Dag Eigil: Bra med ytterligere røyke-innstramming, spesielt i Kulturhovedstaden

Det ser ut til at det nå kan gå mot totalt røykeforbud i hele arbeidstiden for Kulturhovedstadens kommunalt ansatte.  De er veldig bra at det nå går mot ytterligere innstramming i forhold til de som forpester seg selv og sine omgivelser med røyking.  Men etter vår mening må politikerne ta et nødvendig skritt ekstra, og også forby røyking rundt, og spesielt i, busskur og ved f.eks. jernbaneperronger.  Vi begynner nå etter hvert å bli temmelig lei av disse überkule ungdommene, pluss en del kanskje ikke fullt så unge, som absolutt må røyke og spytte uhemmet på slike steder, til kvalmende plage for andre som venter på buss eller tog. Forby svineriet! Ja!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
ansatte, busskur, kommunalt, kulturhovedstaden, røykeforbud

26 comments


 1. Kjære Dag Eigil
  Jeg tror du er den som kom inn i den eneste røykevogna på toget(den gang det fantes) og sa “æsj,det lukter røyk her, røyk er farlig for lungene”.

  Nå har dere blitt kvitt røyking nesten overalt, men det må da for f… være lov å gå ut i det fri å ta seg en blås vel?

  Hva er det neste, skal vi ikke få lov å røyke i vårt eget hus engang.

  Vi vet at røyk kan være plagsomt for andre og det er KUN “de überkule ungdommene” som står og spytter. Så la oss andre være i fred, hva?

 2. avatar Dag Eigil

  Oisann, der var det visst noen som ble provosert, ja…!

  Men saken er jo at røyk er ut, rett og slett. Det er bare til å innse dette faktum.

 3. Røyking er ut – det samme burde fanatisme være, men uheldigvis ser det ut til å bre om seg mer og mer.

 4. Det er virkelig plagsomt å stå på tog/buss stasjoner med masse røykende personer rundt for oss som har astma og allergi.
  Til KingKongHalvor:
  Det har ingenting med fanatisme å gjøre når det er helseskadelig for andre personer. Men det er vi med astma som skal holde oss hjemme kanskje?

  Til Rindeh, der er ikke bare de “de überkule ungdommene” som spytter overalt, det er også godt voksne menn som slenger fra seg dritten sin på f.eks. fortau.

 5. #3 TILTE

  Det det dreier seg om er hvordan det er blitt helt legitimt å kjeppjage og håne røykere. Lovverkets endringer har nå forbudt røyking på de aller fleste plasser, og det er kjempebra. Jeg har røkt selv i 20 år, men føler også ubehag ved å være passiv røyker.

  Det er mer holdningen, at man skal trakassere folk. Det er faktisk ikke kriminellt å røke tobakk.

  Skal bli morsomt å se hva som skjer den dagen man begynner å gå på det neste livstilsproblemet i vårt samfunn – fedme.
  Når det blir legitimt å mobbe tykkaser på gata. Inngang forbudt på McDonalds.

  “Ingen wienerbrød og pølser til deg , tjukken.”

  Men det blir nok bare en våt drøm.

 6. avatar Dag Eigil

  Røyking er ut, ingen tvil om det. Og røykerne blir jaget fra skanse til skanse. Vi har heller ingen sans for fanatisme, det være seg av verdslig eller religiøs art. Men påtvungen heftig røyking, gjerne akkompagnert av krampaktig spytting, er noe vi oppfatter som rimelig kvalmende, ja…

 7. avatar Dag Eigil

  I egenskap av å være en rimelig vidsynt og aksepterende person, og ingen fanatiker, finner vi like fullt å kunne støtte Tiltes syn i denne saken… :-)

 8. avatar Dag Eigil

  Morsom vinkling, det der. Men vi vil faktisk ikke se vekk fra at også en slik utvikling kan bli aktualisert. Fete mennesker er liksom fortsatt “fritt vilt” hva gjelder slengbemerkninger og mobbing. Og ja, vi er fullstendig klar over at fedmeproblematikken nå mer og mer kommer i søkelyset. Klart det kan ligge an til at folk ser ned på mennesker som tydelig bærer preg av langvarig blandingsmisbruk av produkter fra Gilde, Maarud, Freia og Tine, for ikke å snakke om de fetende og helseskadelige produktene fra Hansa, Tou, Grans, Aass, etc… :-))

 9. hehe. kanskje jeg skulle tatt meg en tur til byen. Her på landet er det lite holdeplasser og hvis jeg først står der så står jeg der alene… og røyker :)

  men jeg skal si meg enig i at store doser passiv røyking plager meg òg, men terskelen er nok litt høyere hos meg som røyker selv.

  TILTE: Grunnen til at voksne menn kaster fra seg sneipen på fortauet er fordi det ikke finnes noen plass å kaste den lenger. Og en snuspose er vel verre å tråkke på?

 10. Jepp. utrolig irriterende å stå ved siden av folk som røker på busstopp, nesten like irriterende som å sitte på bussen ved siden av folk som stinker parfyme, eller svettelukt.. selv om det ikke er like helseskadelig 😉 og bare så det er sagt, jeg røker, rikelig, men ikke i nærheten av folk som kan sjeneres av det.

 11. Jeg har i og for seg ikke noe mot røykere. Det offenlige får henge opp flere askebeger. Jeg mener røyking er jo selvpåført straff i samme sleng, økonomisk også.
  Men i løpet av mitt liv har jeg erfart at noen mennesker, gjelder ikke alle så klart, noen mennesker har det bedre med røyk enn uten. Uten røyken hadde de vært kanskje både asosiale og nervevrak. Da blir det ett av to onder.

 12. Oj, her har du visst tråkket i et eller annet bol av røykere. Men som fanatisk antirøyker er jeg selvsagt helt enig med deg. Og jeg er også enig med røykerene at de bør få lov å røyke i friluft. Men jeg må bare spørre: Er det nødvendig å bare gå ETT skritt utenfor en inngang for så å samle ALLE røykere innenfor 5m² slik at konsentrasjonen av røyk blir ekstrem? Og siver INN der den ikke skal være? Altså…..

 13. avatar Dag Eigil

  Det er nok et aldri så lite vepsebol her, ja. Vi har faktisk også forståelse for at røykerne må få lov til å bedrive lasten sin utendørs, men de kunne jo gjerne gått litt lengre unna, da. Og ja, heftig røyking med tilhørende spytting inni og i umiddelbar nærhet av busskuret er KVALMT! Fysjom!

 14. avatar Dag Eigil

  Terskelen er vel gjerne høyere hos de som røyker selv, ja. Men røyking og spytting er rett og slett ufikst og kvalmt, kanskje spesielt mandag morgen….ukkk..

 15. avatar Dag Eigil

  Ja, det kan være heftig, og av og til direkte ubehagelig. Ikke minst parfymestanken kan være skikkelig ubehagelig, ikke minst for enkelte med allergier. Svettelukt, ja…ikke bra… eller dårlig ånde… :-))

 16. avatar Dag Eigil

  Det kan nok være et poeng at noen faktisk har det bedre med røyken enn uten. Men det er kanskje noe som går over etter en stund, hvis de må slutte..?

 17. Kommer aldri til å bli helt avskaffa, da måtte man i så fall forby å selge røyk. Det betyr mange minus på avgifter for staten og det er de for GJERRIGE til å gå glipp av.

  Har vært allergiker i mange år og hater ikke røykere, men unngår dem. For de røykerne som sier at det er bare å si fra… Det er faktisk ikke så lett å si fra. Det er lettere å holde seg unna. Slik er det allergikerne som føler seg mobbet… gjorde i alle fall det fram til røykeloven ble slik den er i dag. Men uansett hvor jeg står ved siden av en røyker – vinden trekker røyken i min retning. Samma hvor jeg står!!!!!!

  Forøvrig venter jeg til prixbutikken vår en 1. april bytter ut skiltet “snus” på kjøleskapet med snus og skriver “vendes”…

  (Tok du den, Dag Eigil…?)

 18. Jeg må si at jeg ikke helt forstår denne spyttingen dere hele tiden viser til. Som røyker i 20 år vil jeg påstå at mitt behov for å spytte ikke er vesentlig større enn ikke-røykeres. Ikke har jeg registrer dette fenomenet noen steder heller.
  Men det skjer kanskje mest i Kulturhovedstaden…..

 19. Det er i hovedsak snuserne som spytter, store brunsvarte klyser, “hamsterbind” spyttes ut der det måtte passe dem også.

  #4 KingKongHalvor: Overvektige folk har blitt trakassert i mange år, det er fullt ut legitimt for mange å slenge styggord til feite folk.
  Jeg ønsker heller ikke å kjeppjage røykerne, men er enig med #8, i at det går an å gå litt lenger bort.

 20. avatar Dag Eigil

  Det er absolutt et paradoks at staten drar inn store inntekter på både tobakk og alkohol, og samtidig motarbeider omtalte produkter, i alle fall offisielt. Det er i grunnen skikkelig dobbeltmoral. Nei, vi blir nok ikke kvitt tobakken med det første, men på den annen side er det et stort framskritt med den der røykeloven. Ja, vi er også allergiker. Dessuten er kombinasjonen av røyking og spytting skikkelelg ekkelt!

  Fra “snus” til “vendes”? Ja absolutt. Smørsida opp, sier nå vi! :-))

 21. avatar Dag Eigil

  V i er litt overrasket over akkurat det der. Har dere virkelig ikke observert en hel del, om ikke alle, røykere, som spytter ofte og mye der de står og nyter sine giftpinner? Ikke inne, naturlig nok, men ute foregår det hyppig. I den tiden det var lov å røyke på skoletrappen, var det nesten så man måtte anstrenge seg for ikke å tråkke i noen av de utallige spyttklysene som der var å observere. Og ja, fenomenet er garantert å observere både her og der, det er bare å stille seg opp og vente på bussen i rushtiden.

 22. avatar Dag Eigil

  Snuserne spytter, ja. Ikke særlig lekkert, det heller. En kollega på jobben sitter forsyne meg og spytter i en kopp. Skikkelig ekkelt, vet ikke hvordan dette skal gripes an.

  Bra observasjon, det der med “mobbing” av overvektige folk.

 23. Jeg var en av de som hylte høyest når røykeloven kom. Tenk å skulle gå på kafe uten å få ta seg en røyk. Utenkelig! Vel, ting går seg til, og nå har jeg til og med vært ikke-røyker sien januar. Røykere er blitt en jaget gruppe, og jeg klarer ikke å irritere meg. Kanskje fordi jeg selv har vært der – ute i kulda, hutrende med røyken.
  Hvis man sier fra på en normal måte går det sikkert å få en røyker til å flytte på seg hvis det irriterer.
  Gjensidig respekt er alltid bra!

 24. Jeg orker ikke hisse meg opp grunnet dette, ute er det lov å røyke ja. Jeg røyker og går alltid et stykke vekk fra døra hvis jeg er på et offentlig sted..
  på bussholdeplasser så steller meg meg slik at ikke røykerene ikke får røyken midt i trynet..
  Jeg har 3 hovedregler når det gjelder røykinga mi:
  – Ikke røyke i biler. (lukta får du aldri vekk)
  – Ikke stå og dampe ei gravid kvinne opp i trynet.
  – Ikke røyke inne når det er barn til stede.

  Visste du forresten at forskere har funnet ut at det er rundt 90% midre sjangse for at en som røyker får parkinsons sykdom enn de som ikke røyker??

 25. avatar Dag Eigil

  Gratulerer med røykeslutten! Not bad! Joda, det var nok en del hyling og klaging da røykeloven kom, men i dag er det vel få som savner det der røykteppet når de er på kafe eller pub. Det ser ut til å gå greit, selv om det fortsatt er de som klager. Man skal selvsagt ha gjensidig respekt, her som ellers, men hva sier man til en røykende og spyttende ungdomsgjeng, for eksempel…?

 26. avatar Dag Eigil

  Greie kjøreregler, de der. Ellers bør man kanskje ikke røyke noen mennesker rett opp i ansiktet, gravide eller ikke. Vi har vel ellers ingen grunn til å tvile på at røykere har langt mindre sjanse til å få Parkinsons sykdom, du har sikkert belegg for den saken. Men røyking er jo ikke akkurat sunt, da. Og se det i øynene, røyking er ut…. :-))

Leave a Reply