Dag Eigil: Adjunkt og lektor med innrykk? Ja takk!

Vi har i de senere år dessverre vært vitne til at de tradisjonelle yrkestitlene man har hatt i mange yrker, der yrkestittelen altså indikerer kjønnsforskjellene, bortimot har forsvunnet.  For veloppdragen og godt voksen herre som overtegnede, er dette fenomenet selvsagt sterkt å beklage.  Det heter stort sett ikke "formann" lenger.  Neida, nå er det "leder".  Kjønsnøytralt, må vite.  Unntatt i Fremskrittspartiet, da.  Der holder man seg fortsatt med en skikkelig forMANN! Men så er jo Siv Jensen et skikkelig mannfolk, da!  That girl’s got balls!  Og så har vi disse berømmelige fylkemennene, da.  Der holder man fortsatt fanen høyt, selv om mange fylkemannsembeter i dag bedekkes…..eh, bekles av quinder.  Men ellers er det kjønnsnøytralt stort sett over hele fjøla.  Ombudsmennene omtales nå bare som ombud.  Det er jo nærmest som en ombudsmessig kastrasjon å regne! Fy og fy!  I helsevesenet dreier det seg om pleiere, hva enten det er damer eller herrer.  Man finner ingen sykepleiersker lenger.  Et tap for språket, spør du oss.  Går man til skoleverket, så finner man fort ut at alle er lærere, eller til nøds adjunkter og lektorer.  Man differensierer ikke lenger mellom lærere, som altså fra naturens side er utstyrt med "stell", og lærerinner.  Forferdelige tilstander.

Vi vet ikke helt hva som kan gjøres for å avhjelpe denne bedrøvelige utviklingen i andre yrker, men vi vil herved slå et slag for skoleverkets ansatte.  Der heter det, som muligens kjent, i alle fall i de innviedes kretser, "adjunkt" og "lektor" for de som ikke har tilleggsutdannelse, og "adjunkt/lektor med opprykk" for de som har tilleggsutdannelse.  Og det er her vi ser mulgheten for litt kjønnsdifferensiering: For herrene: "Adjunkt/lektor med opprykk", altså som før, og for damene "adjunkt/lektor med INNRYKK"…..

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
adjunkt, fylkesmann, kjønnsdifferensiering, lektor, ombudsmann, stell

18 comments


 1. avatar -

  Ja! Støttes!

 2. avatar Dag Eigil

  Nyttig er det også med slike betegnelser. Så vet man hva som er hva, på en måte! :-)

 3. HÆHÆHÆ….veldig bra idè! Får håpe det lar seg gjennomføre i alle yrkesgrupper etterhvert, det gjør seg jamen med litt humor på alle arbeidsplasser vil jeg tro….HÆHÆHÆHÆHÆÆÆ……..  ;)))))

 4. Bra forslag. Så får vi bare ta for oss “jordmor” da. _Den_ tittelen er det etter sigende ikke noe å gjøre noe med. En mann kan absolutt ikke bli “jordfar”, han må altså jobbe som “jordmor”. I tråd med andre reviderte titler burde bi mao gå inn for “jord”, alternativt “jordperson”… eller..?

 5. avatar Dag Eigil

  Ja, det må være orden i sysakene! Ikke utidig sammenblanding! Folk må ha krav på å vite at den ærverdige lektoren er men person med opprykk! For eksempel… :-)

 6. avatar Dag Eigil

  Vanskelig, det der med jordmødrene og deres yrkestittel. Eller husmødrene, for den del. I sistnevnte tilfelle: Kan man kunne unna med å si at en mannsperson for tiden er hjemmeværende husfar, eller faller det på en måte igjennom? Eller for del del, jordfar, likevel? Hva med jordmenneske, eller husmenneske? Husmann kan det jo ikke være, det blir straks feil!

 7. Eit glimrande forslag. Eg har notert meg at med innføring av dei kjønnsnøytrale titlane, så forsvinn også den koselege delen av “sexpresset” på jobben. Alt vert nøytralt og grueleg kjedelig.

  Men når det er sagt, så har titlane lite å seie for min del, så lenge folk respekterer kvarandre… :))

 8. Eh… halve kommentaren forsvann i posten. Her er resten, hvis den kjem fram…

  Vart dette litt svevande og tvetydig? Bekymre deg ikkje. Sylja er i politikkmodus for tida, det går nok snart over. 😉

 9. avatar Dag Eigil

  Hehehe, ja, man skal ikke se vekk fra den der “koselige” delen av sexpress på jobben. Eller den som går på uskyldig og sjarmerende småflørting, kanskje.

  Respekt for hverandre må det selvsagt være. :-)

 10. avatar Dag Eigil

  Og politikere er som kjent svevende og utydelige, i alle fall rett som det er…? :-)

 11. He,he,he…Og desto viktigere å kle seg så man matcher sitt kjønn :-) Ikke rart jeg liker å dolle meg….

 12. Man er seg selv bevisst 😉

 13. På tide og vaske brillene…jeg syntes det sto Inntrykk…hahhahaaaa:))…D og kan en seriøst innrykk gjøre uutslettelig inntrykk må vite!!

 14. Den kommentaren der var beviset på skikkelig møkkete briller!! Vi prøver igjen!
  Jeg syntes det sto Inntrykk…hahhahahaaa:)) Dog kan et seriøst innrykk gjøre uutslettelig inntrykk:))

 15. avatar Dag Eigil

  Ja, det gjelder å lese nøye hva som står, helst med velpussede briller. Vi er heller ikke i tvil om at et godt innrykk gjør et uutslettelig inntrykk! :-)

 16. avatar Dag Eigil

  Ja, det med hvordan man kler seg og ter seg er også med på å understreke de sjarmerende kjønnsforskjellene, helt klart!

 17. avatar Dag Eigil

  Ja, slik skal det jo egentlig være, da… hehehe.. :-))

Leave a Reply