Dag Eigil: Åh, faen, er det deg!

Hva som er regnet som grei omgangstone og godtatt oppførsel, er absolutt varierende.  Dette gjelder usom kjent ulkeheter som varierer fra land til land, fra landsdel til landsdel, og helt helt ned til det helt lokale, for eksempel intern kultur og humor på en arbeidsplass.  Her forleden opplevde vi følgende:  Vi sitter å stubben vår og arbeider her inne på arbeidsrommet, sammen med en kollega.  Plutselig går døren opp, og en tredjemann kommer inn.  "Hei", hilser han.  Og får straks en hilsen i retur: "Åh, faen, er deg DEG!".  Så kan man jo lure på om dette positivt og bra.  Men det er vel helst godt ment!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
arbeidsplass, kultur, landsdel, omgangstone

32 comments


 1. Hehe:D
  Ja, man kan jo lure der…;)

  Åh, faen – har du skrevet et innlegg igjen?
  (Det var altså positivt ment.)

 2. Hehe, tja, hva skal man tro? Høres ikke umiddelbart ut som om det er en hilsen som kun er fylt med positive vibber.

  Men som du sier, omgangstonen er så forskjellig fra sted til sted. Mye omgang med håndverkere gjør at man også opplever endel aparte måter å tiltale hverandre på.

  Møtte to brødre faktisk, som hadde en drøy omgangstone. Enhver liten bagatellmessig feil ble gjerne påtalt med; “Jeg ska drepa`rei, jævla rasshøl”. Vi som kjente dem visste jo at dette ikke var ment rent bokstavelig, men kunder som tilfeldigvis overhørte disse intermezzoene fikk seg en liten overraskelse.

  Så det har meget med miljø og situasjon å gjøre.

 3. avatar Dag Eigil

  Det har nok mye å gjøre med miljø og situasjon, ja. Og ikke minst tone og holdning. Men for en utenforstående, som ikke kjenner miljøet, vil det nok umiddelbart virke litt rart. her var det nok helst positivt. Den der hilsenen til de to brødrene var jo i så måte rimelig heftig! :-)

 4. avatar Dag Eigil

  Åh, faen, vi greide ikke å dy oss..hehehe..
  Ha en herlig helg, med fokus på de rette verdier! :-)

 5. Et gullkorn,Dag Eigil!! Tommel:) Denne her filosofi over hverdagskommunikasjon så det holder! Ha en super helg! :)

 6. avatar Dag Eigil

  Takker for tommel, hyggelig at noen setter pris på vår smule hverdagsfilosofering. Ha en herlig helg på alle mulige vis! :-)

 7. Er det ikke ofte sånn i Norge at jo høfligere man snakker til noen, desto mer avstand tar man fra dem. Og jo mer skit man slenger jo bedre kompiser er man?

 8. avatar Dag Eigil

  Det er nok kanskje helst på det nivået, ja. Dert viser godmodig, kollegialt samhold, og at man er trygg på hverandre. Formodentlig, hehehe.. :-)

 9. Jeg har gener fra Finnmark, og når jeg hører de banne og steike der nord, så koser jeg meg.. Det er helt vanvittig egentlig, for jeg kan ikke si at jeg liker banning normalt. Men de der nord, da kan jeg knekke meg i latter…Så ja, omgangsformene er vanvittig forskjellig etter som hvor man er.

 10. avatar Dag Eigil

  Ja, det der er merkelige greier. “Norraførr” er det liksom helt greit med slik banning, noe som ville virket helt uhørt dersom en østlending gjorde det. Svenskene er også svære til å banne og sverge. Rart. Det er sikkert kultur. :-)

 11. avatar Dag Eigil

  Ja, visst faen, det er lørdag! :-)

 12. Ja, du hadde vel heller likt å høre: “Åh, Gud, er det deg?”

  😉
  Hihihihi!

 13. Eller: “Å faen, Gud, er det deg…?” Tror den er litt verre…

 14. En vanlig hilsen jeg får når jeg er på butikken er; “ååå, jeg får så dårlig samvittighet når jeg ser deg”
  “Hmm..Takk, hyggelig å se deg også”:)

 15. Østlending???? Trodde det var vi vestlendinger som var hårsåre for banning (og for det å våge å være seg selv….)

 16. avatar Dag Eigil

  Kanskje det hadde vært litt mer positivt, på en måte. Men kanskje ikke bra for folk med stort ego? :-)

 17. avatar Dag Eigil

  Da kan det jo lett bli til at man sitter med en litt sånn følelse av å ha driti på draget, på en måte…. :-)

 18. avatar Dag Eigil

  Det er nok mulig at vi her på det mørke fastland er noe mer hårsåre for overdreven banning og sverging enn de østpå. Men en østlending som banner og sverger på nordnorsk vis, vil nok ta seg noe eiendommelig ut? :-)

 19. avatar Dag Eigil

  Ja, nettopp! Sånn kan det også sies.. :-)

 20. Faen, har ikke folk dannelse..?
  Beklager. Fristelsen ble for stor.
  Jeg tror nok det var ment som et signal på positiv overraskelse.
  :)

 21. Var like før jeg kjøpte en dørmatte med teksten “Oh no, not you again!” på. Men hadde ikke penger akkurat da desverre. Nå angrer jeg …:( Den var artig.

 22. Eller som jeg sier når Storegutt ringer mamma’n sin: Hva err’u vil? (oversatt: hva kan jeg gjøre for deg min kjære)

 23. avatar Dag Eigil

  Hehehe, slik kan det også sies! Av og til kan ord ha en annen betydning enn en skulle tro…? :-)

 24. avatar Dag Eigil

  Ja, høfligheten og den kollegiale omtanken kan anta mange former, vettu! :-)

 25. avatar Dag Eigil

  Vi har også sett noe slikt på en eller annen butikk. Men så kjøpte vi den ikke, av en eller annen grunn. Senere angret vi, men har ikke sett slike matter der igjen. Det endte med at vi kjøpte en telefon formet som en banan i stedet. Gul og fin. Kompensasjon! :-)

 26. avatar Dag Eigil

  Ja, det helt forj…., så uhøflige enkelte folk kan være…hehehehe… :-)

 27. Jeg har det problemet at ansikt som jeg ikke har hilst på “med navn” gjerne fort blir glemt! Folk hilser på gaten så og spør hvordan det går og jeg bare snakker med, inntil jeg etter ti minutter av samtalen plutselig får en skikkelig “AHA!” følelse å husker hvor jeg har sett personen før 😛

  Men ville nok tenkt negativt om noen bare “åh faen er det deg!” *ler*

 28. avatar Dag Eigil

  Vi kjenner til det der problemet. Ansikter du kjenner igjen fra en eller annen sammenheng, uten å koble det til verken navn eller konkret situasjon. Da kan det lønne seg å si “Ja, takk for sist!”

  Ellers er nok slike hilsener som omtales i dette innlegget avhengig av settingen, hvis de skal oppfattes som positive, kanskje.. :-)

 29. Ah, det er det man sier når skattefuten kommer på besøk he..he..

 30. avatar Dag Eigil

  Når den karen stikker innom, så kan man gjerne finne på å påkalle så mangt, hehehehe.. :-)

Leave a Reply