Dag Eigil: Sex i gamle dager, pluss litt fransk

Det var mangt som var vanskelig i gamle dager.  Vanskelig, og ikke minst skamfullt.  Ta nå dette med sex, for eksempel.  Det var virkelig vanskelig, og ikke minst skamfullt.  Alt som var nedenfor beltestedet var fy og skyldfølelse og uff og nei, ja, rent ut unevnelig.  Vi erindrer i så måte en hendelse i ungdommen.  En kompis hadde arvet en gammel bok fra en grandtante, sannsynligvis ved en misforståelse, og gjorde et uutslettelig inntrykk.  Boka het "Vort seksualliv", og var skrevet en gang rundt begynnelsen av 1900-tallet, av Dr. Med Fritz Kahn. Denne doktor Kahn var den nye tids mann, og han gikk hardt ut i sin kritikk av tanker og ideer som forårsaket allehånde seksuell frustrasjon.  Som tanken om at man selvfølgelig ikke måtte onanere, eller bedrive selvbesmittelse, som det så vakkert het.  For mannens vedkommende ville nemlig dette forårsake hjernesvekkelse, siden man da tappet ut…nuvel.  Man måtte selvfølgelig heller ikke ha sex utenom ekteskapet, eller for den del, sex i utrengsmål innenfor ditto. 

Doktor Kahn hadde nemlig i sin karriere fått inn atskillige, seksuelt frustrerte personer, som kunne oppvise et besynderlig utvalg av lidelser i sakens anledning.  En gang hadde legen fått inn en mannlig pasient med en virkelig eiendommelig tilstand.  Pasienten var prest, ugift, og dertil sterk i sin religiøse tro.  Dette medførte selvsagt at han avstod fra sex i enhver form, og han drev heller ikke med denne forferdelige "selvbesmittelsen".  Dette var med andre ord en mann som etter aftenbølnnen sov med hendene oppå dynen!  Med tiden hadde dette resultert i at de følelsene som normalt skulle vært i tilknytning til hans mannlige vedheng og tilliggende herligheter, nå var blitt overført til håndflatene.  Han fikk følgelig orgasme hvis han gned seg i hendene, eller for den del, når han skulle håndhilse på representanter for menigheten.  Ikke så rart, egentlig.  Håndflatene er jo for der fleste et fra før følsomt område, bare prøv.  For et problem!  Pasienten måtte få utskrevet noe slags dulmende smørelse for å dempe denne følsomheten, slik at prestemannen atter kunne hilse på sin hjord uten å gå fra konseptene.  Hvordan følte det når han for eksempel skulle applaudere, sa boka ikke noe om. 

Ellers lyder som kjent det meste bedre når det blir sagt på fransk.  Så også i forbindelse med prevensjon i gamle dager, noe vi kunne lese i en annen seksualopplysningsbok fra omtrent sammer periode.  Siden man ikke hadde p-piller, og kondomer gjerne var vanskelig å oppdrive, ble man oppfordret til å praktisere det man kalte for "La Methode de la Belle Discretion".  Det lyder flott, eller hur?  En gentleman skulle alltid huske å praktisere dette i forbindelse med seksuelle utskeielser.  Åh, hvilken betryggelse for quinden lå det vel ikke i å høre den pene herren si: "Je practise la Methode de la Belle Discretion"!  Not to worry!  På godt norsk låter det imidlertid ganske så annerledes: "Bare slapp heilt av! Eg ska hoppa av i svingen!"  Ha en fortsatt vidunderlig aften, og husk hvor dere skal ha hendene om natten…

Ratix.no Rating

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
fransk, håndflatene, menigheten, , sagt, sex, skyldfølelse, vanskelig

23 comments


 1. Pene piker har alltid hendene oppå dynen må vite!!…as if:)) Takk gode gud for at kunnskapen vedr sex har kommet en anelse lenger!! Man blir ikke “blind eller svært svaksynt” som det het i gamle dager, pga onani…Da hadde vel både du og jeg vært “avslørt” siden vi begge bruker briller:))..hihihi
  Ha en syndefri aften:))

 2. *Ler* Stakkars mann – og nå fikk jeg bilder i hodet som…nuvel, nuff’ said – ha en finfin aften :0D

 3. avatar Dag Eigil

  Selvsagt sover pene piker med hendene oppå dynen! Pene gutter gjør også det! Men det spørs selvfølgelig hvem sin dyne det er snakk om, da… hehehe.. :-)

 4. avatar Dag Eigil

  Ja nettopp, ikke sant…? Men det er jo kjekt med bilder, da. Ha en fortsatt herlig og varm sommerkveld.. :-))

 5. Ha, ha, ha! Nå fikk jeg en god latter.
  Så det er derfor jeg har briller??

  Men en liten tanke sånn på tampen av kvelden. Pussig hvor mange fortidligfødte det var i gamle dager. Det første svangerskapet i ekteskapene var veldig ofte ganske så kort.. Men så store og flotte barna var… Hmmmm..

 6. avatar Dag Eigil

  Ja, kanskje det er grunnen til at du ikke har behov for briller! Selv har vi briller, dertil sterke. Det samme har vår hustru – velsigne henne – hmmm.
  Det var merkelig korte svangerskap før i verden, ja. I sannhet et merkelig fenomen. Ha en fortsatt fin kveld! :-))

 7. Ikke over dyna for da bærer det galt avsted. I got you!

 8. avatar Dag Eigil

  Nei huff, da må det nok bli under dynen med hendene allikevel… :-))

 9. Glad jeg ikke var prest dengangen ;))

 10. avatar Dag Eigil

  Og kvinner kunne jo bare glemme tanken på å bli prest, uansett, i den tiden. Fordeler med alt.. :-))

 11. Takk for opplysningen, det var meget informativt.

 12. avatar Dag Eigil

  Vi takker og bukker høflig… :-))

 13. Det høres vel litt mere fancy ut det derre Franske greiene enn: Bare ro ned , jeg legger bare ladningen oppover ryggen på deg. he..he..

  …jasså, så runking har faktisk vært litt forbudt alltså?

 14. avatar Dag Eigil

  Det meste lyder finere på fransk, som de også sier i TV-reklamen!
  Og det meste var verre med sex før. Selvbesmittelse var aldeles forferdelig, nesten det verste av alt. Man skremte også folk med å gjengi bilder av innskrumpede kjønnsorganer, med tekster som “Dette er kjønnsorganet til en onanist”. Helt sant. :-)

 15. Altså… Hendene…?

  På kona????

 16. avatar Dag Eigil

  Den stakkels Præstemands egne hender, ja.

  Ellers er hendene er så visst følsomme nok! Både ens egne og konas…:-)

 17. Artig! Du har kommet langt da, siden du klarer å skrive om det;)

 18. Herlig innlegg!

  Det er godt det går fremover..på visse områder hvertfall;)

  Nytelse er IKKE oppskrytt! Det er helt nødvendig!;)

  Kos deg, og dere:)

 19. avatar Dag Eigil

  Takker og bukker på det høfligste. Joda, heldigvis går det da framover, i alle fall på noen områder… :-)

 20. avatar Dag Eigil

  Alltid langt framme vettu… ;-))

 21. Ja, dette viser med all tydelighet at vi må holde oss i selen… Men hvorvidt selen vil holde oss, er en annen sak…

 22. avatar Dag Eigil

  Hehehe, det er vel da det gjelder å kvalitetssikre styrken på selen, slik at vi er sikre på at den holder… :-))

 23. Nei, sex var i sannhet problematisk før… :-)

Leave a Reply