God morgen, alle sammen! Eller i alle fall, morgen.

En ny dag har opprunnet.  En ny arbeidsdag venter.  Ny dag, nye utfordringer.  Og vi strekker våre legemer i mer eller mindre velbehag etter en uskyldig natts søvn, karrer oss opp, gjennomgår de sedvanlige morgenritualene, og kommer oss på jobb.  Den som sover, synder som kjent ikke.  Eller kanskje man gjør det likevel.  Det spørs jo hva vi drømmer om.  Ny dag, nye utfordringer.  Det er ikke alle som er så heldige.  Er det ikke herlig, dere…?

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
dag, dere, herlig, ny, utfordringer

34 comments


 1. joda, jueg er glad jeg har en jobb å gå til, men skulle ønske det gikk ann å hoppe over noen dager… slik som dagen i dag… Dette blir en stress dag…Ønsker meg til fridagen i morgen..(ikke ofte jeg tar meg fri)
  Dessuten skulle jeg ønske det var mer enn 24 timer i døgnet, for da kunne jeg kanskje ha sovet mer enn 6 timer pr. døgn.. Men da ville vel arbeidstiden blitt forlenget da???

 2. avatar Dag Eigil

  Jobbstress er nok en realitet for ganske mange. Har du fri på fredag? Da blir det jo langhelg, og det er jo flott! Men enkelte dager er ille, ikke tvil om det.

  Ellers sitter vi her med karakteroppgjøret og lokal eksamenssensur. Det er stressende dager, men så nærmer jo ferien seg, dag for dag… :-))

 3. Jeg husker jeg sa “Good Morning Hugh” til min gode venn Hugh klokka fem en morgen for mange år siden. Vi skulle ut på en av våre flyturer.

  “What so fucking good about it?” var svaret.

  Og heldigvis så gjorde svaret hans at han fikk en bedre dag etter hvert.
  Og noen av de dagene kan du lese om her 😉

  Flyturer:
  http://www.vgb.no/945
  http://www.vgb.no/945
  http://www.vgb.no/945

 4. God morgen:)) Det ble det takket være Sjefens iherdige innsats for å få med seg PC`n nyrenset og velduftende???..hjem til fruen:))
  Ha en smittefri og nydelig dag:))

 5. ikke alle.. ble minnet veldig sterkt om det i går og i dag, av fraværet til ADHDungen..

  så du sover så uskyldig?? 😉

  det sies jo, at den som sover synder ikke…

 6. avatar Dag Eigil

  Helt herlige historier, Flabben! Det er i sannhet ikke alle morgener som er like gode, nei.. :-)

 7. #1.5
  jepp jeg tok meg fri dag jeg skal i møte med kommunen.. vi skal inspisere tennisbanen og diskutere tiltak..
  Selv om jeg er ung så kan jeg jaggu vippe kommunen av pinnen, fordi jeg forbreder meg godt før slike møter, og gjør “leksene” mine. Så jeg har lest årsbudsjettet for i år og forslagene for årsbudsjettet frem til 2011.. samt at jeg har sjekket om alt det kommunen har skrevet og sagt til oss stemmer… har bare igjen å høre med tennisforbundet om kommunen virkelig har hatt kontakt med de.. så blir det spennende i morgen tidlig kl 08:00….
  ha en flott dag!!

 8. Vi er heldige vi :) Ha en flott dag! :)

 9. avatar Dag Eigil

  Hei og hopp!
  God morgen til deg også! Hyggelig at pc’en din er oppegående igjen, og fri for virus. Det er viktig med oppdatert antivirusprogam, vettu. Og det hjelper også med en datakyndig mann i huset. Ha en herlig dag.. :-))

 10. avatar Dag Eigil

  Nei, ikke alle dager, kanskje. Men dog de fleste. Håper vi.

  Det sies jo i ordtaket at det ikke syndes når man sover, men vi er ikke helt sikkert. Noen drømmer kan jo være ganske heftige, da.. :-)

 11. avatar Dag Eigil

  Ja, da har du sannelig litt å gjøre. Så flink du er! Og det høres jo ut som om du har en spennende jobb, også. Ha en herlig dag du også! :-))

 12. avatar Dag Eigil

  Ja, vi er absolutt heldige, vi som har jobb. Det er ikke alle som har det, tross såkalte gode tider. Ha en frydefull dag og uke! :-)

 13. Det blei jettefin åpning på dagen!
  De hittil tjente penger fra jobben ved PC’en er på kr.1135 :-)
  – Fint å sitte her å jobbe, samtidig mens en kan høre på The Stranglers og The Cramps.

  Fortsatt God Dag tilbake!

  mvh

 14. avatar Dag Eigil

  OK, en aldri så liten økonomisk opmuntring på formiddagen! Ikke verst. Det er hyggelig med slike lyspunkter. Bijobb ved pc’en, eller…? Ha en frydefull dag! :-)

 15. Aaaaa *strekke seg ved kjøkkenbordet*

  Nå er det faktisk ikke så ille å ikke ha jobb heller, synes jeg. Vel å merke så lenge det er selvvalgt og tilstanden opphører så snart jeg og bankkontoen min føler for det da.

  Usnoozebare vekkerklokker som står og hopper klokken halvsju, kjøkkengulv fullt av melk, to unger som skal leveres hit og dit, ekstraunge som kommer, småsyk minstemann og leker som flyter overalt tar selvfølgelig bort litt av fri-følelsen. Men likevel, jeg er da ganske heldig jeg også – selv uten jobb.

 16. Det å ha en jobb og en oppgave kan ikke undervurderes; muligheten til å gjøre noe nyttig,oppleve at noen har bruk for oss.. Heldige er vi!:)

 17. Re Dag Egil

  Prøver å tjene litt utenom trygden, ved å skaffe meg feriepenger ved hjelp aksjespekulasjon.
  For et øyeblikk siden, ble jeg plutselig og så halve gevinsten, men så lenge det er tap, så bør jeg ta det med ro.

  Men jeg tror ikke skal jobbe til kl.22 i kveld, ved å handle på New York Stock Exchange. Det får holde til Oslo Børs stenger, da kroppen lengter etter bevegelse i nærmiljøets Osbad.

  mvh

 18. så lenge det IKKE er tap, skulle det stå :-)

 19. avatar Dag Eigil

  Ja, spesielt når siden du nevner at det er selvvalgt, og at tilstanden kan bli brakt til opphør relativt greit ved behov. Ellers høres det jo noe strevsomt ut…? :-)

 20. avatar Dag Eigil

  Enig i det! Selv om det tidvis kan se litt rart ut, eller virke noe ulystbetont, spesielt når det er mørkt, kaldt og guffent om morgenen, og det er lenge til ferien. Men vi er absolutt heldige som har jobber vi stort sett trives med. Vi skal ikke ta slikt som en selvfølge.:-)

 21. avatar Dag Eigil

  Forsiktig, forsiktig…

  Kanskje greit med litt fysisk aktivitet i stedet.. :-))

 22. avatar Dag Eigil

  Ah, det var bedre. Men forsiktig allikevel. :-)

 23. Strevsomt og strevsomt. Det er klart at med tre barn fra ett til fire år, og et ekstrabarn på besøk et par ganger i uka blir det litt å gjøre. man kan jo ikke bare leke, maten må lages, klærne vasket og huset holdes innenfor helsemessig godkjent standard. Det er en døgnetrundt jobb til tider, men likevel synes jeg slett ikke det er så forferdelig slitsomt som mange skal ha det til. Det går i ett, men det går tross alt i et helt annet tempo enn man må holde i arbeidslivet. Mye av tiden går jo tross alt med til lek, sang og eventyrlesing, og det kan vel knappast kalles slitsomt.
  Jeg får da både tid til voksensamvær, blogging og litt jobbing med mitt nystartede firma også.
  Hvor slitsomt noe oppleves har gjerne litt å gjøre med hva du gjør det til, hvilken innstilling du har og hvor mye energi du bruker på å syte.

  (Og før noen kommer å hugger hodet av meg; jeg snakker ikke for de som er i full jobb og alene med omsorgen for flere barn med slitsomme diagnoser! jeg snakker bare for meg selv, og jeg er priviligert.)

 24. Vi takker for fyldig og reflektert kommentar, med kloke ord. De fleste av oss har vel erfart at det finnes en del folk rundt oss som bruker mye energi på nettopp å syte og klage, det være seg i jobbsammenheng og på hjemmebane. Og det er stress på jobben og sure sjefer og tidsklemme både her og der, og what have you. Enkelte yrkesgrupper har også dessverre fått et slags “syterstempel” på seg, selv om det kan diskuteres hvorvidt det er berettiget eller ei. Vi mener også at det brukes alt for mye energi på syting. Da kan det gjerne være bedre å gjøre noe med situasjonen i stedet, og heller være proaktiv. Det er flott at du synes du har det bra, på tross av travelhet. Håper også at det går bra med det nystartede firmaet ditt. Som lønnstaker lar vi oss imponere av slikt. Ha en fin dag videre. :-))

 25. Hei Dag Egil!

  Tok i mot rådet ditt, og feiget ut med null tap og null gevinst :-) Det nærmet seg viktige nøkkeltall fra U.S.A nå om 18 minutter……, så får en se om det blir gunstigere å vente et par uker.
  Men alt i alt, så må jeg si økonomisk strålende fornøyd, da jeg har tjent nesten 28 000 kr. Så på den måten fikk jeg tjent inn til en utenlandstur/ferietur fra forrige måned :-)

 26. En helt OK dag i dag. I dag var første dagen med klutevask, da jeg har fått skåret i huden og ikke har lov å dusje…

 27. Tja.. den er helt ok liksom… :)

 28. avatar Dag Eigil

  Du verden, det får en si! Skal ikke se vekk fra at det av og til kan ha noe for seg å holde roen, ha den berømmelige isen i magen, i slike ting. Det er vel bare å gratulere. Og god ferie! :-))

 29. avatar Dag Eigil

  Dager som er helt OK er….selvfølgelig nettopp det! Skåret i huden?? Skadet deg? Kirurgisk inngrep?

 30. avatar Dag Eigil

  Høres bra ut. Stort sett det samme her, kanskje litt mye mas med dette karakteroppgjøret, etc.. Men det går greit… :-)

 31. Hvor vanskelig kan dette karakterstyret være? Jeg vil anta at uansett hva du gir dem så synes de sikkert alle sammen at de minst skulle ligget en karakter høyere. Så hvorfor ikke bare gi dem alle en karakter lavere enn de fortjener? Så kan du sette de som klager opp en og gjøre dem fornøyde samtidig som de ikke har fått sytet seg til noe de ikke fortjener. Og de som ikke klager og blir sittende med for lav karakter. De burde snarest lære seg at snille, stille jenter og gutter ikke kommer noen vei!

  Ha! jeg skulle vært lærer! 😉

 32. avatar Dag Eigil

  Det er nok en del arbeid med sensur av lokale eksamener, retting av mangfoldige vanlige prøve- og stilebunker, møter, setting av stanpunktkarakterer, innføring i SkoleArena, og annet. For eksempel arbeidet med de såkalte modulkarakterene i fagskolen. Det er klart at vi ikke gir ved dørene i karaktersammenheng, men vi prøver da å være rettferdig. Så får en vurdere klager når de kommer. Men det er vel her som ellers i livet når det gjelder snille gutter og jenter… :-)
  Du hadde sikkert bltt en god lærer!

 33. Neppe! Du skjønner, den dagen tålmodigheten skulle deles ut ble jeg lei av å stå i kø og forsvant før jeg fikk noe.

 34. avatar Dag Eigil

  :-)))

Leave a Reply