Dag Eigil: Vi har i grunnen bare tær!

Deter rart med det.  Selv om vi er akademiker, i likhet med vår hustru – velsigne henne – og i grunnen vet mye, har vi alltid hatt en stor beundring for folk som er flinke med hendene, da av håndverksmessig karakter.  Selv er vi i grunnen ikke særlig praktisk anlagt.  Vi klarer oss selvsagt i hverdagen, og kan male en vegg eller fikle litt med innmaten i en pc.  Vi er heller ikke redd for å ta i et tak, og bli skitten på pusselankene.  Men vi er ute av stand til å få til noe av mer substansiell, praktisk/estetisk karakter.  Som for eksempel å legge golv eller innrede et loft.  Da må vi ha proffe folk inn.  Vi bøyer oss derfor baklengs i diverse former for støv for slike folk. 

Vi er med andre ord vel kjent med det som noen beskriver som å ha overskudd av tommeltotter, også her i det lune redet.  Eller for vårt vedkommende, tær. Vi har, sånn håndverksmessig sett, kun tær.  Vår hustru – velsigne henne – har det på samme måten. Tilsammen har vi vel 41 tær. Fæle greier.  Enda godt at det ikke er 42!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
akademiker, baklengs, tær, tommeltotter

30 comments


 1. 42!!!! Don’t panic!

 2. avatar Dag Eigil

  Vår hustru – velsigne henne – har heldigvis bare 20… :-)

 3. avatar Dag Eigil

  Heldigvis bare 41 totalt… :-)

 4. Dere er nå litt i overkant, spør du meg, men det kan jo være et gode…? :)

 5. avatar Dag Eigil

  Det gjelder å kjenne sin begrensning, vettu! Vi gjør nesten mer skade enn nytte dersom vi prøver oss på noe skikkelig praktisk/estetisk. :-)

 6. Hehehe, og hvor er den 41.?

  Eller…., forresten, jeg vil ikke vite 😉

 7. 42 e et bedre tall. 42 e svaret. THE answer.

  and the rest, after a sudden wet thud, was silence…. 😉

 8. BTW, skal vi annta at du har en tå som stikk ut på midten av kroppen å, som ikke e så flink til sånne praktiske ting?

  *kniZ*

 9. hæhæhæ, det var ennå godt at det ikke var 42, DE!

 10. Heldigvis så0er jeg gift med en tusenkunstner ,så her leier vi ikke noen ,men gjør det selv 😉

 11. hei D-E

  jeg skulle så gjerne har vært multi-håndverker…

  jeg har malt og spikret og lagt gulv – og fruen legger flis – men multihåndverker – tenke seg det du…

 12. avatar Dag Eigil

  Nei, kanskje ikke verdt å nevne det rett ut, men den ER der…. :-)

 13. avatar Dag Eigil

  Ja, det hadde kanskje vært noe, et! Da kunne man kombinert det nyttige med det behagelige, på en måte. Og dersom man har en langkost i toer’n også, kan man samtidig vaske taket.. 😉

 14. avatar Dag Eigil

  Hadde ikke vært helt bra å oppdage noe slikt sånn helt over natten, nei… :-)

 15. avatar Dag Eigil

  Ja, slik har man det hos enkelte! Folk er heldigvis ulike… :-)

 16. avatar Dag Eigil

  Du har et godt poeng der, kan man si! :-)

 17. avatar Dag Eigil

  Det er situasjoner der oddetall ER bedre en partall! :-)

 18. Man kan alltids leve med en “tommel” for meget, det var værre hvis det var et kromosom.
  Ellers syns jeg ikke dere skal ha en slik nesegrus beundring for håndverkere – vi er stort sett noen skikkelige slasker.

 19. Her på bloggen er det forsåvidt kun en fordel å ha mange tommeltotter…
  Tær derimot – ikke så populært.
  Morsomt innlegg, Dag Eigil:)

 20. #10

  Eller tær da, som du påståelig har 21 av.
  Er bare så vant til at de mindre praktiske snakker om å ha 10 tommeltotter, så på vei fra overskriften din og helt ned til kommentaren min så endret dette seg.

  Her er man ekstremt praktisk anlagt, men det skorter litt på “innredningen på loftet”.

 21. Selv er jeg velsignet med en mann som kan alt!!!!Han har muret, laget hage, laget kjøkken, loft og satt inn vindu i fleng…. Jeg fortviler innimellom over min ivrige mann, han glemmer jo til og med å spiiiiise..Halloen…..men du og du så HELDIG JEG ER….

 22. avatar Dag Eigil

  Vel, det dreier seg heldigvis om liten fingerferdighet og praktisk sans. Heldigvis står det greit til med kromosomene.

  Slasker? Heldigvis var vi heldige med vårt eksemplar. Skikkelig flink, arbeidsom og ærlig fyr. Ja, norsk også. Fra Jæren. Samme fyr som i sin tid bygde residensen her.

 23. avatar Dag Eigil

  Tomler kan være bra her på vgb, men av en eller annen grunn har tomler et dårlig rykte dersom det påstås at noen har for mange av dem. Men tommelen er en meget viktig finger. Tærne, derimot, er også viktige, men lite egnet til arbeid, kanskje? :-)

 24. Så lenge i alle fall noen av tærne kan brukes på tastaturet så er det ingen grunn til å klage

 25. avatar Dag Eigil

  Hehehe, på “loftet”, ja. Men en som skriver så bra og reflekterte kommentarer som du, og dertil feilfritt og med god setningsbygning, må vel ha det som skal til både på “loftet” og i fingrene..? :-)

 26. avatar Dag Eigil

  Det kan nok være heldig å ha et slikt prakteksemplar av manneslekten i heimen. Og hvis du også er tilsvarende praktisk, så må det jo bare være helt topp? :-)

 27. avatar Dag Eigil

  Noen av tærne, i alle fall 10 av dem, kan avgjort brukes på tastaturet. Og til en del andre ting. Vi greier oss heldigvis, sånn til husbruk… :-)

 28. Her har vi vel nesten det samme, men gjør det nesten selv likevel. Og det blir jammen ikke så galt:)

 29. avatar Dag Eigil

  Det dreier seg vel kanskje også om å tørre å gjøre noe, uten å tro at det er mer til skade enn til nytte. Og så er det jo fint å erfare at resultatet ikke blir så verst alligavel. Vi gjør jo selvsagt en del ting, så som maling, i sin tid planering av hagen etter husbygging, etc. osv., men de tingene som krever nøyaktighet er vi forsiktige med… :-)

Leave a Reply