Gøy med avføringsmiddel

La det bare være sagt først som sist: En skikkelig student bor på hybel.  Det gjorde da også vi i hine hårde dager, skikkelig kvistværelseshybel med trekvite skråvegger i et fellesareal vi delte med en annen hybelboer, kun kaldt vann og dassen tre drøye trapper ned i kjelleren.  Men det gikk stort sett greit, vi var ikke bedre vant. 

En kompis som hadde slekt i England, kom på hybelbesøk med taxfreevarer  – og noe annet.  "Se her"!  sa han, og holdt begeistret opp en liten pappeske.  "Sjokolade med innblandet avføringsmiddel, kraftige greier!"  Ja, så sannelig.  Vi leste på esken, og ganske riktig: Ex-Lax, the Chocolate laxative.  (Dette utmerkede remedium kan fortsatt erholdes hos engelske chemists den dag dag, så løp og…)  Humøret var på topp.  Vi hadde tatt noen pjaller, og satt og spiste fra en pakke Twist.  Ex-Lax-bitene ble deretter pakket inn i Twistpapir, og lagt pent i en liten haug for seg selv.  Fliring. Latter. 

Så banker det på døra, hybelnaboen fra tvers over gangen hørte at det var liv inne på hybelen, og kom innom for en prat.  "Kom inn, kom inn!  Sett deg ned! Vil du ha en pils?" Ikke nei i hans munn.  "Og bare forsyn deg med sjokolade!"  Og det gjorde han. Den ene biten Ex-Lax etter den andre gled ned.  "Men nå får dere ha det bra, for nå skal jeg ut og treffe dama!"  Og ut for han.  Vi holdt på å dette av stolene av latter.  Senere på kvelden hybelnaboen hjem igjen.  Og det ble et renn uten like, opp og ned trappene, akkompagnert av stønning og sukking. 

Dagen etter strammet vi oss opp, og spurte så uskyldig som vi kunne: "Var du dårlig i natt?"  "Ja, det kan du tro! Det begynte da jeg var ute med dama.  Reine sausen!  Måtte pinadø springe inn i en hekk! Dårlig hele natten! Det må visst være noe jeg har spist."  Han hadde så visst rett i det…

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
chemist, dama, hybel, sjokolade, student

13 comments


 1. Mye drittpreik på deg for tiden:p 😉

 2. Fy og fy! Så slem man kan være.

  Men åh-så-morsomt.

  😀

 3. stakkars lille da:)

 4. avatar Dag Eigil

  Tenkte bare vi skulle avslutte vårt lille drittkick med vel, en dritthistorie… men nå får det være nok for en stund. :-)

 5. avatar Dag Eigil

  Ja, vi har ikke alltid vært like snill.. 😉

 6. avatar Dag Eigil

  Det ble nok neppe noe særlig romantikk på fyren den kvelden… :-)

 7. Hahahahaha…Intet mindre enn genialt ;-D !!
  Eia var jeg der (som flue på veggen, vel og merke!).

  Da undertegnede bodde på hybel, rottet han seg sammen med et annet lyst hode, og klekket ut diverse spikk og hyss. Vi nevner i fleng;
  – Plastfilm over toalettsetene.
  – Fjernet alt toalettpapir, ventet til stakkaren løp inn for å gjøre sitt fornødne- og så blokkere døren fra utsiden, mens Herp Alpert gaulet det han var god for på ghettoblasteren utenfor døren.
  – Tettet dusjodene og -slangen med tørkepapir og tape.
  – Låse igjen fryseren og gjemme nøkkelen.
  – Tape igjen kjøkkendøren fra innsiden.
  – Smøre inn kjøkkenbenken med syltetøy, slik at vepsen fikk kose seg litt.
  – La varmtvannet renne fra alle kraner hele natten.

 8. avatar Dag Eigil

  Mange gode forslag til “Gøy på hybelen” der, ja! Vi erindrer ellers at vi en gang låste dodøra, og gjemte nøkkelen. Lapp i nøkkelhullet, og et sinnrikt system med lapper forskjellige steder..nei, her var lykjelen IKKJE, kan hende at han ligg i blomsterpotta der den kuk-liknande kaktusen stend… :-)

 9. For en gjeng :-) Jammen glad jeg ikke bodde på hybel sammen med dere. Likte historien likevel (så lenge den ikke går utover meg, he he)

 10. avatar Dag Eigil

  Vi har vel alle våre små “hybelhistorier” av varierende kaliber. Kanskje Lilleyam også husker noen…? 😉

 11. avatar Dag Eigil

  Han fikk nok virkelig det man på engelsk må kunne kalle “a shitty day”! :-)

 12. Pingback: Dag Eigil: Ikke glem å kjøpe festsjokolade i sommer! | Dag Eigil. Rett og slett.

Leave a Reply