Hva ville Jesus gjort – i dag?

Vi som kjenner vår Bibel, i alle fall så noenlunde, vil nikke gjenkjennende til historien om hvordan Jesus mettet de 5000 i ørkenen med litt brød og et par fisker.  Man kan lure hva han ville gjort i en tilsvarende situasjon i dag.  Dersom han nå skulle gjort et slikt stunt, ville han mest sannsynlig ha samlet de 5000 i Byparken, og mettet dem med et par hamburgere og tre Coca-Cola…

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
bibel, brød, byparken, fisk, ørkenen

28 comments


 1. Han ville vært fast ansatt hos meg som “vann til vain” maker=P

 2. avatar Dag Eigil

  Heller vann til vin… :-)

 3. avatar Dag Eigil

  Heller det, ja! :-)

 4. Om han gjør Akerselva til øl, blir den fort dårlig. :/

 5. avatar Dag Eigil

  Uff, det får da være måte på øl..hehe..:-)

 6. Hva med kjøttkaker og saft, ekte norsk. Eller, nei det var nå så klart ikke i Norge han skulle komme tilbake…. Oki, oki, McDonalds og cola it is….

 7. Ja det står jo så sannelig intet om størrelsen på serveringsproduktene …. På den annen side, Tror du han ville velge slike usunne produkter da ? Tatt i betraktning at vi har rikelig tillgang på gourmetmat i det fri foreksempel Escargots à la bourguignonne som jo kunne være et godt alternativ i disse miljøtenkende tider :) For detaljert oppskrift: http://www.varden.no/

 8. Jøye meg har dere ikke tatt den enda, og nå som det nettopp har vært fiskestreik og alt og det?

 9. Jeg tror han ville prøvd å blogge, men noen ville meldt han til mod. og han ville blitt korsfestet igjen.

 10. Darfur

  takk
  zohre

 11. Han ville nok bedt Frelsesarmeen om hjelp….:)) og som i vet, det er makt i de foldede hender…!!

 12. avatar Dag Eigil

  Jo, gjerne i Norge. Men Jesus vil jo måtte være internasjonal, og ha appell til de fleste…så hamburgere og cola er kanskje ok.. ?

 13. avatar Dag Eigil

  I våre brunsnegletider kunne vel i alle fall snegler vært en fin “side dish”. Sikkert sunt, også! :-)

 14. avatar Dag Eigil

  Hehe, kanskje en rask mobiltelefonsamtale til Frelsesarmeen hadde gjort susen, ja.. :-)

 15. avatar Dag Eigil

  Jesus kunne nok tatt seg en runde i Darfur, ja…! Behov for det. :-)

 16. avatar Dag Eigil

  Ja, det e jo enda en god grunn for ham til å velge mat med basis i kjøtt fra pattedyr! Selvsagt.

 17. avatar Dag Eigil

  HÆ HÆ HÆ HÆ HÆ HÆ….HØH! :-))

 18. Tja jeg tenker mer på en skikkelig Bacalao fest jeg…med snaps og øl til.

 19. han hadde åpna en bar og tjent seg jævlig rik på evnen å gjøre vann om til vin, tenk deg alle de utgiftene han slipper med å kjøpe inn vin! han ville antageligvis ikke kommet igjen med ordtaket “jesus-wine, makes blinde people see” siden det ville nok forbrukerloven satt en stopper for. men rik, det ville den fyren blitt!

 20. avatar Dag Eigil

  Slett ikke verst forslag! Det ville nok blitt skikkelig bra omsetning, og Jesus ville garantert blitt steinrik. Og tenk hvilken merkevare det ville blitt! :-)

 21. avatar Dag Eigil

  Ja, det høres godt ut. Heller bacalao enn hamburgere, for ikke å snakke om god drikke!
  :-)

 22. Først og fremst hadde han reist ned til Filippinene, slik at han kan bli korsfetet hvert år.
  Dernest hadde han tatt kontakt med Presidenten, rakt fram hånda og gratulert henne med å sette ny rekord hva angår å bespise sine tilhengere/innbyggere ….

 23. avatar Dag Eigil

  Ja, der kunne han nok kanskje gjort en innsats. Han blir da ellers, etter det vi har lært, korsfestet ved vikar hvert år, visstnok samme mann år etter år. Det må være en inspirert person. Ellers er det jo flott hvis Presidenten har greid å bespise tusener av sine nødstedte landsmenn og -kvinner. :-)

 24. Siden Jesus visstnok vandrer blant oss den dag i dag kunne han rett og slett blitt sendt til ørkenen på nytt. Der er millioner i dag som trenger ham enn de 5000 han reddet for mange liv siden.

  Det er slike ting jeg finner forkastelig når man snakker om å tro. Urettferdigheten vi intet kan gjøre med…

 25. avatar Dag Eigil

  Det er så visst nok av både ørken og sultende og nødstedte i dag, også. Så en aldri så liten innsats fra nevnte persons side hadde nok ikke vært så helt av veien. Eller hva med p puste litt rensende, guddommelig pust inn i vår atmosfære? Nei, det der med lidelsens problem er det nok mange som lurer på…. :-)

 26. avatar Dag Eigil

  Moderne tider, moderne virkemidler… :-)

Leave a Reply