Dag Eigil: Noen ord om høy og høytid

Det er august, og vi er for lengst tilbake i jobbhverdagen.  Selv om været utenfor vårt vindu her er temmelig grått og trist, er det fortsatt sommer, i alle fall for en stakket stund. Vi kan nesten ikke forstå det, det var jo nettopp mai du fagre, milde og juni og juli og god og varm tur til Kreta, og alt var bare kos og ouzo og badeliv og fryd og gammen.  Reisevesken står imidlertid fortsatt her i rommet, av en eller annen grunn, som om intet var skjedd, og minnes bedre tider.  I skrivende stund og på sittende rau har hverdagskverna tatt tak i vår mentale krave og bukselinning og kastet oss inn i diverse mer eller mindre stormende klasserom. Vel, stort sett rolige, sådanne.  Det er sommer, men det pedagogiske seletøyet er tatt på.  Den fine tiden er snart forbi, og nå venter høst og horisontalt vestlandspøsregn langt inn i sjela.  For å gjøre tristessen fullkommen, er vi attpåtil  inne i det som i kirkeårssammenheng omtales som ”det festløse halvår”.  Utenom søndagene er det ingen røde dager på kalenderen før Jul med din glede og Ti gleder seg Jerusalem.  Traurige greier, ikke en sabla høytid på månedvis.  Skjønt høytid og høytid.  Egentlig har vi aldri forstått hva vi, når vi skal ha det koselig og sosialt, skal med alt dette j…. HØYET!   Vi trodde i vårt enfold at høy og høytid er noe som hører sommeren og til dels høsten til.  Men det er så rart med det, Basusjernet….eh, Jesusbarnet ble etter sigende lagt i en krybbe fylt med høy, og jul er jo en høytid, så det er nok en sammenheng likevel.  Ha en høytidsstemt sensommerkveld!

 

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
august, høy, høytid, traurig, tristessen

40 comments


 1. men dere har jo en høstferie, D-E….

 2. jeg vet at Danmark har en Bots- og bede dag på høsten en gang….

 3. Har du starta med å sjå fram mot juleferien? Eg er nett ferdig med sumarferien og gler meg til å ta fatt på arbeidet igjen.

 4. Siden du nevner det, hvor blir det egentlig av alle englene som daler ned i skjulene våre?? ;o)

 5. avatar Dag Eigil

  Vi har vel også noe slikt, men det er ikke noen rød dag på kalenderen. Dersom det ikke er en søndag, da.

 6. avatar Dag Eigil

  Kjekt å reise og ha ferie, vettu! Vi ser liksom ikke helt fram til jul ennå, på en måte, nei, langt derifra. For så vidt greit å komme i gang med jobb og hverdag igjen, etter en fin ferie. Men litt nedtur, også, på en måte. Akk ja.

 7. Jeg ble påminnet om at det er snart høytid…. kun 4 måneder igjen til jul (‘o’)

 8. avatar Dag Eigil

  Ja, er det ikke en velsignelse med den der høstferien! Vi har allerede begynt å telle ned! :-)

 9. avatar Dag Eigil

  Vet ikke helt, men de må i alle fall slå seg noe aldeles forferdelig! :-)

 10. avatar Dag Eigil

  Huff, det er nesten ikke til å tenke på, en gang. Nei, hold fast i sommerfølelsen så lenge som mulig, og be om at det blir “Indian Summer” i september i år… :-)

 11. Siden jeg plutselig var innom her finner jeg det på høy tid å opplyse at noen (les jeg) har ferie også på denne tiden av året, iallfall ut uka… Ha en strålende uke på jobben:)

 12. #2b

  i Norge er denne lagt til søndag….

 13. avatar Dag Eigil

  Akk, ja. Men vi har vel en eller annen 2. dag et sted, som veier opp for dette her i landet., :-)

 14. avatar Dag Eigil

  Da vil vi håpe at du koser deg skikkelig i ferien, med godt sensommervær, pils og alt som hører til! :-)

 15. Det er på høy tid å forberede seg til julehøytid ja…. *sukk*… tida går fort og sakte på samme tid…. årene flyr avgårde å *vips* så er en bortevekke…..

 16. Å hjelpe og trøste, det gjorde godt med en skikkelig magelatter, tusen takk. “Hva skal vi med alt det j…. høyet” hehehehehe……

  Hva hadde vært drømmejobben da Dag-Eigil?

 17. avatar Dag Eigil

  Det er rart med det, man blir litt blind for alle fordelene med det man holder på med etter en del år, man ser ikke den der berømmelige skogen, eller var det skolen, for bare trær. Vi har det i grunnen kjempebra, med en fin blanding av fagskolestudenter og videregående-elever, som går på landsdekkende linjer som er så populære at det er tusenvis av søkere for å komme inn. Litt stress og mas, av og til mer. Men vi har det bra. Det med drømmejobben? Ikke godt å si. Kanskje en “skrivende jobb” av et eller annet slag? :-)

 18. avatar Dag Eigil

  Tiden går skremmende fort, ingen tvil om det. Ennå noen måneder, men egentlig er jula like rundt hjørnet. Og vi mennesker, vi lever bare en kort stund her på jorden, og vifter opp litt støv og lager litt bråk, og så en dag går teppet ned. For alltid. Og tiden går, selv har vi passert de 50. Akk ja. Vi får nyte hver dag.

 19. I en kald og grå hverdag er det viktig å lage seg egne tider og ritualer. Hver helg kan bli en fest! Red ser på helgene som ferie ;o)

 20. avatar Dag Eigil

  En god strategi. Vi gleder oss til helgen allerede. Skal smake på taxfree ouzo, og tenke på sommer, sol og varme.. :-)

 21. Ja, det er på høy tid med en høytid nå snart!

 22. Etter en velfortjent og lang lærerferie bør det være gode greier å gyve løs på den daglige dont igjen. Røde dager er det hver 7. dag jo! Og fri hver lørdag! Da kan du nyte alle solbildene vi tok i ferien. Og plutselig er det høstferie! Åyåy-faktoren over høytidsmangelen får ikke gjenklang hos meg, dessverre! :-)

 23. avatar Dag Eigil

  Hva, savner du virkelig ikke en og annen rød dag på kalenderen, utenom søndager, slik som det er fra jul til pinse? Er ikke det kjekt, da? Bare innrøm det.. :-)

 24. avatar Dag Eigil

  Ja, ikke sant? I alle fall bør det bli godt vær, slik at bøndene får inn høyet. For uten uten høy, ingen høytid. :-))

 25. Det er snart hørt ferie og da får du noen dager fri Dag Eigil .Ha en fin kveld kos deg 😉

 26. avatar Dag Eigil

  Høstferien kommer, vettu! Da blir det nok som vanlig “guttetur” til Sverige. Ha en fin kveld… :-)

 27. Ja, høyet må inn! Hvordan skal vi ellers kunne hoppe i det?

 28. avatar Dag Eigil

  Det er jo en glede å kunne hoppe litt i høyet av og til, spesielt når det går mot mørke og kulde. Så høyet må inn, absolutt. Høsten er følgelig høytid, ja. :-)

 29. Jeg vil ikke tenke på høstregn,kulde,snø og HØYtider enda.. Det er ca 7 måneder til våren kommer igjen! :) Ha en flott dag!

 30. Jeg må bare innrømme at jeg ikke liker religiøse høytider. Det er noe kulisseaktig over det hele. Dessuten; hva er vitsen med å ha fri når hele byen er stengt og statskirketrøkket ligger tett og klamt over det hele mens radio og tv hykler hele nasjonen til beksvarte helvete. Som å være shanghaiet inn i en virkelighet jeg ikke aksepterer grunnlaget for, liksom. Fritid er fine kål det, men bare ikke på disse avgudsbetingelsene.

 31. Men har du ikke fått inn høyet nå, så er det jammen på høy tid!

 32. – og så var det stoffmisbrukeren som ble høy på halm. (Sorry)

 33. avatar Dag Eigil

  Vi får håpe at han ikke hadde høyballer, også…! :-)

 34. avatar Dag Eigil

  Ja, man kan bli høytidsstemt av mindre! :-)

 35. avatar Dag Eigil

  Det er lenge til neste vår, ja. Og mørketiden venter. Men slutten av august, og kanskje hele september, er jo gjerne en sjarmerende tid, kanskje med litt “Indian summer”? Vi får nyte den tiden mens den er her. :-)

 36. avatar Dag Eigil

  Vel, det er så. Det kan kanskje bli litt vel mye statskirkelig og butikkstengt tvangshøytid over det hele. Men man kan da i alle fall ta seg en aldri så liten juledram, i det minste. Når den tid kommer. :-)

 37. Høytidens pensjonsytelser og skatteordninger i samfunnets øvre lag….. *sukk* høytid ja!

 38. Her kan du lese om høytid beskrevet i praksis: http://www.hegnar.no/

 39. avatar Dag Eigil

  Vel, den slags høytid er jo litt spesiell, da. Selv må vi nok belage oss på vanlig pensjon til vanlig tid, for å si det slik.. :-)

 40. avatar Dag Eigil

  Det blir i det minste halv skatt i desember! Selv for oss vanlige folk! :-)

Leave a Reply