Dag Eigil om si nei til å kjøpe lodd på 80-tallet

Vi lar nok en gang tankene fly tilbake i tiden. I diverse sesonger på 80-tallet var vi sommervikar på hjørnesteinsbedriften der ute på øya, selveste Aluminiumsverket.  Dette involverte til tider heftig, fysisk arbeid, skikkelig svett og skitttent mannfolkarbeid.  Og skiftarbeid.  Og uke for annen var det nattskift.  Dette kunne være heftige greier selv for de mest erfarne, og ikke minst for en ung student.  Det sier seg selv at vi var rimelig trøtt og utkjørt når vi kom hjem til bingen på morgenkvisten. 

En morgen var vi rett og slett sliten da vi kom hjem fra nattskiftet, og der varte ikke lenge før vi kom oss til sengs og tok etter søvnen.  Vi hadde akkurat godt og vel entret drømmeland, da vi ble brutalt forstyrret av at det ringte på døra.  Heftig og lenge.  Gjentatte ganger.  Om vi stod opp?  Nei.  Ikke f….! Kom deg vekk. Det nyttet ikke.  Mer ringing.  OK. Det var brutt ut krig.  ikke noe annet å gjøre enn å stå opp.  Face reality!  På med slåbrok, stavre ut, åpne døra.  Der ute stod det en utidig frisksprortsaktig fyr, som med kjekk stemme spurte: SKAL DU KJØPE LODD FOR MOTORFØRERNES AVHOLDSFORBUND?

Vi festet blikket hardt i ham, og kom med noen mer eller mindre uoverveide gloser.  Loddselgeren ble forskrekket, snudde på femøringen, og beinfløy ned trappa.  Det ble ikke noe loddsalg.  Vi har faktisk ikke kjøpt lodd for denne organisasjonen siden, heller.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
80-tallet, fly, kjøpe, lodd, skittent, sommerjobb, student, svett, tankene

12 comments


 1. He he.. det var kanskje vanskelig å ta et hint når du ikek åpnet døra? Nei, dørselgere (og andre selgere egentlig) har jeg ingenting til overs for…

 2. avatar Dag Eigil

  Vi er som kjent normalt en høflig og veloppdragen person med de beste hensikter, som støtter de gode formål. Men også en gentleman har sine grenser… :-)

 3. avatar Dag Eigil

  Det er ikke alle som tar ting like lett, nei! Ja, du tar vel normalt lodd? :-)

 4. He he he. Har han ikke vært der siden sier du. Satte deg skikkelig i respekt du da 😉

 5. avatar Dag Eigil

  Vi kan umulig ha sett særlig blid og velvillig ut, nei. Ble forresten oppringt på mobilen så sent som i går, av nettopp Motoførernes Avholdsforbund. Man kan si at det ble en meget kort samtale. Vi liker ikke telefonsalg noe særlig… :-)

 6. avatar Sofasliteren

  Loddsalget var sikkert til en god sak.

 7. avatar Dag Eigil

  Det er vel noe som heter “Alt til sin tid”? :-)

 8. Men vi pleier jo ellers å være snill og velvillig, og tar lodd rett som det er! Men vinner vi?

 9. Du har vunnet “mitt herte” Dag Eigil..*fniser* ….vaffal hva humoren angår…resten tar Pætrisen seg av..

  Ha en strålende dag.

  Klem fra Mamzen som hilser deg og Varmekolben en god hurradag i morgen.

 10. avatar Dag Eigil

  Vi takker og bukker. Vi har faktisk glede av humoren din, også. Hils Patriarken, og ha en fornydelig 17. mai-helg! Vi og vår hustru – velsigne henne – har bestilt godt vær, og skal kose oss i helgen! :-))

 11. avatar Dag Eigil

  Håper magen holder… :-)

Leave a Reply