

 18. avatar Dag Eigil

  Det bllir nok mer upersonlig når folk ikke en gang har orket å legge inn en personlig melding på sin egen svarer. Vi hr selv latt være å legge igjen beskjed da. Det kan jo også være at folk heller sender en sms framfor å bruke telefonsvareren. For eksemepel.. :-)

 19. avatar Dag Eigil

  Ja, du skal se at folk liker dette pipet! Interessant teori. Eller kanskje de gjør det på “hekkan” uansett…? :-)

 20. avatar Dag Eigil

  Høhøhøh… og så kan du jo lure på om mottakeren av beskjeden tar spøken, eller om de virkelig tar den der turen til postkontoret, står beskjemt i kø og….hehehe.. :-))

 21. avatar Dag Eigil

  Kan nok være et poeng der, ja. Spesielt dersom det er en del detaljer i det en skal si..? :-)

 22. avatar Dag Eigil

  Oohh, skummelt ja…man glemmer gjerne både det ene og det andre…? :-)

 23. avatar Dag Eigil

  Jobber med saken… :-)

 24. Ny måte og plage Dag Eigil på. Moahahah.

 25. avatar Dag Eigil

  Det er nok det, ja….utspekulerte, de der folka der ute…! :-))

 26. avatar Dag Eigil

  Vi tar nok bare en bok, ja… :-))

 27. Ja, det er klart. Har man allerede bok er det jo ingen grunn til å skaffe seg en til. Tar bare opp masse plass i bokhylla. Du er nesten tilgitt.

 28. avatar Dag Eigil

  Vi tar det opp i beste mening, og smiler over kaffekoppen likevel. Og ja, vi har flere bøker. Ganske mange, faktisk… :-))

Leave a Reply