Dag Eigil: Av og til skal man bare følge sine instinkter!

Ikke det at vi på noen måte kan beskyldes for å være svak for hasardspill.  Vi leverer vår 5-ukers Lotto og Vikinglotto sånn fra tid til annen, med eller uten Joker, og det hender til og med at vi tar den helt ut, og kjøper et par Flax-lodd.  Vi skal være mer enn alminnelig forsiktig med å komme med noe som kan minne om oppfordring til spill og pengesløseri midt i en sådan Baalands- og børskrakktid, men alligavel.  Det får stå sin prøve.  For av og til skal man bare følge sine instinkter, om det dreier seg om spill og dill og dall aldri så mye.  Innenfor rimelighetens grenser, naturligvis.  Det fikk vi erfare for noen tid tilbake, da følgende erfaring ble høstet:

 

Vi var en tur innom et av Kulturhovedstadens kjøpesentra for å handle melk og brød og……vel, Farris og annet godt som man får kjøpt på flasker, da vi med ett fikk en slik ubendig trang til å kjøpe Flax-lodd.  Det var som om øyeblikkets innskytelse nærmest styrte bena våre inn i Narvesen-butikken, for der å stille oss i kø foran disken.  Med Flax kan man som kjent komme langt, i alle fall ifølge reklamen, og vi følte på en måte at både Kraften og fru Fortuna var på vår side denne dagen.  Men det tok tid, og etter noen minutter ble vi var et par skikkelige stavangerkåner som pratet om åreknuter og kjyddkager og maen og dette og hint, mens de svinset med kånerauene sine der inne i butikklokalet.  Og der stiller forsyne oss en av dem seg opp like bak vår rygg, fortsatt pratende, og det gikk fram at de også skulle kjøpe Flax-lodd.  Med ett følte vi oss litt utilpass.  Hva i huleste var det vi drev på med?  Stå i kø der inne på Narvesen, sammen med de der buruglene?  De var jo i kraft av sitt blotte nærvær i stand til å jage hva som helst av fornuftige vesener på flukt, herunder overtegnede gentleman.  Så da det plutselig var vår tur, sa vi at vi likevel ikke skulle ha noe, og forlot disken.  Vi ble imidlertid stående en stund og bla i et par blader, og dermed fikk vi med oss at den ene av kånene nødvendigvis kjøpte de to Flax-loddene vi kunne fått utlevert, dersom vi hadde brukt vett og kjørt den opprinnelige planen.  For etter litt skraping og tutling, lød det plutselig, på ekta stavangersk: ”Se her, Berta, eg har vonne ti tusen kronår!  Se her! Ti tusen, tri ganger!” 

 

Hva gjør man i slike situasjoner? Man puster dypt, flere ganger, teller til ti og kanskje vel så det, og forlater stille lokalet, om ikke annet, så i alle fall en erfaring rikere.  Av og til skal man bare følge sine instinkter.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
baasland, børskrakk, dypt, flax, hasardspill, instinkter, kåner, puste

34 comments


 1. Selvfølgelig skal man det.. millioner av år med sosialisering og utvikling (?) støttes og bæres av disse litt dårlige omtalte instinktene.. Man kan jo som kjent ha flax! :)

 2. Hehehe.
  Neste gang bør du ikke gi deg på det :-) men kjøpe det du kom for.

 3. Forbaska irriterende…

 4. Aj, aj, aj! Ordentlig irriterende!

 5. Må jo le, og det er ikke av ondskap. Men er ikke slike opplevelser typisk da? Bedre lykke neste gang er alt jeg kan si.

 6. Forbasket irriterandes…

 7. Jeg ville bare være heeeeelt sikker på at jeg nådde fram….derfor de 2 foregående meldingene…

 8. Hei, det er meg igjen…Nå viser det seg at det ble jo ikke bare de 2 helt i starten, men også nummer 3 ifm den foregående melding…

  Forbaska irriterandes det og…

 9. Irriterende spør du meg 😉

 10. Her kommer en oppmuntringskommentar: Som følge av Roteloftets kommentarkonkurranse vant jeg et flaxlodd – en gang i vgb’s barndom. Som en slags “kvittering” laget jeg et innlegg som skritt for skritt viste hvorden utfallet av utskrapningen av loddet forløp. God fornøyelse:

  http://www.vgb.no/133

 11. avatar Dag Eigil

  Meget kjipt! Måtte kjøre en lang tur, og sa ikke noe til vår hustru – velsigne henne – på laaang tid. Sur ble vi også… :-))

 12. avatar Dag Eigil

  Man MÅ bare følge de der instinktene en gang i blant, ja…men så skal man liksom være så fornuftig! :-)

 13. avatar Dag Eigil

  Det må vi gjøre, vettu…men det er ikke helt sikkert at fru Fortuna er like velvillig innstilt til oss etter denne dumheten…! :-))

 14. avatar Dag Eigil

  Særdeles sådant, kan man si… :-(

 15. avatar Dag Eigil

  Vi vet ikke en gang om det er sunt å bli så irritert og “pissed off”, egentlig…men nå kan vi jo smile av det. :-)

 16. avatar Dag Eigil

  Vel, det er kanskje slikt man lærer av, i alle fall. Litt spenning med spill må man jo unne seg, uten at man går konk av den grunn. :-)

 17. avatar Dag Eigil

  Absolutely! :-(

 18. avatar Dag Eigil

  Joda, nådd fram har de… :-)

 19. avatar Dag Eigil

  Har vært på kor-øving, vettu, og sunget til Herrens pris….:-)

 20. avatar Dag Eigil

  Virkelig ekstremt irriterende, vi var sint og nedstemt i lang tid, og hadde vanskelig for å få sove… :-(

 21. avatar Dag Eigil

  Meget bra skrapelodd-innlegg. Spennende, vi lurte faktisk på om det var en gevinst der, og sjekket grundig. Men akk, nei. Likevel: En gang vant vi faktisk en tusing i Flax. Not bad! :-)

 22. Uffda…det var som..

 23. avatar Dag Eigil

  En liten nedtur, kan man vel trygt si! Akk, ja…men kjerringene trengte sikkert pengene bedre! :-)

 24. Åhhh, føler med deg….Selv har jeg ikke noensinne vært så nære en flaxgevinst…og det er vel greit:)

 25. avatar Dag Eigil

  En skuffelse over egen dumhet, ja…og noe man ikke glemmer så lett. Er det kanskje slikt man med rette kan kalle en lærepenge..? :-)

 26. Jeg har fulgt den magefølelsen flere ganger; en gang var det en svenske før meg i køen som ble spurt om han ville ha et ekstra Flaxlodd. Nei sa han.Da skyndte jeg meg å si at det loddet han ikke ville ha skulle jeg ha. Gjett hvem som vant 1000,- kr…!! Herlig!!! En annen gang hadde jeg igjen 20 kr èn uke før lønn..Fikk bare så intens følelse av å måtte kjøpe Flaxlodd…Det gjorde jeg og vant 500,- kr….Jippi!!!

 27. avatar Dag Eigil

  Ja, det er herlig når slike magefølelser slår til! Siden har vi vunnet 1000 og 500 kroner i Flax, men aldri noen større gevinst. Men vi smiler og traller alligavel….tralalala… :-)

 28. avatar MT

  #12b
  Det var veldig fint sagt,-sjølv om det kanskje var sagt med ein bi-smak.

  Innstinkt,magefølelse,eller kva ein måtte benevne det som,-ein burda stolt meir på den.
  God natt til deg og di.

 29. avatar Dag Eigil

  Vel, kanskje sagt med en aldri så liten bismak siden enhver som kjent er seg selv nærmest. Vi får håpe på at fru Fortuna står oss bi en annen gang, også. Ellers, god morgen, og ha en fin dag! :-)

 30. Huffda. Jeg må bare si at jeg virkelig føler med dere;-( megakjedelig! Jeg vannt en gang 3 pk kaffe, kokmalt!

 31. avatar Dag Eigil

  Litt kjedelig, ja. Vi orket, eller turte, ikke fortelle vår hustru – velsigne henne – om det før laaang tid etterpå…uff! :-(

 32. Isjjjjjjjj…. Sånt må føles suuuuurt!! Men du får trøste deg med at denne damen kanskje trengte pengene mer enn deg og at du, som den gentleman du selvsagt er, med HENSIKT lot flaxloddene ligge sånn at hun skulle få dem! 😉

 33. avatar Dag Eigil

  Meeeget surt, ja. Men så tok vi oss heldigvis sammen, og tenkte at det nok var best at det gikk som det gikk. De hyggelige, godt voksne damene trengte heeelt sikkert pengene bedre enn oss… :-))

Leave a Reply