Dag Eigil: Vårt faderlige opphav så en UFO, men ikke alle var interessert

Vi har sett så mangt hittil i vårt nå, vel, middelaldrende liv.  Mange reiser har vi foretatt, i Europa, Asia, til dels Afrika og også Sør-Amerika, og flere reiser planlegger vi å foreta før teppefall.  Men faktum er at det aldri har vært oss forunt å se en UFO.  Vårt faderlige opphav, derimot, har sett en UFO.  Et skikkelig, Uidentifisert, Flygende Objekt.  Det må her opplyses om at faderen er en nøktern og meget jordnær person, som ikke lar seg affisere i utrengsmål, og slettes er troendes til komme inn i en tilstand av ufologisk hybris av småtterier.  Når det dertil anføres at observasjonen også ble bevitnet av moderen,  tillegg til vår da høyst levende bestemor, velger vi følgelig å feste en viss lit til sannhetsgehalten i denne hendelsen.

Vi går atter en gang tilbake til 80-tallet, den gang samtlige aktører var betraktelig yngre, høyst oppegående og til og med, hva gjelder den eldste, levende.  Selv var vi på den tiden ung, dog ikke helt uskyldig,  student i Bergen, denne for alle formål fagre studentbyen som ingen besøker uten å bli preget av den.  Vi var følgelig ikke til stede på heimstadøya da dette skjedde.  Til stede var derimot vår onkel, på den tida en meget spesiell person.  Det er han vel fortsatt.  På sin måte.  Vel, dette var bakteppet.  Hva var det så som hendte?  Etter det vi har kunnet finne ut av, må det ha vært noe i nærheten av følgende:

Det var en sommerkveld, eller til og med sommernatt, en gang på 80-tallet.  Faderen skulle ut på tunet en tur som snarest, for å sjekke et elller annet.  Han ble da overrasket over å se det han senere har beskrevet som en mellomting mellom en halvmåne og et vikingskip, høyt på himmelen, med en blinkende lysstripe midt på.  Objektet skal ha vært av omtrent samme størrelse som, vel, Månen, dog uten å være det.  Objektet hang stille på himmelen i etter måten lang tid, hvilket vil si i over en time.  Faderen har også gitt uttrykk for at han ønsket å få se en UFO en gang før han forlot jammerdalen for godt, og ble fullstendig fjetret av synet.  Etter en stund greide han å rive seg løs, og gikk inn for å hente moderen, og sammen beskuet de det Uidentifiserte, Flygende Objektet en hel stund.  Deretter ble de enige om å gå ned til "Gamlahuset" tvers over veien, for å gi beskjed til Besta om tingenes tilstand.  Hun fikk på seg skoene og kom ut, og nå var det tre oppegående personer som i fellesskap andektig kunne beskue UFOen.  Den hang fortsatt der og blinket, som en lysende halvmåne med ekstrautstyr.  Og samtlige av dem ble der og da klare på at dette var en helt unik opplevelse, noe helt spesielt. 

I et uthus like ved huserte vår onkel, på den tiden også student i Bergen.  Han hadde tatt en tur hjem til barndomshjemmet.  De tre tenkte at han også kunne ha glede av å se UFOen, så de gikk inn til ham.  Faderen prøvde så godt han kunne å lokke ham ut på tunet, men han nektet.  Han satt godt, drakk øl og røykte sigar, og var ellers overbevist om at ekstraterrestrielt liv fantes, og at deres romfartøyer besøkte vår planet jevnlig.  Han hadde følgelig ikke noe behov for å gå ut for å observere noe han likevel visste var der.  Faderen skal ha blitt temmelig irritert over hans tilsynelatende tåpelige og utakknemlige oppførsel, men til ingen nytte.  Han var ikke til å rikke.  Vår teori her er at han sannsynligvis var full og dum, og ikke bare sta.  Folk er så rare, og enkelte er rarere enn andre.  Og siden skal faderen og de andre ha sett at UFOen forsvant i en utrolig fart, helt uten lyd.

Og selv har vi fortsatt ikke sett noen UFO, annet enn i drømmeland.  Men det er jo et fint land, det også.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
faderen, flygende, objekt, omtrent, onkel, størrelse, ufo, uidentifisert

32 comments


 1. Det kan ikke ha noe å gjøre med at det for han kanskje ikke var et Uidentifisert Flygende Objekt da?

 2. avatar Dag Eigil

  Han brydde seg ikke en gang med å gå ut og se. Så ja, han hade kanskje i sitt stille sinn bestemt seg for at det var et en IFO, et Identifisert, Flygende objekt. Men litt utenomjordisk nærkontakt av 1. grad burde vel ikke være av veien… ? :-)

 3. Stiiilig. Det har liksom blitt litt stille om UFO’s og sånn i de senere år. Nå er det bare miljø og dritt og sånn. Men jeg husker Hestdalen eller var det Hessdalen? Der ble de jo vant til ufoene. Hilsa vel kjenning med dem på vei til jobb. Blinka med billysene kanskje :)

 4. avatar Dag Eigil

  Det har unektelig vært litt stille omkring UFO-fenomenet i det siste, ja. Kanskje det bare er her? Vi mener å ha fått med oss at interessen fortsatt er stor, for eksempel i USA. Joda, Hessdalen var lenge framme i media med sine uforklarlige lysfenomener. Vi tror vel ikke helt at det var billys… :-)

 5. Når oppegående, jordnære og nyktre mennesker ser samme uforklarlige sak så kjøper jeg ikke forklaringer som fellespsykose, plasma og hva det nå er man kommer trekkende med.

  Jeg husker ufoen som svevde over Gandsfjorden St.Hans 1971 (eller var det 1972) og som ble observert av flere mennesker i Stavangerregionen. Jeg fikk høre om det av en klassekamerat. Denne karen, en avholdende, gudstro misjonærsønn ble rasende da vår lærer i matematisk geografi prøvde å avvise det hele som tull.

  Det som er litt rart er at ufo observasjoner har avtatt i det sise, samtidig som hver og en etterhvert går rundt med (video)kamera i lommen til alle døgnets tider. Sånn sett så burde det vært mye flere og bedre observasjoner i dag enn tidligere, men så har vi jo muligheten for at ufo’ene vet det og tar sine forhåndsregler….

 6. avatar Dag Eigil

  Vi har heller ingen sans for argumentet om massepsykose, etc., spesielt ikke i dette tilfellet. Vi har ellers forståelsen av at interessen for UFO-fenomenet fortsatt er interessant i USA, men kanskje mindre så i Europa. Ikke utenkelig at UFO-manskapene tar sine forholdsregler. Kanskje det er litt som med spøkeri og hjemsøkte hus, det ble mindre av det da det ble vanlig med elektrisk strøm… :-)

  Vår onkels oppførsel i aktuelt tilfelle var rimelig sær, da. Mend det hadde kanskje sine forklaringer.

 7. Det må ha vært en utrolig opplevelse!:) Det som er så rart er at når noen sier der har sett en UFO, er det alltid en eller annen som avfeier det hele som oppsinn etter 0,3 sekunder… men om noen i sin genialitet ser at Gud har snakket til dem.. er alt i sin skjønneste orden..!! (Er det dette som kalles avvik i beviskjeden?) :)

 8. ..”i sin genialitet sier at Gud har..” skal det selvfølgelig være.. det hender jeg skriver to ord i ett.. :)

 9. avatar Dag Eigil

  Det kan ofte være greit dersom det er Herren som står bak fenomenet, ja, hehehe..
  Vi fikk dessverre ikke med oss fenomenet, men har intervjuet opphavet rimelig grundig om saken. Det må ha vært litt av en opplevelse. Vår øldrikkende onkel oppførte seg rimelig sært… :-)

 10. avatar Dag Eigil

  God setningsbygging er viktig… :-))

 11. Snillfant tror på ditt opphav, og finner det ikke urimelig at disse skal ha sett en UFO. Snillfant har selv sett noe som kan ha vært en UFO en vinterdag i 1983, da han var ute og lekte i snøen.

  Et mye brukt argument mot UFO’er, er “Hvis UFO’er finnes, hvorfor har jeg ikke sett en”. Men dette argumentet faller på sin egen urimelighet. For det er mange ting vi ikke har sett, men som vi tror på.

  F.eks, atomspalting. Hvor mange har sett slikt? Men vi tror på det når vi hører om det.

 12. avatar Dag Eigil

  Ja, du sier noe. Det er mangt vi tror på, som vi ikke ser eller har sett. Vi har i så måte full tiltro til opphavets observasjonsevne her. UFOer finnes, helt klart. Men så er jo det neste spørsmålet: Hva er det? Det dreier seg jo om Uidentifiserte, flygende objekter.
  Det var ellers interessant at Snillfant også har observert en UFO. Lekte i snøen? Hvor gammel var du?

 13. #6b Dag-Eigil

  Jeg var vel omlag 13 år. Jeg og broren min lå på ryggen i snøen og laget englevinger, da vi fikk øye på et sterkt lysende objekt som beveget seg raskt over himmelhvelvingen.

  Den gjorde unna 180 grader himmel på ca 20 sekunder, noe som betyr at den må ha hatt en svimlende fart. Og nei det var ikke noe stjerneskudd, for denne greia dukket opp i horisonten i sør-vest, passerte over oss og ble borte bak horisonten i nord-øst.

  Da undret vi oss litt, men tenkte ikke så mye over det. Etterpå besøkt vi en nabogubbe som var barnløs og ensom, og han fortalte oss at han hadde sett noe han trodde var en UFO passere over himmelen, da han var ute på verandaen for en liten stund siden. Da skjønte vi jo at det kunne være en UFO.

 14. avatar Dag Eigil

  Interessant, spesielt siden dette også ble observert av tre personer, som så det samme. I “vårt” tilfelle fortalte faderen som nevnt at objektet var rimelig stillestående i lengre tid, og lydløst, før det liksom startet opp og forsvant i meget stor fart, fortsatt uten lyd.

 15. Wow… Historien svarte til forventningene… Så spennende!! :)

 16. Meget fornøyelig lesning. Har ellers sansen for din onkel, er noget ved mennesker som har en slik stoisk ro. Ingenting bringer dem ut av fatning.

  KingKong er åpen for det meste, og at man har sett objekter som ikke har noen naturlig forklaring, det er for ham helt naturlig. Mange tror på Gud , også uten å ha sett ham, det er også naturlig.

  Men KingKong tror ikke på folk som mener seg bortført av romvesener. Der går grensen. Særlig er det kvinner som har opplevet seksuelle tilnærminger fra grønne menn om natten jeg setter spørsmålstegn ved. Det kan muligens ha vært en livaktig, erotisk drøm.

 17. avatar Dag Eigil

  Slett ikke verst, nei. Og begge våre nå aldrende foreldre er jordnære folk, som ikke er typen til å innbille seg ting, eller tolke månefenomener eller stjerner som annet enn det er. Skulle gjerne hatt sett fenomenet selv. Hadde vi tatt turen hjemom sammen med vår ødrikkene onkel, så kanskje vi hadde fått se det. Akk ja… :-)

 18. avatar Dag Eigil

  Hehehe, det er er jo også disse bortføringshistoriene da. Der det hevdes at ofrene har blitt fanget og ført om bord på romskip, og der vært gjenstand for diverse undersøkelser, herunder også noen forsøk av seksuell karakter. Dette minner mer om drømmer, kanskje ønskedrømmer. Men at det finnes noe som ikke kan forklares, er sikkert. Vår onkel er en spesiell fyr fortsatt. Han har ingen problemer med å akseptere verken UFO-fenomener eller for den del, eksistensen av huldrefolk. Samditig tar han alt med stoisk ro. Bra det fins slike folk. :-)

 19. Spennende. Men tror ikke jeg ville likt å møtt noen av disse objektene en mørk kveld jeg var ute og gikk alene.

 20. avatar Dag Eigil

  Det hadde vært spennende med en slik opplevelse, ja. Men kanskje nærkontakt ville vært mindre attraktivt?
  Vår onkel hadde i alle fall en stoisk tilnærming til saken… :-)

 21. Ved 2. gjennemlesning ble dette faktisk bedre, Dag Eigil. Det står seg godt i dette golde landskapet som heter vgb. Det nedslående og smått tragiske (i blogg-sammenheng, må ikke forveksles med jordskjelv eller fotball eller andre viktige saker) er at på 13 timer har dette udmerkede innlegg ikke generert en eneste kommentar, langt mindre noen tommel.

  Hvor er de som er så opptatt av kvaliteten på vgb, de som etterlyser de gode innleggene, de som etterspør de litterære kvaliteter?? Kjenner de ikke sin besøkelsestid?

  Nuvel, en tommel kommer herved i god streikeånd.

  Stå på, dette blir dyrt! (For meg)

 22. avatar Dag Eigil

  De hadde nok ikke med seg kamera. Dette var på 80-tallet, så noe skikkelig digitalkamera var ikke aktuelt. :-(

 23. Trøsten får jo være at mens du sitter på din fete lærer-rumpe, og mottar penger fra en sprengfyllt streikekasse, så kan du produsere morsomme innlegg her på vgb, som jeg kan kommentere mens forretningen min går konkurs. Det gjelder om å finne lyspunkter i en ellers grå hverdag!

 24. avatar Dag Eigil

  Takker for god omtale og tommel! Hyggelig å høre at noen av våre innlegg kan være både bra og lesverdige. Vi har for øvrig stor glede av å besøke KingKongs blogg, både innlegg og ikke minst kommentarene. :-)

 25. avatar Dag Eigil

  Takk igjen for hyggelig hilsen. Forhåpentligvis blir denne streiken en kortvarig “fornøyelse”. Men det blir kanskje et par streikepub-kvelder eller tre. Aldri så galt at det ikke er godt for noe! :-)

 26. Ehh, en skrekkelig tanke, men, … kan det være at din onkel er en utenomjordisk desertør som skjuler seg for det intergalaktiske militærpolitiet ? Aldri si aldri, – det er en mulig forklaring…

 27. NÅ er ihvertfall tommelen på plass.

  Blir litt avslørende å skryte av å ha gitt tommel når det står en skrikende 0 der.

 28. avatar Dag Eigil

  Nei, man skal aldri si aldri! Og med tilstrekkelige mengder øl vil han i alle fall muligens tro at han er det… :-))

 29. avatar Dag Eigil

  Takker…
  Ha en fortsatt solrik og velgjørende dag! :-)

 30. Dag-Eigil får tommel fra Snillfant også, for å bringe tilbake gamle minner og sette fokus på fenomener som folk burde bli mere klar over eksisterer.

 31. avatar Dag Eigil

  Hyggelig! Vi takker og bukker. Og ja, slike fenomener eksisterer. Det tror vi fullt på. Ha en fortsatt fin dag! :-)

Leave a Reply