Dag Eigil: Oppstandelse og morgenstund i Kulturhovedstaden

 nok Nok en oppskrytt morgenstund. Overtegnede hverdagshelt har nok en gang stått opp for å møte hverdagen, og bidra til å holde de der sabla hjulene i sving.  En av disse morgenene der man våkner opp med skallebank, uten å ha hatt det spesielt gøy dagen i forveien.  Kanskje det er været som gjør det? Utenfor vinduene er det grått og regnfullt, unektelig en høstlig stemning i luften, og vi liker ikke høsten.  Men vi har da presset ned et par brødblingser, og sitter nå tenksomt med kaffekoppen, Coop, selvfølgelig, mens vi utvider vår horisont med morgenavisene og lokalradioen.  I underetasjen strever vår hustru – velsigne henne – også med å gripe dagen.  Carpe Diem, vet dere. Må for all del ikke glemme å ta med oss den der minnepennen! En ny dag i Kulturhovedstaden har opprunnet.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
høstlig, hustru, kulturhovedstaden, morgenstund, oppskrytt

22 comments


 1. Hvorfor er det Coop – selvfølgelig? ;o)

  Jeg sverger til Kjeldsberg, og eventuellt evergood (presskannekaffe-såklart!!!!  )

  Håper hodet blir bedre! Ha en fin-fin dag!!!

 2. må si at d der va verdens søteste radio æ har sedd! 😀

 3. avatar Dag Eigil

  Ja, den er riktig så liten og søt og fargerik. Vi kunne ikke dy oss da vi oppdaget den i hyllene på dingsebutikken “Ting” her i fjor. Virker helt greit! :-)

 4. avatar Dag Eigil

  Vel, vi handler rett som det er på butikker av typen Prix, Mega, OBS…men kanskje av gammel vane. Eller fordi Prix-butikken er i nærheten av bussholdeplassen, hehe…
  Men vi er selvsagt ikke på noen måte fanatiker! Ha en herlig dag, og god bedring med tannverken! :-)

 5. æ hadde nokk heller ikke klart det. *småmisunnelig, ja*

 6. Av og til må man bare unne seg en aldri så liten dingse-utskeielse! :-)

 7. Ja det er grått i dag Dag Eigil, men vi har da hatt det sånn tålelig bra den siste tida da.

  No dritt å våkne opp med ufortjent skallebank.

 8. Ha en fortreffelig dag, og husk:
  Bak skyene er himmelen alltid blå! ;))

 9. avatar Dag Eigil

  Takker for hyggelig kommentar! Joda, himmelen er blå et sted der oppe, og akkurat nå titter solstrålene faktisk fram mellom skyene. Ha en fortsatt herlig dag! :-)

 10. #4 æ e nokk flink med sånne dingse-utskeielsa… 😉

 11. avatar Dag Eigil

  Grått, ja. Men sommersesongen er da ikke over. Dt kan fortsatt komme fine dager. Skallebank er noe dritt, selv med den aller beste samvittighet. Godt det finnes piller.

 12. avatar MT

  Hei,god morgon og ha ein fin dag.
  Vups vekk med hovudverken:)

 13. avatar Dag Eigil

  Jo, takk for det! Hodeverken er heldigvis forsvunnet, etter kaffe, piller og tidens hjelp! En fin dag til deg også! :-)

 14. avatar Dag Eigil

  Det høres bra ut. Godt for humøret med slike utskeielser av og til. Forleden slo vi til og med til med en sånn liten ASUS-minidatamaskin, jf. innlegg nedenfor… :-)

 15. avatar -

  Kaffe smaker vondt!

 16. La oss si at vi har en saklig uenighet her! :-)

 17. Hjelper ikke å snakke om Kulturhovedstad når du drikker kaffe fra Samvirkelaget. Trodde jeg hadde gjort det klart i en annen kommentar hva ordentlig kaffe er.

  Ellers ser man jo et aldri så lite paradoks i det å utvide sin horisont ved å lytte til lokalradioen. *knegg*

  Ha en god dag!

 18. Gmrgn… Elven ned gaten utfor her en en meter bred, mao normalt stavangersk pissevær, og byens aluminiumslokk har lagt seg stort, grått og flatt fra horisont til horisont. Det er godt jeg ikke er alkis.

  Du er tidlig oppe får en si. Jeg kommer med sjeldent opp før klokka nærmer seg ni men så jobber jeg til gjengjeld ofte frem til kveldsnytt.

 19. avatar Dag Eigil

  Vel, av og til må man bare ty til lettvinte løsninger fra Prix, i behagelig kort avstand fra bussholdeplassen. Men vi vet heldigvis hvor skikkelig kaffe er å oppdrive, også her i byen.

  Vår lille ironi med lokalradioen og lokalavisen tok du, tydeligvis. :-)

 20. avatar Dag Eigil

  Vi kan også, ved slike anledninger, observere en klassisk vei-elv som renner rimelig stritt nedover gaten. Og i rimelig hyppig forekommende situasjoner, vannrett vestlandsregn rett inn i sjelen. Ikke bra. Kan får skallebank av mindre. Men opp må man jo stå, og ut og gå. Vi hverdagshelter må på jobben, må vite. Folkevogna startet greit i dag også. Som vanlig.

 21. Bra at hodepinen har gått over. Ikke noe særlig gøy det nei :-)

 22. avatar Dag Eigil

  Hodepinen gikk heldigvis over for hersittende hverdagshelt også denne gangen. Men det var jo ille mens det stod på. Føler oss helt grei nå. :-)

Leave a Reply