Dag Eigil om å smile om morgenen

Dersom det skulle være noen som lurte: Vi smiler rett som det er. Til folk vi kjenner.  Til venner og kolleger, i alle fall til noen av dem.  Til folk som ser hyggelige ut.  Til og med til vår hustru – velsigne henne – vårt livs lys og vår sengs varmekolbe – og endatil om morgenen.  Og det attpåtil om høsten og om vinteren.I alle fall forsøksvis. Selv om det kan være hardt til tider. Kanskje det kan ha noe med sengen å gjøre? Hos oss er er det umulig å stå opp på mer enn en side av sengen. Med mindre vi vil kravle over vår hustru – velsigne henne – , og da ville hun nok ikke blitt blid.  I alle fall ikke om morgenen, og da blir det dårlig med smil.  Ha en god dag!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
det, er, hustru, morgenen, rett, smiler, som

16 comments


 1. He he… Man må bestemme seg allerede når man velger sengeside for hvem som skal være blid om morgenen, og hvem osm skal være morragretten :)

 2. Jeg smiler om kvelden om morgenen noen ganger kan jeg være litt gretten :)

 3. avatar Dag Eigil

  Da blir det kanskje viktig å passe på å sette den rette foten ned på golvet først. I alle fall for den som har feil sengeside… :-)

 4. avatar Dag Eigil

  Lettere med smil om kvelden, kanskje. Morgenstunden er gjerne vanskeligere. I alle fall av og til.. :-)

 5. Det der med sengeside kan være vrient jah…har du tenkt på å krype ut i fotenden???

  Det kan se morsomt ut – og dermed avstedkomme smil fra den velsignede Varmekolben…

 6. jeg sitter her og smiler til skjermen relativt ofte, jeg.. andre i rommet synes det er ganse så rart!!!

 7. avatar Dag Eigil

  Ja, det hadde kanskje vært en tanke, spesielt dersom man ønsker å appellere til det gode humør fra hustruens side. Sånn ganske forsiktig..:-)

 8. avatar Dag Eigil

  Ja, det kan stå mye rart på de skjermene, gitt! Det kan nok hende at omgivelsene synes det er rart, men så får jo de også litt underholdning. :-))

 9. H1: Menneskekroppen trenger mosjon
  H2: Ansiktet er en del av menneskekroppen
  D: Ansiktet trenger mosjon

  Hvis du alltid skulle smile, ville ansiktet få lite variert mosjon. Det er derfor sunt å også legge ansiktet i mer alvorlige folder med jevne mellomrom. Det du driver med om morgenen er altså morgengymnastikk. Og morgengymnastikk er bra – for det står det i avisen!

 10. Huff.. Ble komplisert det her, men bein og sengekanter :) Men jeg har ikke det problemet nå om dagen, siden min kjære er i det store utland.. Kan stå opp med begge bein, og på begge sider av senga. Bortsettfra at senga er en hems, og det er stige ned.. He he.. :)

 11. avatar Dag Eigil

  Vi burde kanskje begynne med noe ekstra mosjon om morgenen, bortsett fra det å kave seg opp trappa og inn på kjøkkenet etter oppvåkningsdusjen, morgenmosjon av typen “lots of unpleasant bending”.. men vi som du sier, ansiktet er også en del av kroppen.. :-)

 12. avatar Dag Eigil

  Huff, fare for store fall? Watch out! :-))

 13. Det skulle vært forbudt å smile om morgenen. Huff og huff, og dobbelt huff. Morgenstund er tull i grunn. Men hvem er det som kan holde ut, nesten til morgenstund når jeg tenker meg om, jo det er Lilleyam. Og da smiler vi :-)

 14. avatar Dag Eigil

  Fine tanker! Vi smiler til verden, så får i det minste verden noe å le av. Ha en fortsatt strålende og solrik dag og helg! :-)

 15. Jeg har begynt å smile om morgenen jeg også. Jeg ser på det som morgengymnastikk, og da blir jeg så fornøyd med meg selv at resten går av seg selv. Ingen sak når man er lettlurt! :)

 16. avatar Dag Eigil

  Ja, ikke sant? Og når de gjelder denne forment for lettlurthet, blir det jo hyggeligere, også? :-)

Leave a Reply