Dag Eigil om å sovne med briller og sko på, gjerne i senga.

Å miste eller forlegge brillene er ikke noe gøy.  Hvor flott er det da når man etter en tids famling rundt i skoddeheimen finner dem igjen.  Normaltilstanden er gjenopprettet.  Likevekten.  Homeostasis.  Som inkarnert brillebruker vil vi gjerne få skrive noen ord om dette med briller og deres grunnleggende betydning for livskvaliteten.
Det er jo så rart med det, man blir liksom vant med dem, på en måte.  Det er liksom noe som mangler når de ikke er der.  Som totalt hekta brillebruker har vi full forståelse for dette.  Det blir plutselig så vanskelig å fokusere på de viktige tingene i livet, det eller dem som virkelig teller.  Vår hustru – velsigne henne – vårt livs lys og vår sengs varmekolbe – for eksempel. Når det dertil kommer at hun også bruker sterke briller, kan man jo bli rent poetisk av seg, og tenke at "nærast er du når du er borte".  Nå finnes det jo situasjoner der det er vanskelig eller direkte utilrådelig å bruke briller.  I dusjen, for eksempel.  Eller om natten, eller i det hele tatt i sengerelaterte situasjoner, i alle fall vanligvis. Unntaksvis med brillene på, selvfølgelig.  Nå har det faktisk hendt at vi har våknet opp om morgenen med brillene på i alle fall sånn tilnærmelsesvis, men det må jo tolkes som et ærlig forsøk på å se drømmene bedre.  Dette fenomenet opptrer gjerne i situasjoner der man også våkner med skoene på.  Vi erindrer at vi en gang leste et engelsk dikt, skrevet av…nuvel, det har vi glemt, men here goes:
What if you dreamt?  And what if, in your dream, you picked a beautiful flower? And what if you woke, and had the flower in you hand?  Ah, what then….! 
I virkeligheten er det jo enda bedre.  Man drømmer kanskje at man har skoene på, og under over alle under, MAN HAR DEM VITTERLIG PÅ, OGSÅ!  Det er jo helt fantastisk, knapt nok til å tro  Og så oppdager man kanskje at at man også har brillene dandert sånn lett henslengt ut over ansiktet. Da må man virkelig ha sett mye den natten.  Ja, det er i det hele tatt utrolig hva folk gjør i drømmeforskningens tjeneste.  Vi applauderer disse brave kvinner og menn, og håper at de ikke kommer i skade for å tråkke på brillene når de står opp.  Vi kommer avslutningsvis i hu en aldri så liten blues-tekst som vi en gang hørte, og endog var med og framførte, om det å våkne om morgenen og knapt nok kunne se, kanskje brillene var på vidvanke, og den går omtrent som så:
Well, I woke up this morning and I found that I could hardly see….
Yeahh, I woke up this morning and I found that I could hardly see…you know…
So I scratched my ass wildly, but it did not help me! Oooh, aah, aaah, yeahh!
Ha en krystallklar og visuell dag! 
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
avhengig, blues, briller, dikt, engelsk, henslengt, tilnærmelsesvis

20 comments


 1. God morgen:)) Å være avhengig av briller er noe herk! Det vet man alt om…Og på grunn av tørre øyne kan jeg ikke bruke linser heller..lett skal det ikke være! Og de 30-50 tusen for å laseroperere øynene, de finnes ei:)) Kanskje man kan tjene noen kroner hvis man finner opp briller for de som lider av sneversynthet og/eller er vrangsynt??? Ha en glad dag videre:))

 2. avatar Dag Eigil

  God morgen, Diva! :-)
  Ja, briller er kanskje et nødvendig onde. Men de bidrar jo selvfølgelig til å understreke vårt fra før intellektuelle utseende. Selvfølgelig. Vår hustru – velsigne henne – er også en ivrig brillebruker. For noen tid tilbake slo hun til og skaffet seg kontaktlinser. Etter noen dager med plundring, klaging og røde, rennende øyne, gav hun opp hele prosjektet, og gikk tilbake til status quo. Det skal ikke være lett. Ellers er det godt av vi gentlemen – og divaer – bare omgir oss med vidsynte og rasjonelle mennesker…i alle fall av og til. Ha en fortsatt fin dag!
  :-))

 3. avatar Ostepop

  Vel, ser du drømmene bedre, da?

 4. avatar Dag Eigil

  Vet ikke helt…for å si det slik: Før var vi usikker, men nå vet i ikke helt lenger… :-)

 5. Jeg er selv avhengig av briller, og har nettopp fått tilbake briller etter lang tids fravær. Brillene ble oppripet, og jeg måtte få optikeren til å sette inn nye glass. Nå ser jeg OK på venstre øye, og høyre øye lar seg fint benytte på nære avstander. Imidlertid gjør denne skjeive synsstyrken til at jeg får vondt i både hode og øyne etterhvert. Enkelte dager trodde jeg øynene var i ferd med å dette ut, andre dager skulle jeg ønske hodet datt av…

 6. avatar Dag Eigil

  Hehehe, kjenner til dette. Det skikkelig vondt, som om øynene holder på å bli skikkelig skrudd rundt i knotten. Vi å nok snart også til pers og teste synet og skaffe nye og sterkere brilleglass, huff…Men vi er jo mannfolk! Ha en fortsatt god dag! :-))

 7. Uff, kjenner meg igjen. Men unnet meg laser i høst og har ikke angret en dag siden… Men kjenner meg godt igjen ja.. Pass på brillene:-)

 8. avatar Dag Eigil

  Fint at det fungerte med laseropplegget. Var det dyrt og ubehagelig, spesielt i etterkant? Ellers skal vi fortsatt passe på brillene.. :-)

 9. Dyrt var det vel, kostet vel rundt 35.000,-. Men var hverken smertefult eller ubehagelig. Så litt tåkete den første kvelden, men var tilbake på jobb dagen etterpå. Har aldri angret ett sekund, er utrolig deilig å slippe både linser og briller.

 10. avatar Dag Eigil

  Du verden, høres ikke verst ut. Litt dyrt, ja. Men det hadde jo vært kjekt å klare seg uten briller, da. Vi får tenke over saken..
  :-)

 11. *ler meg ihjel*!:D Du skriver så levende at jeg kan se [sic] det for meg enda jeg ikke bruker briller!:)

 12. avatar Dag Eigil

  Takker og bukker.
  Hyggelig at vår lille helgebeskrivelse med tilliggende herligheter falt i smak. Ha en fortsatt herlig dag! :-)

 13. avatar Sofasliteren

  Har du tenkt på kontaktlinser?

 14. avatar Dag Eigil

  Har tenkt på det. Og så sluttet vi å tenke på det. Vi så hvordan vår hustru – velsigne henne – plundret, uten å få det til….:-)

 15. jeg vet akkurat hva du skriver om, brilleslange som jeg også er.. mareritt det der, ikke å finne…..

  verste mareritt er verken å finne sko eller briller, når man våkner og har det som travlest.. jeg løper ut av huset uten begge deler, da er jeg fullstendig fortvilet!! – men heldigvis var det bare det mareritt!

 16. avatar Dag Eigil

  Hehe, mareritt, ja! Men heldigvis har vi da et par ekstrabriller, slik at vi unngår de verste leteaksjonene. Men det må innrømmes at de har vært et par av dem… :-))

 17. Hehe. fin tekst.

  “Nærast er du når du er borte”, har aldri tenkt på den teksten i slikt, skal vi si, .. perspektiv.

  Gudbedre for et vær vi har (bank i bordet) :)

 18. avatar Dag Eigil

  Ja, salig Tor Jonsson fikk sagt det! :-)
  Været har vært etter måten fantastisk i lengre tid nå, satser på at det varer i alle fall til vi har vært på Rogafest neste helg. Men vi får nyte heret og nuet, selv om vi er på jobb. Pliktens gleder, eller hur? :-)

 19. Ho ho! Det er eit innlegg av det beste slag! Monge gode poeng og eg fekk meg ein god lått.
  Eg tykkjer eg ser deg og di hustru- velsigne ho, når dykk vaknar og ligg der med brillene på halv åtte.
  😀

 20. avatar Dag Eigil

  Takker og bukker på det høfligste, på gentlemen’s vis! Ja, det er i sannhet ikke helt greit å våkne opp om morgenen alltid, spesielt ikke etter en sen aften…eller kanskje vi skal si tidlig..? :-)

Leave a Reply