Russetid og russeknuter. En liten erindring fra de gode tider.

Det er russetid, og russen driver med sine tåpelige, småting for å oppnå russeknuter og anseelse i miljøet.  De fleste av disse greiene rompenakendrikkepule, og dertil offentlig, men vi vil berette om noe vi i sin tid fant ustryrtelig morsomt, og som den dag i dag kan få oss til å trekke en aldri så liten smule på smilebåndet. Kanskje til og med et halvt brød.

Dette var i den tiden da nakenløping, såkalt "streaking", var en nyskapende og til dels sjokkerende greie.  Opplegget var som følger: En person skulle løpe netto, bortsett fra gode løpesko, fra en av byens sentrumsgater, via et rimelig folkerikt gågate- og shoppingområde og ned til kaien, der han skulle bli plukket opp av en ventende bil.  Løperen ble sluppet ut, og la i vei med løpesko og dinglende bjeller.  Dette gikk greit. Men da han kom ned til kaien, var det ikke noen bil som ventet der…..

De hadde selvsagt gjemt seg, og observerte den uheldige nettoløperens sjokkerte reaksjon.  Han valgte å fortsette å jogge rundt på kaimorådet, til kompisene endelig dukket opp med "redningsbilen". Etter ca. 10-12 minutter…

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
bil, gågate, netto, russekuter, russetid, streaking, ventende

4 comments


 1. Ha ha, faen så slemme de var da. Gjemme seg for stakkaren i 10-15 minutter.

  Det skulle vel ikke tilfeldigvis være deg som streaket den gangen?

 2. avatar Dag Eigil

  Vi var inne på tanken, men heldigvis ble gjennomføringdelen delegert til en annen frivillig. Han var ikke helt blid etterpå…
  :-)

 3. He he he, good one. Er jo ganske uskyldig akkurat det der da, skjønt kanskje ikke for den det gikk ut over. Syns det er verre med drikkepress, sexpress og mobbing av andre som ikke er russ. Litt moro skal en jo ha det, helst sånn som en kan le av også i ettertid, som denne :-)

 4. avatar Dag Eigil

  Uskyldighetsgraden kan nok diskuteres, fyren kunne jo blitt taua inn, for eksempel. Men i fohold til disse andre aktivitetene du nevner, var det kanskje uskyldig nok. Vi erindrer ellers at det ble helt en dose smørsyre i skolens lufteanlegg det året, til langvarig vemmelse for elever og ansatte. Ikke full så uskyldig… 😉

Leave a Reply