Dag Eigil: Finlandshette nå! Det føles bare så riktig!

I det siste har vi tenkt en del.  Ganske mye, faktisk.  Vi mener at det fortsatt er for mye konformitetspress her i vårt landet, at samfunnet på en måte fortsatt er bundet opp av altfor mange gamle konvensjoner.  I Sandnes er det for eksempel en ung hijab-dame, som ønsker å bli tatt inn på Politihøgskolen.  Dette er selvfølgelig avhengig av at hun får lov til å bruke hijab som en del av arbeidsantrekket, noe annet er fullstendig utenkelig.  Vi støtter selvfølgelig dette fullt ut.  Såpass må man da tåle i et vidsynt, moderne og multikulturelt samfunn, selv i en uniformert etat.  Skulle bare mangle! 

 

På vår arbeidsplass innenfor den pedagogiske sektor finnes det så vidt oss bekjent, ikke noen spesiell kleskodeks.  Den tiden er forbi da lærerne skulle stille på jobb iført ulastelig dress med slips, eller, for lærerinnenes vedkommende, kjoledrakt eller tekkelig skjørt.  Vi lurer derfor nå på om tiden ikke er inne for oss realisere vårt dyptfølte ønske om å bruke to fullstendig ulike sko på jobben, for å symbolisere den generelle diversiteten i samfunnet, samt dobbeltheten i oss selv.  Ellers vil vi så gjerne få lov til å bruke vår finlandshette når vi har undervisning, og ellers etter ønske.  Dette fordi vi ikke ønsker å la vårt sjarmerende smil og blendende skjønnhet få forstyrre det rent faglige.  Sammen med de umake skoene, føler vi at dette vil bidra til å fjerne oppmerksomheten fra vårt legeme og ansikt, slik at vi unngår å vekke syndige, kjødelige lyster hos seksuelt hungrige og rabiate kvinnelige, for den del mannlige, fagskolestudenter og kolleger.  Vi føler mer og mer at er en menneskerettighet, som må respekteres.  Vi er jo en person med høy moral og stor personlig integritet! Til og med i banken må det være mulig å gå med finlandshette, dersom dette føles riktig.  Dersom dette medfører problemer i banken, eller klager fra studenter og trusler om oppsigelse fra ledelsens side, får det i så fall bare stå sin prøve.  Vi vil i så fall mobilisere det som kan krype og gå av byråkrati i sakens anledning, og regner selvfølgelig med gratis advokathjelp og full oppbacking i media.  Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg vil også bli vurdert.  Dersom det mot formodning likevel skulle ende i vår disfavør, får vi heller forlate jobben.  Vår personlige overbevisning og innlysende rett til å gå med umake sko og finlandshette i enhver situasjon vi måtte ønske, må selvsagt gå foran alt.  Det dreier seg om prioriteringer.  Det føles bare så riktig! Tross alt er vår hustru – velsigne henne – i lønnet arbeid, og vi regner ellers med at staten, representert ved NAV, umiddelbart og uten unødvendige spørsmål står klar med åpen pengesmekk!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
banken, finlandshette, menneskerettighet, overbevisning, sko, umake

46 comments


 1. Haha, kjempearti! 😀

  Det er nå så mange rare kleskodekser i denne verden ja. Der er jammen ikke rart det finnes naturister – og enda de må faktisk søke om å få gå uten en tråd en dag! 😉

 2. Hvis du skal gå med finlandshette i banken, så ta den i det minste halvveis av. Eller helt av hvis du følger alminnelig folkeskikk.

 3. avatar Dag Eigil

  Åh, vi er en høflig person på alle måter. Men av og til må jo prinsippene går foran alt. :-)

 4. avatar Dag Eigil

  Hehehe, skal ikke se vekk fra at de må sende søknad, ja. Eh, men det må de kaskje gjøre allerede….? Naturistene, altså…? :-))

 5. JA! Og ja til rosa øreringer;)

 6. Enn viss man vil ha finlandshetta helt nede når man er i banken da?

 7. Nå venter vi egentlig bare på at vår herværende banksjef stiller på jobb i blomstrete boxer-shorts – I oktober!

 8. Hadde nokon av mine tidlegare elevar fått nyss i dette kravet, ville nok enkelte av dei ha hive seg på og kravd at enkelte lærarar _måtte_ ha finlandshette… *ler*

 9. avatar Dag Eigil

  Eventuell mangel på finlandshette kan eventuelt kompenseres med en papirpose på hodet… :-)

 10. Hehe..det skulle bare mangle:)

 11. avatar Dag Eigil

  Ja, det må jo være et helt rimelig krav. Et krav som selvsagt må etterkommes, selv om mannen skal stille på styremøte. Men støtte fra et samlet politiker- og pressekorps, selvfølgelig! :-)

 12. avatar Dag Eigil

  Yessss! Helt klart! Pluss grønt hår og masse piercinger! :-)

 13. avatar Dag Eigil

  Yes, beibi! Her slår vi et slag for individualismen og menneskeretten til å være annerledes! Og bedre enn de andre. :-)

 14. avatar Dag Eigil

  Man må selvsagt ha rett til å ha finlandshetta helt nede. Har vi ikke rett til å være annerledes kanskje, og oppføre oss i henhold til vår overbevisning? Vi bestemmer selv hvordan vi vil være kledd! :-))

 15. Må jeg også..eller kan jeg fortsette å være ordinær??

 16. avatar Dag Eigil

  Vel…nå er jo du så spesiell i kraft av deg selv at det får passere med å være litt ordinær… :-)

 17. #4.5: Men da må man vel passe på at vannpistolen blir liggende i bilen?

 18. avatar Dag Eigil

  Vel, det kan vel være lurt. Men egentlig burde man fått lov til å ta med seg det man har lyst til, eller hur…? :-)

 19. avatar Dag Eigil

  But of course! :-)

 20. #2

  Klart vi er høflige. Men om andre oppfatter det, er en annen sak.

 21. avatar Dag Eigil

  Nei, det er dessverre folk der ute som ikke vet å verdsette skikkelig konduite! :-)

 22. avatar Dag Eigil

  Takker så ydykt… :-)

 23. Prioriteringer, vet dere… :-)

 24. Hei:) vil bare si at, jo det finnes skoler der en får beskjed om å følge kleskoden (les,skjørt som er lange og langbukser!)

 25. Hehe… Det var også en måte å si det på… :)

 26. avatar Dag Eigil

  Littegranne ironi må man jo unne seg, vettu.. :-)

 27. avatar Dag Eigil

  Vel, vi vil ikke utelukke at slike skoler finnes, også her i landet, dersom de plages med personale som ynder å kle seg i utfordrende antrekk..hehe.. :-)

 28. avatar Dag Eigil

  De er som kjent viktige!

 29. Ja det kan være tøft for enkelte eldre damer, det:)

 30. avatar Dag Eigil

  Vi tror nok egentlig at både litt eldre damer og herrer tåler og forstår en smule ironi..sånn egentlig! :-)

 31. Det med Finlandshette er jo eksploitering av annet lands kultur, har du tilknytning til Finland? Har du vært i sauna?

  Hmm… her lukter jeg borteseier i Strasbourg.

  ;-))

 32. PS: forøvrig er jeg litt usikker på om måten jeg bruker borteseier på her, stemmer helt…

  hva tror du???

  *hilsen dum i fotball*

 33. avatar Dag Eigil

  Vi kan dessverre ikke skryte av å ha finsk tilhørighet. Men det forhindrer oss ikke å støtte Finland, med Vinterkriget og landets stolte historie ellers, for alt det er verdt. Imidlertid er jo finlandshetten blitt såpass internasjonal etter hvert, at den kanskje er almenngjort. I verste fall får det bli bruk papirpose over hodet! :-)

 34. avatar Dag Eigil

  Det der med fotball er i det hele tatt vanskelig…. :-))

 35. Hahahahahaha primo vare! Den var skikkelig gøy å lese! Ler meg skvett i hjel:)) Måtte trykke på tommelen nå, jeg:)

 36. Hyggelig, takk for tommel! Jo, man må absolutt vise sin individualisme, og gjøre krav på sin rett til å være annerledes. Og bedre… :-)

 37. Mye rare kleskoder….
  Søskenbarnet mitt gikk på ungdomsskolen i Aberdeen. En dag var ikke lærerne helt fornøyde med skriften på t-skjorten hans. Han fikk beskjed om å ta den på vrangen slik at skriften ikke syntes, eller gå hjem og komme tilbake når han hadde skiftet.
  Og hva som stod på t-skjorten? “Masturbation is not a crime”

 38. avatar Dag Eigil

  Hehehehe…den var jo egentlig morsom! Men på britiske skoler har de vel gjerne en litt annen kleskodeks enn på norske skoler. Vi ville nok ledd littegrann dersom en elev kom inn i klassen iført en slik t-skorte, og det ville nok blitt latter i klassen også, men å be ham bruke den på vrangen, etc. ville nok ikke skjedd, i alle fall ikke på vår skole. Så blir det jo et spørsmål om hvorvidt eleven ville følt seg særlig veltilpass resten av den dagen, da…selvjustis, vettu… :-)

 39. avatar -

  Har du begynt?

 40. Man digresjonerer flatt:

  “I knew you were a crook, but I didn’t know that you were a bigamist !”

  Vakten ved byfogden i Oklahoma City da min bror ankom for å gifte seg, iført Ronald Reagan maske.

 41. avatar Dag Eigil

  Skikkelig grimme, umake sko er på plass. Foreløpig venter vi på at det skal bli høstsalg på finlandshetter!:-)

 42. avatar Dag Eigil

  Hehehe…gjorde han virkelig det? Ja, broren din, altså…? :-)

 43. avatar -

  Men skal det ikke være integrering, da?

 44. Joda, selvfølgelig. Det er jo det vi skriver! :-)

Leave a Reply