Dag Eigil om å skaffe seg hybel i gamle dager

Ikke for å være noen slags "party-pooper", å nei, langt der i fra! Det er da sommer og sol, og dertil varmt, og det er viktig å nyte frihetens gleder for dem som har anledning til det.  Men faktum er likevel at det nærmer seg august, og med det følger skole- og studiestart.  Vi vil derfor dele en aldri så liten hybelhistorie med dere. 

Selv i de glade 70- og 80-årene kunne det til tider være en skikkelig utfordring for unge studenter å skaffe seg en hybel i storbyen.  Men vår fetter, den blivende apotekeren, reiste likevel med friskt mot til Tigerstaden, for å utvide sin horisont og bli initiert inn i farmasiens verden.  Men så var det dette hersens hybel-problemet, da.  Det måtte jo simpelthen løses først.  Men etter en hel del av det selvanlige klabbet og babbet, fikk han faktisk tilslag på en grei hybel, og han dro ut for å se på lokalitetene og snakke med utleier.  Hybelen var både romslig og fin, og lå dertil sentralt.  Husleien var det heller ikke noe å si på, den lå på et behagelig lavt nivå.  Vår fetter trodde han hadde vært riktig så heldig.  Husverten virket også hyggelig, da han sa at det var et par vilkår når det gjaldt leieforholdet og den lave husleien.  Leietaker måtte for det første klippe plen og stusse busker og hekk i hagesesongen, og kanskje måke litt snø om vinteren. Jaha, ikke noe problem for vår fetter.  Men det var et vilkår til, som var mer betenkelig: "Og i tillegg går jeg ut fra at du kommer og MJÆLKER MEG sånn et par ganger i uka!"

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
apotekeren, hybel, lokalitetene, storbyen, studiestart

26 comments


 1. Uff, ja… Er det for godt til å vere sant, så er det ofte det… 😉

 2. Ha ha! Litt må man jo kunne trå til! :-)

 3. avatar Dag Eigil

  Vel, de beste historiene er jo gjerne de mest usannsynlige…og denne er faktisk sann. Men vår fetter tok nok ikke hybelen, nei..

 4. Knegge :-)

  Det var tider. Husker min gamle lærer på ungdomsskolen, en knakandes kjekk kar fra det høye nord, husker han fortalte om hvor vanskelig det var da han kom til hovedstaden på begynnelsen av 70-tallet.

  Hybler fantes, men dette var mens det fortsatt var lov å diskriminere og sjikanere folk her i landet, og annonsene i Aftenposten hadde (mange av dem) et forbehold mot sunnmøringer og nordlendinger.

  Heldig for dem at det på denne tiden begynte å strømme inn folk fra fjernere himmelstrøk.

 5. avatar Dag Eigil

  Ja, ikke sant…? Og kvinnelige studenter får jo visstnok ofte slike tilbud… :-)

 6. Uff a mai da han visste hva han ville ha da 😉

 7. avatar Dag Eigil

  Men vår fetter tok ikke denne hybelen, kan man si…hehe..

 8. avatar Dag Eigil

  Vi har også hørt rykter om at det faktisk var såpass smålige forhold en del steder. Og samer var jo HELT uakseptable å ha som leietakere. Og ja, det var helt greit med sjikane mot både den ene og den andre gruppen i de tidene, noe helt annet enn i dag.

 9. avatar Dag Eigil

  Ja, for jenter har jo fått slike tilbud støtt og stadig i alle år, er det de som sier. Men denne utleieren hadde andre preferanser, kanskje? :-)

 10. Er da man springer så fort man kan i motsatt retning?

 11. avatar Dag Eigil

  Historien ble fortalt med en kjekk mine og et smil, men han kom seg nok rimelig fort vekk derifra, ja….

 12. Kanskje ikke så veldig merkelig.

 13. avatar Dag Eigil

  Hehehe, nei, han fikk seg nok et aldri så lite sjokk da. :-)

 14. Håper ingen tok hybelen.

 15. avatar Dag Eigil

  I det minste hadde han da problemer med å få den utleid. Men gudene vet, i en desperat situasjon… huff!

 16. avatar Ute

  Vel, i nødens stund så er det jo så mangt man må finne seg i og akseptere.

 17. avatar Dag Eigil

  Vel, det finnes kanskje grenser for det, også. Selv i hybelnødens tid.

 18. Oi da! Bra Dagros måtte se seg om etter andre budeier 😉

 19. Jeg har vært borti såkalt håndplukking i det private leiemarkedet. Mange hadde kommet på visning… herregud. Da var det nok best å legge ut annonse selv.

 20. Hun skulle ikke ha jenter for å si det slik.

 21. En hybel-historie en kan lære noe av! :)Det må ha vært en heller selsomt øyeblikk da innholdet av den siste betingelsen “gikk hjem”.. Da gjelder bare en regl: Løp så fort du kan,den ANDRE veien!

 22. avatar Dag Eigil

  Ja, helt spesielt. Utleieren likte nok gutter, kan man si… :-)

 23. avatar Dag Eigil

  Vår fetter fortalte denne historien da den var rimelig fersk, til måping og påfølgende latter fra oss tilhørere. Han var nok rimelig kjapp med å komme seg ut derfra, kan man si!
  :-)

 24. avatar Dag Eigil

  Ja, det later til at det er utleiers marked når det gjelder studenthybler. Dette blir stadig verre. Visning og håndplukking av leietakere blir nok også mer vanlig.

 25. avatar Dag Eigil

  Bedre med mannlige leietakere, som kunne “stå til tjeneste…”? :-))

Leave a Reply