Dag Eigil: Den gangen vi uten særlig vinnerlykke vant noe

La det bare med en gang være sagt: Vi har ingen utpreget vinnerlykke.  Det er i det hele tatt sjelden vi vinner i lotterier, selv om vi trofast tar lodd stort sett hver gang en stakkars loddselger ringer på døra, og vi har ennå til gode å oppleve at de ringer fra Hamar etter Lotto-trekningen.  En gang, på 80-tallet, naturligvis, opplevde vi riktignok at vår smule bil ble trukket ut til å bli kontollert av det daværende Biltilsynet hvert år i samfulle 4 år, som del av en undersøkelse i representativt utvalg, men vi opplevde liksom ingen stor glede derved. Men for et par år siden skjedde faktisk følgende: Vi var ute og handlet på et av byens store kjøpesentre.  Vi vandret omkring der inne, sammen med vår hustru -velsigne henne – og ble plutselit oppmerksom på at vi kunne delta i et gratislotteri, der gevinsten faktisk ikke var så hele ueffen.  Det var bare å kjøpe noe i 3 av stedets butikker, få stempel på et kort fra alle butikkene, og deretter levere kortet i en til formålet oppsatt postkasse innen kl. 14.00. Første butikk var helsekostbutikken. Piece og cake.  Deretter vandret vi videre, og gikk inn på apoteket.  Joda, de var også med på opplegget.  Nytt stempel.  Det begynte å nærme seg kl. 13.30, og vi begynte å få hastverk.  Inn i en diversedilldallbutikk.  Neida, de var av en eller annen grunn ikke med på dette.  Jasså?  Hva med Prix?  Nope!  De bare var i samme lokalet, men deltok ikke i utlodningen.  Til slutt inn på et parfymeri.  Joda, greit.  Det siste stempelet var fikset.  Så gjaldt det å finne postkassen, hvilket ikke var helt enkelt.  Vi ymtet frampå til vår hustru – velsigne henne – om at det kanskje var like greit å droppe hele greia, vi kom så allikevel ikke til å vinne.  Men hun stod på sitt, og til slutt fant vi endelig den betydningsfulle lodd-postkassen.  Og la oppi vårt ene, stemplede lodd.  Og så vant vi! Helt utrolig!  Hva vi vant?  En Vespa scooter!  Vi har nok brukt opp vinnerlykken vår for en stund…

 

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
lodd, lotteri, omkring, postkassen, stemplet, vandret

12 comments


 1. Men med hell i spill følger jo som kjent uhell i kjærlighet så det skal du bare være glad for!

 2. Så gøy! Blir den brukt mye? =)

 3. Det var jo noe det da til din velsignede kone :))

 4. Hehehe :D)
  Hærlig at dere fikk valuta for strevet :)
  Håper den har gitt mye glede :)

 5. avatar Dag Eigil

  Ja, vi har jo en skjønn hustru – velsigne henne – og det er jo det viktigste.! :-)

 6. avatar Dag Eigil

  Til tider, ja. Det er heldigvis en 125-kubikksak, så den følger trafikken. Nå om sommeren er den jo meget hendig. Lite bensin bruker den, også. :-)

 7. avatar Dag Eigil

  Vår hustru – velsigne henne – ser med en viss skepsis på dette presumptivt nyttige framkomstmiddelet. Hun er forsiktig av natur… :-)

 8. avatar Dag Eigil

  Den er grei og hendig, og følger trafikken. Vi kommer jo fram der man vil, også. joda, den er nyttig.. :-)

 9. Det var ikke rusk ! Jeg husker at de som hadde slik fikk plass til 6-7 langpils i den ene bobla.

  PS: visste du forresten at man meget lett kan trimme en slik sak, og spesielt dyrt er det heller ikke, og meeeget vanskelig å avsløre: Kjøp en 180 kubikks sylinder, den passer på 125cc blokka. Zooom !! :) Men selvfølgelig må du ikke gjøre slikt, for det er fali det :/

 10. ..fortsetter…

  Den eneste typen lodd som har gitt uttelling her i gården er vinlodd på diverse arbeidsplasser. Det var alltid en blandet fornøyelse når jeg som innleid konsulent snappet premiene foran nesen på slitere som hadde kjøpt lodd i årevis uten hell. En gang mumlet noen faktisk om juks…

 11. avatar Dag Eigil

  Ja, det var virkelig hyggelig å få oppleve at vinnerlykken faktisk for en gangs skyld var tiil stede. Vi var meget fornøyd med gevinsten. Fali’ å trimme, ja… :-))

 12. avatar Dag Eigil

  Vi har vel vunnet et par-tre flasker i vinlotterier en gang i blant. Men ikke så overvettes ofte… :-)

Leave a Reply